کاربرد انواع پیاز که نمی دانستید از رنگ های مختلف پیاز کجا استفاده کنیم؟

کاربرد انواع پیاز که نمی دانستید از رنگ های مختلف پیاز کجا استفاده کنیم؟

به گزارش کونفه، همشهری آنلاین نوشت: پیاز زرد پرکاربردترین نوع پیاز است اما اگر به انواع مختلف پیاز علاقه دارید بد نیست بدانید که هر کدام کاربرد خودرا دارند.


پیازه و نیازه! این جمله را حتما از بلندگوی دستی فروشندگان دوره گرد تره بار شنیده اید. جایگاه پیاز در غذاهای ایرانی بسیار ویژه است و تقریباً هیچ خانه ایرانی وجود ندارد که سبد پیازهای آشپزخانه اش خالی بماند. نجف دریابندری در کتاب مستطاب آشپزی نوشته است که کار همه خورش ها و خیلی از دیگر غذاها با پیاز آغاز می شود. مردم جنوب به پیاز داغ و فلفل و زردچوبه اول خوش «بن بریز» - به مفهوم پی ریزی- می گویند و این از اهمیت این ماده خوراکی حکایت دارد. در ارتباط با خواص پیاز، ‏ لزوم شستن پیاز و روش های خرد کردن پیاز مطالب زیادی وجود دارد اما درباره ی کاربردهای انواع پیاز چطور؟ در ایران پیاز قرمز یا بنفش محبوبیت خاصی بین آشپزها دارد. رنگ و طعم این پیاز کمی متفاوت و البته تند است و بیشتر برای داغ کردن (سرخ کردن) به کار می رود و زمان محدودی هم برای عرضه دارد. مادربزرگ من راز لعاب انداختن خورش قیمه را استفاده از پیاز زرد می دانست و از پیاز سفید و یا پیازچه برای درست کردن سالاد استفاده می کرد. پیاز سفید برای سالاد و سفره مناسب می باشد و خوب سرخ نمی گردد. آشپزهای دیگر کشورها هم برای انواع پیاز کاربردهای خاصی در نظر دارند؛ تیست آو هوم‏ در تقسیم بندی انواع پیز و کاربردهای آن نوشت پیازها انواع مختلفی دارند و هر کدام اهداف مختلفی هم دارند. پیاز شیرین این طعم ملایم تری دارد و آب دارتر است و گوگرد کمی (بالتبع بوی کمتر) دارد. پوست این پیاز مایل به زرد و در داخل سفید است. برای غذا خوب است چون روی طعم غذا اثر منفی نمی گذارد. اگر اهل پیاز سوخاری هستید این پیاز نتیجه بهتری به شما می دهد. پیاز قرمز پیاز قرمز دارای پوست بنفش یا قرمز و لایه های داخلی سفید و بنفش است. این پیاز محبوب طعمی قوی دارد و مطمئنا می تواند اشک شما را در بیاورد. پیاز بنفش برای سرخ کردن عالی است و پوست آن هم تخم مرغ های شب عید را به خوبی رنگ می کند. طعم شیرین اعجاب انگیز این پیاز حاوی ۱۰ درصد ویتامین C و ترکیبات آنتی اکسیدانی است و در تهیه ترشی هم نتیجه جذابی به وجود می آورد. پیاز سفید پیاز سفید پوستی کاغذی دارد و رنگ داخلی آن سفید است؛ طعم شیرینی دارد اما زودتر از سایر پیازها خراب می شود. این پیاز استفاده های مختلفی دارد اما طعم شیرین و بافت ترد آن برای سالاد و سفره جذاب است. پیاز زرد هر زمان که می خواهید پیازی را برای دستور غذا انتخاب کنید، همیشه به سراغ پیاز زرد بروید، برای اینکه این پیازها برای پخت و پز بهترین هستند. دوام بیشتری دارند و به غذا لعاب خاصی می دهند. شالت یا موسیر شکل کشیده این نوع پیاز در کنار عطر خاصی که دارد برای تزئین و سبک های جدید گارنیش غذا کاربرد خاصی دارد. شالت که به پیاز فرانسوی هم معروف است تلفیقی از سیر و پیاز است و هم بصورت خام و هم پخته مصرف می شود. بافت تردی دارد و در کنترل سطح قند خون، آلرژی و بهبود گردش خون عالی عمل می کند. بطور کلی اگر دستور غذایی پیدا کردید که نوع پیاز را ذکر نکرده، یک گزینه مطمئن این است که پیاز زرد را انتخاب کنید، برای اینکه این پیاز گزینه ای بسیار عالی و کاربردی ترین پیاز است. ۲۳۳۲۳۳

1401/06/07
12:54:32
5.0 / 5
253
تگهای خبر: آب , آنتی اكسیدان , آنلاین , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
کونفه