زنان آبستن ماهی بخورند یا نخورند؟

زنان آبستن ماهی بخورند یا نخورند؟

به گزارش کونفه، وزارت بهداشت در جواب این باور نادرست که تمام ماهی ها دارای جیوه هستند و مصرف هر نوع ماهی در طول حاملگی باعث سقط جنین می شود، اظهار کرد: مصرف متعادل ماهی در حاملگی مفید می باشد، نه مضر.


حاملگی یکی از مهم ترین بخش های زندگی زنان است و نوع گذراندن آن می تواند بطور مستقیم بر روی سلامت مادر و جنین تاثیر بگذارد. داشتن وزن مناسب، رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم و مصرف بموقع و مناسب مکمل های ویتامین و مواد معدنی از مهم ترین مواردی هستند که در در طول این دوران باید به آنها توجه گردد.
نقش تغذیه در دوران حاملگی بسیار بالاتر از چیزی است که عموم مردم به آن فکر می کنند. تغذیه سالم موجب می شود بدن مادر قوی و سالم باقی بماند. این در نخستین قدم برای سالم ماندن مادر، پیشگیری از مبتلاشدن به خیلی از بیماریها و مشکلات در طب حاملگی و داشتن دوران حاملگی آسان و مطمئن کمک می نماید. همین طور در صورتیکه مادر تغذیه مناسبی داشته باشد جنین نیز می تواند تمامی مواد مورد نیاز خودرا برای رشد و نمو کامل و مناسب دریافت کند.
همچنین تغذیه سالم مادر موجب می شود جنین وزن مناسب بگیرد و زایمان زودرس اتفاق نیفتد.
جالب است بدانید که حتی تحقیقات نشان می دهند که مادرانی که دارای تغذیه مناسب در دوران حاملگی خود هستند بعد از زایمان سریع تر می توانند به وزن قبلی خود برسند. تمامی این موارد نشان دهنده نقش تغذیه در دوران حاملگی و اهمیت تغذیه در دوران حاملگی هستند.
بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، غذاهای دریایی از قبیل ماهی منبع غنی از پروتئین، ویتامین D و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که برای سلامت مادر و رشد و تکامل سیستم ایمنی، مغز و چشم جنین ضروری هستند. بدین سبب مصرف دو بار در هفته ماهی در دوران حاملگی برای سلامت مادر و جنین نقش به سزایی دارد.
اگرچه نگرانی هایی در مورد میزان زیاد جیوه در تعدادی ماهی های بزرگ و شکارچی مانند کوسه، شمشیرماهی و تُن آلباکور وجود دارد، اما این مساله نباید منجر به حذف کامل ماهی از رژیم غذایی زنان حامله شود. بلکه سفارش می شود مادران حامله از ماهی های پرورشی و کم جیوه مانند ساردین، سالمون، قزل آلا، ماهی سفید و شاه ماهی بهره گیرند.
همچنین خانم هایی که به علت حساسیت یا شرایط پزشکی خاص قادر به مصرف ماهی نیستند، بهتر است با مشورت پزشک و متخصص تغذیه از مکمل های امگا ۳ بهره مند شوند.
در نتیجه، مصرف متعادل و آگاهانه ی ماهی در حاملگی نه فقط بی خطر، بلکه برای رشد سالم جنین و سلامت مادر ضروری می باشد. ممنوعیت کامل مصرف ماهی در دوران بارداری، پایه علمی ندارد.
خلاصه اینکه
جالب است بدانید که حتی تحقیقات نشان می دهند که مادرانی که دارای تغذیه مناسب در دوران حاملگی خود هستند پس از زایمان سریع تر می توانند به وزن قبلی خود برسند. بلکه سفارش می شود مادران حامله از ماهی های پرورشی و کم جیوه مانند ساردین، سالمون، قزل آلا، ماهی سفید و شاه ماهی بهره گیرند.
همچنین خانم هایی که به سبب حساسیت یا شرایط پزشکی خاص قادر به مصرف ماهی نیستند، بهتر است با مشورت پزشک و متخصص تغذیه از مکمل های امگا ۳ بهره مند شوند.
در نتیجه، مصرف متعادل و آگاهانه ی ماهی در حاملگی نه فقط بی خطر، بلکه برای رشد سالم جنین و سلامت مادر ضروری می باشد.
1404/07/04
10:55:59
5.0 / 5
56
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کونفه