سیگاری ها بخوانند ویتامین خطرناک برای سیگاری ها

سیگاری ها بخوانند ویتامین خطرناک برای سیگاری ها

به گزارش کونفه، بهداشت نیوز نوشت: شاید متعجب شوید اما مطالعات معتبر نشان می دهند که خطر مبتلا شدن به سرطان ریه میان مردان سیگاری که دوز بالایی از مکمل های ویتامین ب را دریافت می کنند، بیشتر است! این در شرایطی است که ارتباط مشابهی بین سایر گروه ها همچون بانوان و افراد غیر سیگاری مشاهده نشده است.


مردانی که دوز بالایی از مکمل های حاوی ویتامین B۶ و B۱۲ مصرف می کنند، بیشتر در معرض خطر مبتلا شدن به سرطان ریه قرار دارند و این ارتباط میان افرادی که در حاضر سیگاری هستند، بالاتر است. این مطالعه نشان داد که خطر مبتلا شدن به سرطان ریه در آقایان مصرف کننده ویتامین های مذکور (بالاتر از دوز سفارش شده)، ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت. لازم به ذکر است که این ریسک فاکتور قابل ملاحظه بیشتر در ارتباط با مکمل هایی است که منحصرا حاوی گروه ویتامین های ب بخصوص B۶ و B۱۲ هستند و نه مولتی ویتامین ها یا حتی دریافت از رژیم غذایی به تنهایی. تئودور براسکی، نویسنده این مطالعه و اپیدمیولوژیست بخش پیشگیری و کنترل سرطان در دانشکده پزشکی دانشگاه ایالتی اوهایو می گوید: این اتفاق در سیگاری های فعالی رخ می دهد که به مراتب بیشتر از مقادیر سفارش شده روزانه از ویتامین های خانواده ب استفاده می نمایند. براسکی اضافه می کند: «فکر می کنم این نتایج نشان دهنده یک مکانیسم هم افزایی باشد؛ ویتامین های ب با دوز بالا، استعمال سیگار و خطر مبتلا شدن به سرطان ریه در مردان» الان مردان سیگاری فعال که بالاترین سطوح ویتامین B۶ را مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که هیچ مکملی استفاده نمی کنند، طی بازه زمانی شش ساله با خطر سه برابری مبتلا شدن به سرطان ریه رو به رو هستند. برای ویتامین B۱۲، این خطر حدودا چهار برابر گزارش شده است. قابل ذکر است که دوز مصرفی بیشتر از ۱۱ برابر مقدار سفارش شده روزانه برای ویتامین B۶ و ۲۳ برابر برای ویتامین B۱۲ بوده است. براسکی ادامه می دهد: «اگر به قوطی های مکمل ویتامین ب نگاه کنید، بیشتر آنها بین ۵۰ تا ۲۱۰۰ برابر مقدار سفارش شده سازمان غذا و دارو آمریکا ماده موثره دارند» همینطور تزریق B۱۲ در سالهای اخیر به شدت"مد" شده است! در مقادیر کمتر و کنترل شده، این ویتامین ها در چندین فرایند حیاتی بدن همچون تکثیر DNA نقش دارند. اما در خیلی از مکمل ها با دوز بالا ادعا می شود که این ترکیبات انرژی را می افزایند و مزایای اثبات نشده دیگری هم دارند. وی می گوید: "این بازاریابی است نه علم" این مطالعه به حدود ۷۷۰۰۰ بزرگسال آمریکایی با رده سنی ۵۰ تا ۷۶ ساله محدود شد و نتایج آن متشکل از ۱۳۹ مورد سرطان ریه میان بیشتر از ۳۲۰۰ مرد سیگاری فعال بود. بیشتر از ۹۳ درصد از شرکت کنندگان این مطالعه سفید پوست بودند. قابل ذکر است که موارد بسیار کمی از سرطان ریه بین افراد غیرسیگاری به ثبت رسید. همینطور هیچگونه افزایش ریسک مبتلا شدن به سرطان ریه در زنان یا به دنبال مصرف دوز بالای ویتامین B۹ که تحت عنوان فولات هم شناخته می شود، گزارش نشد. البته باید بدانیم که یافته های ضد و نقیضی در این حوزه وجود دارد که تا به امروز توجیح علمی دقیقی برای آنها عرضه نشده است. برای مثال بعضی از مطالعات ویتامین B۶ را با خطر پایین تر مبتلا شدن به سرطان ریه مرتبط می دانند و پژوهش های دیگری هم نشان می دهند که B۱۲ تأثیر معناداری بر میزان خطر ندارد. نویسندگان این نوع از مطالعات جدید توضیح می دهند: چنین اختلافانی می تواند به این علت باشد که شماری از این بررسی ها سطح ویتامین های ب را تنها در خون افراد اندازه گیری می کنند و توجه چندانی به پیگیری های تغذیه ای ندارند. همینطور امکان دارد سرطان ریه خود سطح ویتامین های نام برده را در بدن افزایش دهد. متخصصان اخطار می دهند که تمرکز بر عدم مصرف ویتامین های خانواده ب، یقینا موثرترین راه حفاظت از سرطان ریه نیست. براسکی می افزاید: دود تنباکو نه تنها در سرطان ریه بلکه در خیلی از سرطان ها، مهم ترین عامل و در واقع فاکتور شماره ۱ است. به قول CDC، سیگار عامل ۸۰ تا ۹۰ درصد کیس های مبتلا شدن به سرطان های ریه در آمریکا است. افراد سیگاری ۱۵ تا ۳۰ برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری در معرض مبتلا شدن به سرطان ریه یا مرگ ناشی از آن هستند. به قول براسکی اگر شما یک مرد سیگاری هستید و قصد مصرف ویتامین ب را دارید، بهتر است سیگار را ترک کنید! در این میان برای بیمارانی که مبتلا به کم خونی یا سلیاک هستند و احساس خستگی مزمن دارند، مکمل ها می توانند در چارچوب یک ابزار کمکی وارد عمل شده و موثر واقع شوند. اما مصرف «مگادوز» از مکمل ها برای یک فرد سالم معمولی نه تنها فایده ای ندارد، بلکه در خیلی از شرایط مضر هم خواهد بود. در واقع بدن تمایل دارد به هر نحوی که شده از شر ویتامین های اضافی خلاص شود. ریگان بیلی، دانشیار علوم تغذیه در دانشگاه پردو می گوید: «همیشه ابهامی ظریف بین آنچه که مردم می خورند با آنچه که واقعا توسط بدن جذب می شود، وجود داشته است» به قول بیلی، اسید معده و فرایند هضم می توانند B۱۲ را از غذا خارج کنند تا بدن امکان جذب آنرا داشته باشد. با این وجود، بعضی از مکمل های کارخانه ای امکان دارد جذب راحت تری داشته باشند ویتامین B۱۲ در فرآورده های حیوانی مانند گوشت، تخم مرغ و شیر یافت می شود. همینطور قابل ذکر است که آمریکایی ها بیشتر B۶ خویش را از غلات غنی شده، گوشت گاو، مرغ، میوه ها و سبزیجات نشاسته ای تأمین می کنند. همانطور که می دانیم امکان دارد هنگام ساخت رشته های جدید DNA خطاهایی رخ دهد و سبب شکست آنها شود. هرچند این مورد می تواند یکی از مکانیسم های ایجاد بیماری باشد، اما در غلظت های بالا رابطه دقیق بین ویتامین B۶ و B۱۲ و سرطان ریه همچنان نامشخص است. ۳۵۲۳۶


منبع:

1402/02/19
09:53:41
5.0 / 5
284
تگهای خبر: بازار , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
کونفه