۷ مزیت فوق العاده ماچا برای سلامتی بدن
به گزارش کونفه، سلامت نیوز نوشت: ماچا یک نوع چای سبز است که منبع مایع آنتی اکسیدان است و زمانی که در یک رژیم غذایی سالم گنجانده شود امکان دارد از قلب، مغز و متابولیسم حمایت کند.
ماچا به شکل پودر است، ازاین رو به سادگی میتوان آنرا در اسموتی ها، نوشیدنی ها و حتی محصولات پخته شده گنجاند. ماچا به شکل لاته سرد، ماکارون و موچی، و یا حتی در نوشیدنی های شیرین مانند بوبا و دسرهایی مانند آب نبات و بستنی یافت می شود.
دکتر ویلیام لی، پزشک و محقق مواد غذایی توضیح می دهد: «ماچا نوع خاصی از چای سبز است، باآنکه تصور می شود که از نظر پلی فنول غنی تر از چای سبز معمولی است. نشان داده شده است که آنتی اکسیدان های موجود در ماچا فواید سلامتی زیادی دارند، همچون افزایش متابولیسم، کاهش کلسترول و بهبود گردش خون.»
چای ماچا نزدیک به هزار سال پیش در ژاپن پیدا شد. این چای در خانواده یکسانی با چای سبز است؛ هم چای سبز و هم ماچا از گیاه Camellia sinensis می آیند اما آنها به صورت متفاوتی برداشت می شوند و این توضیح می دهد که چرا ماچا امکان دارد برتری جزئی نسبت به چای سبز داشته باشد.
بر اساس بررسی انتشار یافته در مجله Molecules در ژانویه ۲۰۲۱، برای ایجاد ماچای ژاپنی، گیاه چای از نور مستقیم خورشید محافظت می شود و در نتیجه ترکیباتی مانند کلروفیل، کافئین، اسیدهای آمینه و آنتی اکسیدان ها را زیاد می کند.
ماچا بیشتر به خاطر عطر تازه، رنگدانه سبز تیره و محتوای آنتی اکسیدانی غنی اش شناخته شده است. چای سبز حاوی آنتی اکسیدان های اپی کاتچین (EC)، اپی گالوکاتچین (EGC) و اپی کاتچین گالات (ECG) است، اما ماچا غنی ترین اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) است.
جنا ولپ، RDN، مستقر در آستین، تگزاس، می گوید: «به دلیل غلظت فوق العاده بالای کاتچین ها، ماچا و چای سبز نشان داده اند که از هضم تا سلامت قلب گرفته تا متابولیسم، عملکرد شناختی، جلوگیری از سرطان و موارد دیگر حمایت می کنند.»
اگر می خواهید به ماچا فرصت بدهید، نیازی به خرید خوراکی های گران قیمت در کافی شاپ محلی خود ندارید (اگرچه این هم می تواند سرگرم کننده باشد). با درست کردن ماچا در خانه همه چیز را ساده نگه دارید. علاوه بر ظاهر خوب و طعم غنی این نوشیدنی، در اینجا هفت راه ماچا برای بهبود سلامت شما آورده شده است.
کافئین موجود در ماچا امکان دارد سطح انرژی را افزایش دهد
مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری ها (CDC) تخمین می زند که بیشتر از یک سوم بزرگسالان ایالات متحده به اندازه کافی نمی خوابند که می تواند توضیح دهد که چرا خیلی از آنها به منابع مایع انرژی برای بامداد و پس از ظهر روی می آورند. باآنکه نوشیدنی های انرژی زا هم درحال افزایش هستند. طبق گفته انجمن ملی قهوه، تقریبا ۶۲ درصد از آمریکایی ها هر روز قهوه می نوشند، اما منبع دیگری از کافئین وجود دارد که ارزش آنرا در چرخش خود در نظر بگیرید: ماچا.
طبق گفته کلینیک کلیولند، ماچا منبع غنی کافئین نسبت به قهوه، چای سبز یا چای سیاه است. محتوای کافئین موجود در ماچا می تواند متفاوت باشد، اما نویسندگان مقاله Molecules بیان می کنند که مابین ۱۸.۹ تا ۴۴.۴ میلی گرم در هر گرم پودر ماچا است.
Volpe اشاره می کند که هر فنجان ۸ اونس ماچا، ساخته شده با پودر ماچا و آب، حاوی ۷۶ تا ۱۸۰ میلی گرم کافئین است. طبق گفته سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) آنرا با یک فنجان ۸ اونس چای سبز یا سیاه که ۳۰ تا ۵۰ میلی گرم دارد و فنجان قهوه به همان اندازه با ۸۰ تا ۱۰۰ میلی گرم مقایسه کنید.
برای همه عاقلانه نیست که مصرف کافئین خویش را بالا برند. ولپ می گوید: کافئین موجود در ماچا امکان دارد علایم IBS، IBD، اضطراب یا بی خوابی را در بعضی افراد ایجاد نماید. اگر به کافئین حساس نیستید، ماچا منبع خوبی از آن است. اما مطمئن شوید که کافئین خویش را به جای بعدازظهر یا عصر در بامداد مصرف کنید، تا در خواب شما اختلال ایجاد نکند. بنیاد ملی خواب سفارش می کند که به صورت کلی تلاش کنید حداقل هشت ساعت پیش از خواب، مصرف کافئین را متوقف کنید.
ماچا امکان دارد توجه و حافظه را بهبود بخشد
کافئین به خاطر توانایی اش در افزایش انرژی و هوشیاری به صورت گسترده ای شناخته شده است، اما بر مبنای مطالعه ای که روی دانشجویان خسته کالج انجام شد، انجام وظایف در رابطه با حافظه را در زمان های غیربهینه مانند بامداد های زود آسان تر می کند.
به گفته کلینیک کلیولند، چیز دیگری که امکان دارد این اثرات را تقویت کند، تیانین است، یک اسید آمینه در ماچا که با تمرکز بهتر و استرس کمتر مرتبط می باشد.
دکتر لی ضمن اشاره به یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده که در آوریل ۲۰۲۱ در تحقیقات تغذیه انتشار یافت، می گوید: «نوشیدن ماچا توجه، تمرکز و عملکرد شناختی را بهبود می بخشد.» همان محققان آزمایشی را با افراد میانسال و مسن انجام دادند و یافته های مشابهی را بدست آوردند که در می ۲۰۲۱ Nutrients منتشر گردید. ماچا با کافئین توجه و عملکرد کاری افراد تحت استرس روانی را بیشتر از کافئین به تنهایی بهبود می بخشد.
برخی از محققان ماچا را به علت تأثیرات آن بر توجه و حافظه بعنوان "غذای خلق و خو و مغز" یاد کرده اند که میتوان آنرا به وجود تیانین، کافئین و EGCG نسبت داد.
ماچا امکان دارد در مقابل اختلالات عصبی و زوال شناختی موثر باشد
اگر نگران بیماری مغزی هستید، در اینجا دلیل بالقوه دیگری برای دستیابی به ماچا وجود دارد.
ولپ می گوید: «در حالی که چای سبز و ماچا بسیار شبیه به هم هستند، ماچا در واقع به صورت قابل توجهی در کوئرستین، یک فلاونوئید رنگدانه که دارای خواص آنتی اکسیدانی خاصی است، بیشتر است و اساسا از سلول های ما در مقابل صدمه محافظت می کند و روند پیری را به روش های مختلف می کاهد. بر مبنای مطالعه ای در دسامبر ۲۰۲۰ مواد مغذی، ماچا سرشار از ویتامین K است. هنگامی که پودر ماچا به صورت روزانه مصرف می شد، محققان دریافتند که این پودر اثرات محافظتی در مقابل زوال شناختی در زنان مسن دارد.
ولپ می افزاید: «ماچا اغلب به خاطر نقشش در آلزایمر و سایر اختلالات عصبی مورد مطالعه قرار می گیرد، تا حدی به این علت که کوئرستین بالایی دارد که می تواند از سد خونی مغزی عبور کند.» که بررسی انتشار یافته در مولکول های آوریل ۲۰۲۲ از آن حمایت می کند.
بر اساس بررسی دیگری که در شماره ژانویه ۲۰۲۰ Biomolecules انتشار یافت، رابطه بین کورستین و اثرات محافظتی عصبی در مقابل بیماری آلزایمر به خوبی مستند شده است.
ماچا امکان دارد از سلامت قلب محافظت کند
طبق CDC، حدود ۴۷ درصد از بزرگسالان ایالات متحده فشار خون بالا یا فشار خون بالا دارند. اغلب به آن "قاتل خاموش" می گویند چونکه هیچ علامت فیزیکی ندارد و فقط از راه آزمایش فشار خون قابل تشخیص می باشد. به قول کلینیک مایو، حفظ فشار خون سالم بسیار مهم می باشد، چونکه سطوح فشار بالا خطر حمله قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر اثرات جدی سلامتی را زیاد می کند.
خبر خوب اینست که ماچا می تواند بخشی از یک سبک زندگی سالم برای قلب باشد. ولپ خاطرنشان می کند که هیچ غذایی به تنهایی یک گلوله نقره ای برای جلوگیری از بیماری نیست، اما زمانی که بعنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل استفاده شود، ماچا امکان دارد کمک نماید. او می گوید: «EGCG موجود در ماچا به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب، دو عامل بیماری قلبی کمک می نماید. با این وجود، بیشتر تحقیقات در مورد چای سبز یا روی حیوانات است. یک متاآنالیز قبلی ارتباط بین مصرف چای سبز و نتایج مطلوب کلی در رابطه با خطر بیماری قلبی را نشان داد. باآنکه تحقیقات دقیق تری بر روی انسان مورد نیاز است، تحقیقات قبلی حیوانی نشان داده است که ماتا می تواند در کاهش کلسترول تام نقش داشته باشد.»
آنتی اکسیدان های موجود در ماچا امکان دارد خواص ضد سرطانی داشته باشند
وقتی صحبت از دور نگه داشتن سرطان می شود، چیزی به نام درمان وجود ندارد اما نوشیدن ماچا بعنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم می تواند حرکت خوبی باشد.
ولپ می گوید، باآنکه تحقیقات هنوز در حال انجام می باشد، ماچا امکان دارد به مهار و پیشگیری از رشد سلول های سرطانی کمک نماید. ولپ توضیح می دهد: «نقش چای سبز و ماچا در جلوگیری از انواع خاصی از سرطان برای مدت طولانی در سطح جهانی مورد مطالعه قرار گرفته است، اما محققان اخیرا آغاز به درک مکانیسم های این کار کرده اند.»
یک مکانیسم نظری امکان دارد EGCG باشد. بر مبنای مروری که در ژوئیه ۲۰۲۰ در Molecules انتشار یافت، این ترکیب چای دارای یک اثر پیشگیری کننده شیمیایی است و شواهد بالینی وجود دارد که EGCG نقش مهمی در مهار و جلوگیری از انواع خاصی از سرطان ایفا می کند.
بسیاری از تحقیقات ضد سرطان در مورد ماچا و EGCG حول سرطان سینه و روده بزرگ می چرخد. لی ضمن اشاره به مطالعه ای در شماره آگوست ۲۰۱۸ مجله Aging می گوید: «ماچا می تواند رشد سلول های بنیادی سرطان سینه را متوقف نماید. این سلول های بنیادی دلیل بازگشت سرطان سینه در بیماران بعد از درمان ظاهرا موفق هستند.» بر مبنای یک مطالعه متفاوت، EGCG همینطور سلول های بنیادی سرطان روده را سرکوب می کند.
ماچا امکان دارد از وزن و متابولیسم سالم حمایت کند
اگر به دنبال کاهش وزن هستید، آنچه می نوشید مهم می باشد. به نظر می آید، ماچا امکان دارد مستقیماً از تلاش شما برای لاغری حمایت کند.
اگرچه مطالعات انسانی مورد نیاز است، اما یک مطالعه حیوانی که در آگوست ۲۰۲۲ در Frontiers in Nutrition انتشار یافت، نشان داد که ماچا امکان دارد در کاهش چاقی و بهبود اختلالات متابولیک نقش داشته باشد.
لی می گوید، تحقیقات دیگر نشان داده است که ماچا امکان دارد پتانسیل چربی سوزی را داشته باشد. محققان ماچا را در زنان ۱۹ تا ۳۵ ساله که دارای وزن طبیعی و سالم بودند مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که نوشیدن ماچا پیش از ورزش روی تردمیل در مقایسه با افرادی که ماچا نمی نوشیدند، اکسیداسیون چربی کل بدن را که نشانگر متابولیسم است، ۳۵ درصد افزایش داد.
لی در رابطه با مطالعه ای که در سپتامبر ۲۰۱۸ در مجله بین المللی تغذیه ورزشی و متابولیسم ورزش انتشار یافت، می گوید: « اساسا، ماچا بدن را تشویق می کند تا اسیدهای چرب را در حین ورزش تجزیه کند و چربی بدن را کم کند.»
هنگامی که ماچا با یک رژیم غذایی کم کالری ترکیب می شود، امکان دارد به کاهش وزن بدن هم کمک نماید. این در یک آزمایش مشاهده ای کوچک در سپتامبر ۲۰۲۲ غذاهای گیاهی برای تغذیه انسان مشهود بود که در آن شرکت کنندگان در حین مصرف ماچا از رژیم غذایی کم کالری پیروی کردند. در حالیکه گروه ماچا کاهش قابل توجهی در وزن بدن نشان داد، گروه کنترل هم این کاهش را نشان داد. بنابراین، ماچا امکان دارد با کاهش وزن ارتباط داشته باشد، اما عوامل دیگری هم در این بازی نقش دارند.
ماچا امکان دارد اثرات مفیدی بر عملکرد کبد داشته باشد
کبد عضو مهمی است که سموم را از خون دفع می کند. مشروبات الکلی و مواد مخدر برای کبد مضر هستند و سبب صدمه بالقوه کبد و افزایش ریسک بیماری های کبدی می شوند.
به غیر از مواد مخدر و الکل، سایر عوامل سبک زندگی می توانند بر سلامت کبد تاثیر منفی بگذارند. بیماری کبد چرب غیر الکلی شامل بیماری های شایع کبدی است که در اثر تجمع چربی در کبد ایجاد می شود. دلیل این امر گاهی ناشناخته است، اما طبق گفته کلینیک مایو، با چاقی، قند خون بالا و مقاومت به انسولین مرتبط می باشد. در این مورد، matcha می تواند کمک نماید، اما تحقیقات محدود است.
در یک مطالعه حیوانی روی موش های چاق که در ژوئن ۲۰۲۱ Nutrients انتشار یافت، محققان مشاهده نمودند که گروه موش هایی که ماچا دریافت نمودند، بیماری کبد چرب غیرالکلی را کاهش داده و عملکرد کبد را بهبود بخشیدند. در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی، کاتچین موجود در ماچا، بخصوص EGCG، امکان دارد مفید باشد. بیشتر بخوانید: فواید باورنکردنی «کرفس» که فکر آنرا هم نمی کردید! خواص اعجاب انگیز و درمانی «گوجه فرنگی» برای قلب و سلامت بدن
۲۳۳۲۳۶
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب