دیابتی ها فراموش نکنند این ۱۰ ماده غذایی را هر روز بخورید

دیابتی ها فراموش نکنند این ۱۰ ماده غذایی را هر روز بخورید

به گزارش کونفه، آفتاب نیوز نوشت: انتخاب مواد غذایی سالم برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بسیار مهم است؛ اما در این میان برخی درمان های غذایی نیز وجود دارند که نه فقط قند خون را کنترل می کنند، بلکه از عوارض این بیماری نیز می کاهند و برای سلامت کلی بدن ضروری اند.



متخصصان تغذیه تاکید می کنند که مبتلایان به دیابت نوع ۲، مصرف ۱۰ ماده غذایی را در طول روز فراموش نکنند:
بلوبری: این میوه کوچک آبی رنگ، سرشار از مواد مغذی و کربوهیدرات های پیچیده است. مطالعات نشان می دهد که خوردن بلوبری، زغال اخته و دیگر میوه های خانواده توت، منجر به بهبود حساسیت به انسولین می شود. همین طور مواد شیمیایی گیاهی موجود در این میوه ها، خاصیت ضد التهابی دارد و موجب کاهش خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ می شود.
پرتقال: میوه های خانواده مرکبات دارای تاثیرات مثبت و طولانی مدت بر قند خون و میزان کلسترول است؛ آن هم به لطف وجود ترکیب ضد التهابی به نام هسپریدین و دوز کافی از فیبر محلول. پژوهشگران دانشگاه هاروارد اعلام نموده اند که خوردن میوه های خانواده مرکبات، بجای آب میوه آنها، خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ را به میزان بیشتری کم می کند.
نخود: نخود، لوبیا و عدس، غذاهای شناخته شده با شاخص گلیسمی پایین هستند و برای دیابتی ها گزینه های مناسبی محسوب می شوند. با اینحال تحقیقات نشان داده که این مواد غذایی خاصیت درمانی هم دارند. بطوریکه مبتلایان به دیابت نوع ۲ که روزانه یک فنجان حبوبات را به مدت سه سال مصرف می کنند، در مقایسه با سایر بیماران، شاهد کاهش مقادیر هموگلوبین A ۱ c و کاهش فشار خون هستند.
شکلات تیره: آیا یک درمان شیرین واقعا می تواند قند خون را کنترل کند؟ برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف روزانه مقادیر کمی از شکلات تیره باکیفیت بالا، میزان قند خون ناشتا و فشار خون را کم می کند. ترکیبات موجود در این نوع شکلات به نام پلی فنول ها، موجب کاهش قند خون می شود.

وعده های غذایی گیاهی: گیاه خواری خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ را به میزان قابل توجهی کم می کند. در حقیقت رژیم های غذایی گیاهی به همراه آجیل و حبوبات، سرشار از مواد مغذی هستند و مصرف آنها در طولانی مدت، موجب کاهش هموگلوبین A ۱ c، تری گلیسیرید و فشار خون در مبتلایان به دیابت نوع ۲ می شود.
روغن زیتون: مصرف چربی های اشباع نشده بجای چربی های اشباع و ترانس، یک سفارش کلیدی برای همه افراد است. اما تاثیر مصرف این نوع چربی ها در مبتلایان به دیابت نوع ۲ شاید بیشتر به چشم بیاید. مصرف روزانه روغن زیتون کمتر فراوری شده و بکر، نه فقط با کاهش خطر مبتلاشدن به دیابت هم راه است، بلکه اثرات ضد التهابی این نوع روغن، موجب افزایش مصرف گلوکز توسط سلول ها می شود.
سبزیجات حاوی برگ سبز: مصرف این نوع سبزیجات غیر نشاسته ای، از قبیل کلم، کاهو، اسفناج و... با کاهش هموگلوبین A ۱ c هم راه است و خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی عروقی را در مبتلایان به دیابت تا حد زیادی کاهش می دهد. این سبزیجات حاوی ویتامین های آ، سی و E هستند و منابع خوبی از منیزیم محسوب می شوند؛ بدین سبب مصرف آنها موجب کنترل قند خون می شود.
آجیل و کره بادام زمینی: خوردن ۵ وعده آجیل در هفته، با کاهش خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی و سکته مغزی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط دارد و موجب کاهش چربی خون نیز می شود.
پروبیوتیک ها: تاثیر باکتری های خوب روده بر قند خون ثابت شده است. برای افزایش باکتری های خوب روده، شما نیاز به مصرف محصولات حاوی پروبیوتیک دارید. مصرف پروبیوتیک ها سطح گلوکز ناشتا و هموگلوبین A ۱ c را کم می کند.
دارچین: مصرف منظم این ادویه محبوب، موجب بهبود حساسیت به انسولین می شود و به کاهش قند خون کمک می نماید. بیشتر بخوانید: بهترین مواد غذایی برای زمانی که تب دارید آلودگی هوا خطر بیماری کلیوی را افزایش می دهد؟
۲۳۳۲۳۶

1401/08/14
22:49:56
5.0 / 5
541
تگهای خبر: آب , بیمار , بیماری , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کونفه