نمک هم چاق می کند چگونه مصرف نمک را کاهش دهیم؟

نمک هم چاق می کند چگونه مصرف نمک را کاهش دهیم؟

کونفه: به گزارش کونفه، بهداشت نیوز نوشت: نمک جزو چاشنی هایی است که نگرانی های بسیاری در مورد مصرف زیاد آن مطرح گردیده است. میزان مجاز نمک مصرفی یک قاشق مرباخوری در روز است، در صورتیکه که در ایران مصرف آن دو برابر میزان سفارش شده است.



نمک جزو چاشنی هایی است که نگرانی های بسیاری در مورد مصرف زیاد آن مطرح گردیده است. میزان مجاز نمک مصرفی یک قاشق مرباخوری در روز است، در صورتیکه که در ایران مصرف آن دو برابر میزان سفارش شده است. مصرف زیاد نمک موجب افزایش خطر مبتلاشدن به بیماریهای مختلف همچون فشارخون بالا، بیماریهای قلبی عروقی و کلیوی می شود. علاوه بر این تحقیقات جدید نشان میدهد افرادی که رژیم غذایی غنی از نمک استفاده می نمایند، اغلب وزن و دور کمر بیشتری در مقایسه با افرادی دارند که نمک کمتری مصرف می کنند.
نمک و چاقی
در مورد این که نمک چگونه می تواند موجب افزایش وزن شود، موارد زیر مطرح است:
کاهش حس سیری
مصرف بالای نمک موجب افزایش مقاومت بدن در پاسخ به هورمون «لپتین» می شود. هورمون لپتین به عنوان هورمون سیری شناخته می شود که ترشح آن منجر به ایجاد احساس سیری در فرد می شود. در شرایطی که مقاومت به هورمون لپتین ایجاد شود، فرد با وجود ترشح این هورمون احساس سیری نخواهد کرد و در نتیجه غذای بیشتری مصرف می کند.
افزایش تمایل به مصرف غذا
نمک طعم غذا را بهبود می دهد و اغلب افراد از خوردن غذاهای خوش نمک تر بیشتر لذت می برند تا غذاهای کم نمک. بدین سبب وقتی میزان نمک در غذا بیشتر باشد، افراد حجم غذای بیشتری مصرف می کنند. همین طور پژوهش های اخیر نشان داده افرادی که بیشتر به طعم نمک حساس هستند، میل بیشتری به خوردن غذاهای چرب دارند و همین مسئله آنها را در معرض خطر چاقی قرار می دهد.
افزایش تشنگی
مصرف غذاهای پرنمک یا شور منجر به افزایش تشنگی می شود. بیشتر افراد برای برطرف نمودن تشنگی از نوشیدنی های شیرین پر کالری و غیر مغذی استفاده می نمایند که این امر کالری دریافتی افراد را افزایش و در نهایت منجر به چاقی و اضافه وزن می شود.
چگونه مصرف نمک را کاهش دهیم؟
· از گذاشتن نمکدان در سفره یا میز غذا پرهیز شود.
· برای بهبود طعم غذا بجای نمک از سبزی های تازه و معطر(مثل ریحان، آویشن) و لیموترش استفاده نمائیم.
· مصرف غذاهای شور مثل آجیل شور، خیارشور و کلم شور را محدود نماییم.
· از مصرف چاشنی ها و سُس هایی مانند سس گوجه فرنگی و سویا سس که سرشار از نمک است، پرهیز نماییم.
· در برنامه غذایی روزانه از پنیر کم نمک و دوغ کم نمک استفاده نمائیم.
· مصرف گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس که حاوی نمک زیادی است را به پایین ترین میزان ممکن برسانیم.
· غذاهای کنسروی حاوی نمک فراوان است، مصرف آنها را کاهش دهیم و در صورت مصرف، از انواع کم نمک استفاده نمائیم.
· مصرف تنقلات غذایی کم ارزش و پرنمک مثل پفک، چیبس، چوب شور، کراکر و موارد مشابه را محدود نماییم.
· به برچسب تغذیه ای محصولات غذایی از نظر میزان نمک (سدیم ) توجه کینم. اگر در برچسب تغذیه ای محصول غذایی میزان سدیم ذکر شده است آنرا ضربدر دو و نیم نماییم تا مقدار نمک محصول به دست آید، سپس محصولات کم نمک را برای مصرف انتخاب نماییم. بیشتر بخوانید: ۱۰ صبحانه سالم و خوشمزه که مغز شما را تقویت می کند این میوه گرانقیمت دشمن آلزایمر است!
۲۳۳۲۳۶


منبع:

1401/10/26
11:35:19
5.0 / 5
327
تگهای خبر: اضافه وزن , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
کونفه