گوشت و مرغ گران است؟ جایگزین دارد

گوشت و مرغ گران است؟ جایگزین دارد

به گزارش كونفه ایسنا نوشت: رئیس دانشكده تغذیه دانشگاه علوم پزشكی اصفهان اظهار داشت: درست است كه گوشت و مرغ و تخم مرغ پروتئین دارند، ولی اگر خانواده ها نمی توانند به سبب شرایط اقتصادی گوشت مصرف كنند، می توانند تخم مرغ و لبنیات را جایگزین این مواد غذایی كنند.


محمدحسن انتظاری امروز (پنجشنبه-۱۲ دی) در جمع خبرنگاران، اظهاركرد: خداوند قدرت زیادی در انتخاب و جایگزین كردن مواد غذایی در اختیار ما قرار داده، درعین حال كه ما محدودیت شرعی، اخلاقی و علمی داریم، اما می توانیم مواد غذایی را با مواد سالم و مغذی جایگزین نماییم. وی با اشاره به اینكه بسیاری از مواد غذایی كه بعنوان مواد غیرپروتئینه شناخته می شوند، پروتئینه هستند، اشاره كرد: همچون این مواد غذایی نان و برنج است، درست است كه گوشت و مرغ و تخم مرغ پروتئین دارد، ولی اگر خانواده ها نمی توانند به سبب شرایط اقتصادی گوشت مصرف كنند، می توانند تخم مرغ و لبنیات را جایگزین كنند. تخم مرغ تمام اسیدهای امینه، املاح و ویتامین ها را دارد و حتی از گوشت قرمز بهتر است. نگران كلسترول تخم مرغ هم نباید بود چون جزو در موارد استثنایی برای همه مفید می باشد. این متخصص تغذیه با اشاره به اینكه ارزش میوه ها بمراتب از آبمیوه بیشتر است، اضافه كرد: میوه به صورت ملایم وارد سیستم گوارش شده و جذب می شود. سبزیجات هم به صورت مطلق می توان مصرف كرد به خصوص مواردی كه نسبتا ارزان هستند. وی با اشاره به اینكه میوه گران به هیچ عنوان مزیتی بر سایر میوه ها ندارد، اشاره كرد: میوه های با قیمت متوسط و ارزان در دسترس می باشد، در عین حال كه نباید خیلی به میوه های درشت و گران اعتماد كنید. انتظاری مسئله بعدی در بحث تغذیه را تنوع غذایی دانست و اظهار داشت: اگر تنوع غذایی رعایت شود برای سلامت بهتر است. وی اشاره كرد: ما ایرانیها مواد نشاسته ای زیادی می خوریم كه منجر به چاقی می شود، درحالی كه گاهی می شود ارزش غذایی را تا ۲۰ برابر افزایش داد، مثلا اگر برنج با تخم مرغ یا عدس خورده شود، ارزش بالاتری پیدا می كند، بدین سبب می توانیم از جایگزین های متنوعی استفاده نمائیم كه لزوما گران نیست و ارزش غذایی بالایی دارد. رئیس دانشكده تغذیه دانشگاه علوم پزشكی اصفهان در مورد محصولات تراریخته، اظهار داشت: تراریخته به صورت كلی بد نیست و منع علمی و قانونی ندارد، اما این نگرانی هم وجود دارد كه شاید اثرش در سال های بد مشخص شود، بدین سبب گرچه نمی گردد نگران بود و با علمی كه رو به پیشرفت است مقابله نماییم ولی باید جانب احتیاط را رعایت نماییم. وی لاغری را یكی از بغرنج ترین مباحث تغذیه دانست و اضافه كرد: منشأ چاقی متفاوت می باشد و حتی در بعضی موارد اجتناب ناپذیر است، البته لاغری كار راحتی است، اما درست لاغر كردن و لاغر ماندن مهم می باشد. انتظاری با ابراز تاسف از اینكه الان لاغری تبدیل به سوژه تجاری شده است، اشاره كرد: شاید تعداد افرادی كه واقعا تخصص تعذیه دارند در اصفهان به اندازه انگشتان دست است، اما بسیاری بدون داشتن تخصص لازم به سوژه لاغری و درمان چاقی روی آورده اند. این متخصص تغذیه با اشاره به اینكه باید غذاها را به صورت طبیعی مصرف نماییم، اظهار داشت: هیچ عدد مطلقی برای میزان كالری مصرفی وجود ندارد و برای هر فرد متفاوت می باشد، این درحالی است كه اگر غذاها طبیعی باشد احتیاج به اندازه گیری نیست.

مواد غذایی با عنوان بومی و ارگانیك دستمایه افرادی سودجو شده است

همین طور عضو هیئت علمی دانشكده تغذیه دانشگاه اصفهان با اشاره به اینكه الان مردم ما به مواد غذایی فله ای تمایل پیدا كرده اند كه در دنیا منسوخ شده است، اظهار داشت: مواد غذایی فله ای با عنوان بومی، محلی و ارگانیك دستمایه افرادی سودجو شده است، درحالی كه ارگانیك و بومی شرایطی دارد و باید نظارت بهداشتی بر آن صورت گیرد. مسعود سامی، اظهاركرد: آنچه امروز جامعه ما با آن درگیر است، شایعاتی است كه در مورد مواد غذایی وجود دارد و عموما حقیقت ندارد. وی با اشاره به نگرانی مردم از مصرف مواد غذایی، اظهار داشت: دنیا صنعتی شده و اساسا آلودگی های میكروبی به سمت مواردی مثل آلودگی هوا، آب و خاك رفته كه به مواد غذایی منتقل شده است. این پزشك متخصص تغذیه با اشاره به اینكه الان حد مجاز فلزات سنگین جزو استانداردهای مواد غذایی نیست، اشاره كرد: كشورهای غربی دنبال این هستند كه فلزات سنگین را نیر به استانداردها اضافه كنند، ما هم به دنبال این مساله هستیم و به مردم حق می دهیم نگران باشند ولی باید آگاهی هم بدهیم كه بهترین را انتخاب كنند. وی با تاكید براینكه امروزه سبك زندگی ما متفاوت شده است، اشاره كرد: ما باید مردم را آگاه نماییم كه اگر هم مجبورند فست فود و غذای صنعتی استفاده كنند از چه نوعی استفاده كنند. سامی افزود: بنظر می رسد دست هایی می خواهند صنایع غذایی را گرفتار مشكل كنند، درحالی كه الان صنایع غذایی ما بسیار پیشرفت كرده اند و در دنیا جزو برندهای صادراتی هستند. عضو هیئت علمی دانشكده تغذیه دانشگاه اصفهان با اشاره به اینكه مردم به سبب عدم اطمینان به صنایع غذایی، به مواد غذایی فله ای تمایل پیدا كرده اند، اظهار داشت: این درحالی است كه باید روی این مواد غذایی از مزرعه تا توزیع نظارت شود. سامی با اشاره به اینكه امیدواریم در غذاهای صنعتی هم از دورریز جلوگیری شود، اظهار داشت: در بعضی از كشورهای خارجی فرهنگسازی كردند كه مواد غذایی صنعتی پیش از انقضا جمع آوری شده و در دسترس مردم كم بضاعت قرار گیرد تا دورریز و اسراف كمتر شود. ۲۳۵۲۳۱


منبع:

1398/10/13
12:31:52
5.0 / 5
4575
تگهای خبر: آب , بهداشت , پزشك , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
کونفه