لطمه های کبدی را چگونه از بین ببریم؟

لطمه های کبدی را چگونه از بین ببریم؟

به گزارش کونفه، بهداشت نیوز نوشت: روغن جوانه گندم از جوانه دانه گندم به دست می آید و به عنوان ماده افزودنی باخواص آنتی اکسیدانی و ویتامینی در خیلی از موادغذایی و حتی داروها به کار می رود.



کبد اندام اصلی متابولیسم و سم زدایی در بدن است. عوامل ایجادکننده لطمه های کبدی متفاوت بوده و در خیلی از موارد نیز ممکنست ناشناخته باشند. ولی مواد شیمیایی مختلف می توانند در این خصوص لطمه زا باشند. برای مثال، ماده تتراکلریدکربن به عنوان یک سم رایج می تواند نارسایی های کبدی از قبیل هیپوگلیسمی، آنسفالوپاتی و افزایش سطح خونی آنزیم های کبدی را بوجود آورد. این ماده درصنایع مختلف به شکل گسترده مصرف می شود و بوسیله استنشاق و نیز تماس با پوست بدن موجودات، جذب می شود.
در بدن، برمبنای نظر پژوهشگران، برای دفاع در مقابل رادیکال های آزاد، دستگاهی موسوم به دستگاه دفاع آنتی اکسیدانتی وجود دارد که با مکانیسم های مختلف، رادیکال های آزاد را خنثی می کند. عدم تعادل بین تولید این رادیکال ها و دستگاه دفاع آنتی اکسیدانتی موجب ایجاد تنش اکسیداتیو می شود که در بیماری زایی دخالت دارد. به همین دلیل برای کارکرد مؤثر سیستم دفاعی بدن در مقابل مواد اکسیدان، لازم است این سیستم به کمک مواد مؤثر، تقویت شود.
در این راستا، پژوهشگرانی از دانشگاه ارومیه در یک تحقیق تحلیلی، اهتمام کرده اند با به کارگیری ماده طبیعی روغن جوانه گندم، لطمه کبدی ناشی از ماده شیمیایی تتراکلرید کربن را مهار کنند.
این مطالعه تجربی، با بهره گیری از ۴۸ سر موش سفیدکوچک آزمایشگاهی نر به عنوان جانوران مدل که ازمرکز نگهداری حیوانات آزمایشگاهی دانشکده علوم دانشگاه ارومیه تهیه شده بودند، انجام شده است.
نتایج حاصل از بررسی های بیوشیمیایی وبافت شناسی در این مطالعه، نشان داد که ماده تتراکلریدکربن موجب لطمه به بافت کبد موش ها می شود. این لطمه با افزایش مدلول داری در سطوح سرمی آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز مشاهده شد. اما، درمان موش ها باروغن جوانه گندم دراین مطالعه توانست میزان فاکتورهای سرمی لطمه کبدی را تا حد زیادی کم کند.
فاطمه رضازاده، محقق دانشگاه ارومیه و سایر همکارانش در این پژوهش می گویند: «ترکیب های فنلی موجود در روغن جوانه گندم به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی عمل می کنند و از این طریق، رادیکال های آزاد در غشاهای سلولی را مهار کرده و جلوی نابود شدن غشای سلول را می گیرند».

به اعتقاد این محققان: «روغن جوانه گندم از جوانه دانه گندم به دست می آید و به عنوان ماده افزودنی باخواص آنتی اکسیدانی و ویتامینی در خیلی از موادغذایی و حتی داروها به کار می رود.
مطالعه های مختلفی نشان داده اند که روغن جوانه گندم حاوی اسیدچرب آلفالینولنیک اسید است که بواسطه اثرات ضدالتهابی، دارای فعالیت آنتی اکسیدانتی چشمگیری است. روغن جوانه گندم همین طور دارای بالاترین میزان ویتامین E دربین همه سبزی ها و روغن ها است که در جلوگیری از بیماریهای سرطان، دیابت، فشارخون وآلزایمر مؤثر است».
با توجه به این نتایج، بنظر می رسد افرادی که در صنایع مختلف و بواسطه شرایط کاری خود، در معرض موادی سمی نظیر تتراکلرید کربن قرار دارند، بتوانند از ماده طبیعی روغن جوانه گندم برای محافظت خود در مقابل لطمه های کبدی بهره ببرند.
این یافته ها در قالب مقاله ای علمی پژوهشی در نشریه «ارمغان دانش» انتشار یافته اند. این نشریه بصورت دو ماهنامه توسط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی یاسوج منتشر می شود. بیشتر بخوانید: تخم مرغ سالم را این طور بشناسید چاقی اوضاع را برای آلرژی دارها وخیم می کند
۳۵۲۳۶

1401/09/03
16:50:41
5.0 / 5
416
تگهای خبر: آنتی اكسیدان , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
کونفه