کنترل چاقی با محدودیت در مصرف پروتئین

کنترل چاقی با محدودیت در مصرف پروتئین

به گزارش کونفه، ایسنا نوشت: بر مبنای تحقیقی که توسط محققان برزیل و دانمارک برای مقایسه اثرات رژیم های غذایی محدودکننده پروتئین و کالری انجام شد، کاهش مصرف پروتئین می تواند به کنترل سندرم متابولیک و بعضی از علایم اصلی آن مانند چاقی، دیابت و فشار خون بالا کمک نماید.


سندرم متابولیک، مجموعه ای از شرایط است که خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و دیابت همچون فشار خون بالا، قند خون بالا، چربی اضافی بدن در اطراف کمر و سطوح غیرطبیعی کلسترول را زیاد می کند. نتایج این تحقیق نشان داد که کاهش مصرف پروتئین به ۰.۸ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن برای دستیابی به نتایج بالینی مشابه با محدود کردن کالری کافی است اما نیازی به کاهش کالری دریافتی نیست. این یافته ها پیشنهاد می دهد که محدودیت پروتئین امکان دارد یکی از عوامل کلیدی باشد که منجر به مزایای شناخته شده محدودیت رژیم غذایی می شود. رافائل فراز-بانیتز، محقق این تحقیق، فوق دکتری در مرکز دیابت جاسلین در دانشکده پزشکی هاروارد ایالات متحده اظهار داشت: رژیم غذایی با محدودیت پروتئین امکان دارد یک راهبرد تغذیه ای جذاب تر و آسان تر برای افراد مبتلا به سندرم متابولیک باشد. در این تحقیق، ۲۱ داوطلب مبتلا به سندرم متابولیک به مدت ۲۷ روز مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند که طی این مدت رژیم غذایی آنان تحت نظر بود. در طول این دوره، آنان در یک بیمارستان آموزشی بستری بودند. کالری دریافتی روزانه هر داوطلب بعنوان تابعی از متابولیسم پایه (مصرف انرژی در حالت استراحت) محاسبه شد. گروه اول با رژیم غذایی استاندارد غربی (۵۰ درصد کربوهیدرات، ۲۰ درصد پروتئین و ۳۰ درصد چربی) اما با ۲۵ درصد کالری کمتر تغذیه شدند. مصرف پروتئین گروه دوم به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد. کالری دریافتی بر مبنای میزان مصرف انرژی اولیه هر داوطلب تنظیم شد؛ هر دو گروه چهار گرم نمک در روز مصرف کردند. نتایج نشان داد که هر دو گروه محدودکننده کالری و پروتئین به علت کاهش چربی بدن وزن کم کردند و علایم سندرم متابولیک بهبود یافت. کاهش چربی بدن با کاهش قند خون و سطوح طبیعی تر چربی ها و فشار خون مرتبط می باشد. بعد از ۲۷ روز نظارت، هر دو گروه نتایج مشابهی از نظر کاهش قند خون، کاهش وزن، فشار خون کنترل شده و سطوح پایین تر تری گلیسیرید و کلسترول داشتند. ماریا کریستینا فاس دی فریتاس، استاد دانشکده پزشکی ریبریو پرتو بیان نمود: پس از درمان، هر دو رژیم حساسیت به انسولین را بهبود بخشیدند. چربی بدن، همینطور دور کمر و باسن بدون از دست دادن توده عضلانی، کاهش پیدا کرد. این یافته ها، نتایج تحقیقات قبلی در ارتباط با آزمایش های روی موش ها را تایید نمود. فریتاس اضافه کرد: در اینجا، ما موفق شدیم یک کارآزمایی بالینی به صورت کاملا تصادفی به مدت ۲۷ روز با منوی شخصی طراحی شده برای پاسخگویی به نیازهای هر بیمار اجرا نماییم. دستکاری درشت مغذی های رژیم غذایی یعنی پروتئین، کربوهیدرات و چربی، برای به دست آوردن اثرات مفید محدودیت غذایی کافی است. بانیتز ابراز کرد: ما نشان دادیم که محدودیت پروتئین سبب کاهش چربی بدن و حفظ توده عضلانی می شود. این مهم است؛ چونکه کاهش وزن ناشی از رژیم های غذایی محدودکننده اغلب با کاهش توده عضلانی همراه می باشد. این تحقیق مکانیسم های مولکولی را که می توانست اثرات مفید رژیم های غذایی محدودکننده پروتئین را توضیح دهد، بررسی نکرد اما محققان معتقدند مصرف کم پروتئین سبب تغییر در متابولیسم می شود یا مدیریت انرژی ارگانیسم را از راه هدایت آن به سوزاندن چربی به منظور تولید انرژی برای سلول ها بالا می برد. وی اظهار داشت: ما تابحال فقط فرضیه هایی در دست داریم. یکی از فرضیه ها اینست که مسیرهای مولکولی، فعال می شوند تا کاهش اسیدهای آمینه ضروری را بعنوان علامتی برای کاهش مصرف غذا تفسیر کنند و در عین حال منجر به تولید هورمون هایی شوند که اغلب در زمان ناشتا افزایش می یابند. تحقیقات در مدلهای حیوانی دخالت چنین مسیرهایی را در اثرات محدودیت پروتئین و کالری نشان داده است که هر دو منجر به کاهش چربی می شوند. باوجود نتایج امیدوارکننده تحقیقات، محققان خاطرنشان کردند که رژیم های غذایی مورد استفاده، شخصی شده بودند. موری همینطور تصریح کرد که آنان روی جمعیت خاصی از بیماران مبتلا به سندرم متابولیک (چاقی، دیابت، فشار خون بالا و سطوح غیرطبیعی کلسترول) تمرکز کردند. محققان اضافه کردند: با این حال، تعمیم نتایج وسوسه انگیز است. ما می دانیم که نتایج تحقیقات نشان داده است که رژیم های غذایی گیاه خواری برای موارد سندرم متابولیک مثبت است. همینطور مشخص شده است که مصرف بیش از اندازه پروتئین رایج در رژیم غذایی استاندارد غربی می تواند مشکل ساز باشد. هر موردی را باید بر مبنای محاسن خودش تحلیل کرد ما نباید فراموش نماییم که کمبود پروتئین می تواند منجر به مشکلات شدید سلامتی شود، همانطور که برای مثال در زنان آبستن به خوبی توصیف شده است. یک گروه تحقیقاتی چند رشته ای از دانشمندان همچون محققان وابسته به دانشگاه کپنهاگ در دانمارک، دانشگاه سائوپائولو، موسسه ملی سرطان (INCA) در برزیل و مرکز تحقیقات چاقی و بیماری های همراه (OCRC) این تحقیق را انجام دادند. نتایج این تحقیق در مجله Nutrients انتشار یافته است. ۲۳۳۲۳۳


منبع:

1401/06/31
17:52:33
5.0 / 5
255
تگهای خبر: آب , آموزش , بیمار , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
کونفه