مواد غذایی ضد سرطان را بشناسید

مواد غذایی ضد سرطان را بشناسید

به گزارش کونفه، فارس نوشت: استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: سبزیجات، انواع کلم و به ویژه کلم بروکلی، به خاطر دارا بودن ترکیبات سولفورافان، در بحث پیش گیری از سرطان بسیار قوی عمل می کنند.



رضا همایونفر، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما درباب تاثیر تغذیه سالم در پیش گیری از سرطان به گفت و گو پرداخت.
کارشناس برنامه در پاسخ به این پرسش که آیا بین نوع تغذیه افراد و ابتلاء آنها به انواع سرطان ها، ارتباطی وجود دارد؟، اظهار داشت: باتوجه به تحقیقات زیادی که دراین زمینه انجام شده است، از ۳۰ تا ۴۰ درصد سرطان ها، می توان با داشتن تغذیه صحیح پیشگیری کرد؛ این درصد پیشگیری درباب سرطان سینه و کولورکتال به ۶۰ الی ۷۰ درصد می رسد.
همایونفر اظهار داشت: سلول های بدن ما بطور مداوم درحال بازسازی و تکثیر هستند. در این بین، ممکنست نیز خطاهایی رخ دهد که بطور مداوم بوسیله سیستم ایمنی بدن تصحیح می شود، اما اگر به دلایلی همچون تشعشعات، امواج الکترومغناطیسی و سموم موجود در هوا آب و یا غذا، مواد سمی وارد سلول شود، تکثیر این سلولها از کنترل خارج می شود، بدین سبب افراد می توانند با داشتن رژیم غذایی صحیح، از ورود این سموم به بدن جلوگیری نمایند و یا حتی با خنثی کردن این سموم در بدن، بتوانند جلوی اثرات مخرب این مواد را بگیرند.
این متخصص تغذیه در پاسخ به این پرسش که آیا رژیم غذایی صحیح تنها از بروز انواع سرطان ها پیشگیری کند؟، اظهار داشت: خیر، سبک زندگی سالم و همچون تغذیه سالم، نه فقط از بروز سرطانها پیشگیری می کند، بلکه در جلوگیری از بروز انواع بیماریها همچون بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و....، اثرگذار می باشد.
وی تصریح کرد: برای پیش گیری از بروز انواع سرطانها، به غیر از داشتن تغذیه سالم، جلوگیری از «اضافه وزن» که یکی از عوامل خطرناک بروز سرطان شمرده می شود، ضرورت دارد. در مطالعات حیوانی که بر روی موش ها انجام گرفته است، به این نتیجه رسیده اند اگر مواد غذایی شامل انرژی کمتر، به این موشها خورانده شود، بروز تومورها در این موشها کمتر خواهد بود. بدین سبب بحث کنترل انرژی ورودی به بدن، در جلوگیری از بروز سرطانها نقش بسیار مهمی دارد.
همایونفر افزود: بدین ترتیب باید غذاهایی مصرف نماییم که احتمال چاق شدن را کاهش دهند، افزایش مصرف، از هر نوع منبعی که باشد، موجب به هم خوردن میزان دریافت انرژی و همین طور سوخت و ساز آن می شود که چاقی را بدنبال خواهد داشت. مصرف هر ماده غذایی بیش از نیاز، دردسرساز خواهد بود، بطوریکه اگر دریافتی انرژی بیش از میزان سوختن انرژی باشد، چاق کننده است.
کارشناس برنامه با تأکید بر این که محتوای انرژی انواع شیرینی ها بسیار بالاتر از دیگر خوراکی هاست، اظهار داشت: میزان انرژی موجود در سبزی ها و میوه ها، یک دهم انواع شیرینی هاست.
وی اشاره کرد: از شیرینی ها که حاوی قندهای ساده هستند، کمتر مصرف نماییم و با خوردن بیشتر سبزیجات و میوه ها، انرژی کمتری دریافت نماییم و همین طور سیر تر بمانیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی، یک بشقاب غذایی سالم روزانه را شامل۴ قسمت دانست و اظهار داشت: نصف این بشقاب باید شامل سبزیجات باشد، یک چهارم آن لبنیات و یک چهارم بقیه شامل بقیه دیگر گروههای غذایی باشد.
وی رژیم غذایی ضد سرطان را مبتنی بر رژیم غذایی با مصرف سبزیجات بیشتر دانست. همین طور افراد را به مصرف کمتر گوشت قرمز سفارش کرد و حبوبات را جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز دانست.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: روش آماده کردن گوشت، بسیار مهم است؛گوشت هایی که در معرض مستقیم حرارت زیاد قرار گیرند، با ایجاد یک ماده سمی، سرطان زا می شوند.
وی همین طور به نحوه طبخ کباب به سبب وجود شعله مستقیم آتش، به عنوان یک منبع مهم سرطان زا اشاره نمود.
کارشناس برنامه در پاسخ به این پرسش که مصرف کدام نوع از مواد غذایی، پیشگیری کننده از سرطان هستند؟، اظهار داشت: سبزیجات، انواع کلم و به خصوص کلم بروکلی، به خاطر دارا بودن ترکیبات سولفورافان، در بحث پیش گیری از سرطان بسیار قوی عمل می کنند.
وی همین طور از ماده معدنی سلنیوم که در بحث جلوگیری از انواع سرطان ها بسیار موثر عمل می کند، نام برد و اظهار داشت: سلنیوم در غلات و سبزیجات بیشتر دیده می شود (دانه آفتابگردان از میزان قابل توجهی سلنیوم برخوردارست.)
این متخصص تغذیه یادآوری کرد: یکی از سالم ترین گزینه های پروتئینی ماهی ها و آبزیان هستند. اسید های چرب امگا۳ موجود در غذاهای دریایی در بحث پیش گیری از سرطان ها بسیار حائز اهمیت هستند.
همایونفر از روغن کلزا، گردو، دانه چیا و سبزی خرفه، به عنوان منبع غنی از امگا۳، نام برد.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که آیا رژیم غذایی بدون نان و برنج، رژیم مناسبی است؟، اظهار داشت: خیر، بهتر است، سهم آنها را کاهش داد و حتی المقدور از غلات بجای آنها استفاده کرد، اما حذف کامل آنها صحیح نیست، برای اینکه در این هنگام، فرد برای جبران سیری به سمت شیرینی ها متمایل می شود که در طولانی مدت لطمه زا خواهد بود. بیشتر بخوانید: این گیاهان ضامن سلامت قلب شما توصیه مهم به افراد مشتاق چای
۲۳۳۲۳۶

1401/11/11
09:43:03
5.0 / 5
378
تگهای خبر: آب , اضافه وزن , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
کونفه