15 دستورالعمل ساده طب سنتی برای درمان کبد چرب

15 دستورالعمل ساده طب سنتی برای درمان کبد چرب

به گزارش کونفه تسنیم نوشت: برای درمان کبد چرب راههای مختلفی در طب سنتی عرضه شده است؛ در این مطلب به ۱۵ راهکار ساده و دستورالعمل برای جلوگیری از مبتلا شدن به کبد چرب و درمان آن اشاره شده است.


زمانی که تمرکز ما بر نحوه غذا خوردن و رعایت تدابیر صحیح غذا خوردن بیشتر شود، دلیلی برای مبتلا شدن به بیماری ای مانند "کبد چرب" باقی نمی ماند. در ادامه به بعضی از تدابیر غذا خوردن صحیح و تغذیه ای برای بهبودی و حتی جلوگیری از مبتلا شدن به کبد چرب بر مبنای آموزه های طب سنتی اشاره شده است: ــ فقط در صورت اشتهای واقعی، غذا خورده شود تا تداخل غذایی و روی هم خوری ایجاد نشود. ــ هضم دهانی یا جویدن کافی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ به این صورت که هر لقمه را کوچک برداریم و به اندازه ۳۰ مرتبه در دهان بجویم تا به خوبی با بزاق دهان آغشته شود و به خوبی هضم دهانی صورت گیرد. ــ در یک وعده غذایی، دو نوع غذا میل نشود و از درهم خوری به شدت پرهیز شود. ــ مصرف لبنیات مانند ماست که خود یک غذای کامل است، نباید با غذاهای دیگر همراه باشد. ــ در زمان هایی که بدن گرم است مثلا بلافاصله پس از فعالیت یا استحمام، سریع آب سرد خورده نشود و زمانی اندک را صرف کاهش حرارت بدن با استراحت یا شستن دست و صورت بکنیم و به آرامی آب بخوریم و از مصرف آب سرد و یخ پرهیز نماییم. ــ مصرف آب سرد بلافاصله پس از خواب و بین خواب هم می تواند مخرّب باشد. ــ به دفع مواد زائد از بدن همچون نداشتن یبوست توجه داشته باشید و در جهت درمان آن به روش طب سنتی اقدام کنید. ــ انسداد در راه ریزش صفرا به روده از عواملی است که باعث هضم ناقص چربی ها می شود و در این مرحله هضم ناقص چربی ها سرانجام به کبد چرب منجر می شود؛ یبوست ناشی از این کاهش تولید و ترشح صفرا هم در زمره عوامل پیدایش کبد چرب است. ــ کبد بزرگترین پالایشگاه بدن و به صورت طبیعی دارای مزاج گرم و تر است؛ سرد شدن کبد بر اثر عوامل مختلف می تواند توانایی کبد برای تحلیل و متابولیزه کردن چربی ها را بکاهد یا باعث انباشتگی چربی در بافت کبد و پیدایش کبد چرب شود. ــ مصرف ترشی ها و خوراکی های سرد باعث سرد شدن کبد است و کسانی که به صورت مادرزادی دارای مزاج سرد هستند باید در مصرف این خوراکی ها احتیاط بیشتری داشته باشند. ــ در طب سنتی سبب کلی کبد چرب تغییرات مزاجی کبد به سمت سردی و تری است و برای تعدیل مزاج آن باید از خوراکیهای گرم مانند زنیان، کرفس، آویشن، دارچین، میخک، هل، زعفران، و شنبلیله در غذا استفاده کرد؛ استفاده از گوشت های سبک پرندگان با ادویه جات گرم هم مفید می باشد. ــ مصرف مویز، فندق، بادام و پسته هم سفارش می شود؛ ترب به باز شدن گرفتگی های مجاری کبد کمک می نماید. ــ پرهیز از مصرف ماهی، میوه های سرد و تر و گوشت های غلیظ مانند گوشت گاو هم سفارش می شود. ــ استفاده از غذاهای لطیف و گرم مانند: نخوداب با ادویه های گرم، نوشیدن ماء العسل کمک کننده است. ــ کم کردن آب و غذا و پرهیز از پرخوری در غذای شب هم لازم است. میوه های قابض مانند به، سیب، انار و انگور میخوش برای کبد بسیار مفید می باشد. بیشتر بخوانید: کبد چرب از عمر کم می کند؛ راهکارهای مقابله ۲۳۳۲۳۳


منبع:

1401/04/14
10:02:10
5.0 / 5
391
تگهای خبر: آب , بیمار , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کونفه