سفارش های بهداشتی در ذبح دام برای جلوگیری از تب کنگو

سفارش های بهداشتی در ذبح دام برای جلوگیری از تب کنگو

کونفه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به مشاهده مواردی از بیماری تب کریمه کنگو در غرب کشور، بر لزوم رعایت جدی موارد بهداشتی در فرآیند قربانی کردن دام ها در آستانه عید قربان تاکید نمود.


علیرضا زالی اظهار داشت: با عنایت به این که به تازگی مواردی از تب کریمه کنگو در کشور مشاهده شده است، شهروندان باید به صورت جدی نکات بهداشتی را در قربانی کردن و ذبح دام رعایت نمایند. وی علت لزوم رعایت نکات بهداشتی در حین ذبح حیوانات را انتقال بیماری از راه لاشه دام عنوان نمود و اضافه کرد: مخزن و ناقل اصلی این بیماری یک نوع کنه دشوار می باشد که در فصل گرما فعال می شود. وی با اشاره به اینکه از گوشت هایی که مهر دامپزشکی دارد از اصالت بالاتری برخوردار است، اضافه کرد: استفاده از برخی مواد گوشتی مانند جگر خام بلافاصله بعد از ذبح به علت احتمال وجود ویروس بسیار خطرآفرین است و افراد باید از خوردن گوشت خام به شدت اجتناب کنند. دکتر زالی افزود: کسانی که با لاشه دام تماس مستقیم دارند باید حتما از دستکش استفاده کنند و بعد از ذبح حتما محیط را از خونابه پاکسازی کنند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سفارش کرد بعد از قربانی کردن، افراد گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهند و سپس استفاده کنند. وی توضیح داد: عامل تب کریمه کنگو با ۵۶ درجه سانتی گراد حرارت در مدت ۳۰ دقیقه از بین می رود، بنابر این طبخ غذا ویروس را از بین می برد، اما گوشت خام می تواند تا مدتی ویروس را در خود زنده نگه دارد. دکتر زالی درباره علایم این بیماری اظهار داشت: علائمی شبیه به سرماخوردگی، بدن درد، درد مفاصل در اندام ها، تب پیش رونده، وجود کبودی و خونریزی هایی به اندازه سرسوزن در اندام های مختلف، سرخی گونه و مواردی از این دست از مهم ترین نشانه های مبتلا شدن به تب کریمه کنگوست. وی ادامه داد: معمولاً بعد از تماس با لاشه دام آلوده بعد از سه تا پنج روز علایم بیماری ظهور پیدا می کند. ۲۳۳۲۳۳

1401/04/19
16:42:59
5.0 / 5
365
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کونفه