9 چاره مهم برای فرار از بیماری قلبی

9 چاره مهم برای فرار از بیماری قلبی

به گزارش کونفه فارس نوشت: بیماری قلبی و حمله های قلبی بزرگترین قاتل انسان ها در سرتاسر جهان است که سالانه میلیونها نفر را به کام مرگ می فرستد. فارغ از سن و جنس، یک قلب سالم به منظور زندگی کامل ضروری می باشد.



بیماری قلب و حمله های قلبی بزرگترین قاتل انسان ها در سرتاسر جهان است که سالانه دست کم ۱۷ و نیم میلیون نفر را به کام مرگ می فرستد. فارغ از سن و جنس، یک قلب سالم به منظور زندگی کامل ضروری می باشد. کنترل عوامل خطرزای قلبی و عروقی از راه انتخاب رژیم غذایی مناسب، فعالیت فیزیکی و پرهیز از مصرف دخانیات می تواند از حمله های قلبی و سکته های مغزی پیشگیری کند و امکان دارد به آهسته شدن روند پیرشدن قلب کمک نماید.
رژیم غذایی سالم برای قلب یک عنصر ضروری از تغییرات سبک زندگی درمانی است که برای پیشگیری و درمان بیماری قلبی سفارش می شود. انتخاب های غذایی نامناسب ما بیشتر از بی تحرکی فیزیکی و استعمال دخانیات منجر اختلال در سلامتی می شود و از آنجاییکه قلب سالم برای سلامت کلی مهم می باشد، پیروی از یک سبک زندگی دوستدار قلب از بیماری های قلبی جلوگیری می کند و در عین حال رژیم غذایی متعادل و مراقبت از آنرا در بر می گیرد. بیماری های قلبی یکی از علل اصلی مرگ و میر در سرتاسر جهان است و گاهی اوقات بدون عرضه هیچ علامت اخطار دهنده ای، این بیماری های قلبی بسیار بحرانی هستند، بنابراین است که بررسی منظم قلب بسیار سفارش شده است.
طبق گزارش ها، ۵۰ درصد از زنان در هند با سطح غیرطبیعی کلسترول زندگی می کنند و با جوان تر شدن سن بیماری های قلبی، نیاز فوری برای زنان وجود دارد که از نحوه زندگی سالم آگاه باشند. بدن انسان برای عملکردهای مختلف به کلسترول نیاز دارد، اما یک سبک زندگی معیوب می تواند سطح کلسترول را افزایش دهد و به سلامت قلب ضعیف منجر شود؛ در این گزارش به نکاتی می پردازیم که محققان و متخصصان تاکید می کنند رعایت آنها به سلامت قلب و طول عمر می انجامد:

۱. مصرف میوه ها، سبزیجات و سالادها را که منابع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند، کم کالری و سرشار از فیبر غذایی هستند، افزایش دهید.
۲. به جای غلات تصفیه شده، غلات کامل بیشتری در برنامه غذایی داشته باشید. تمام غذاهای تهیه شده از گندم، برنج، جوی دوسر، آرد ذرت، جو یا دیگر غلات همچون محصولات غله ای محسوب می شوند. نان، پاستا، حریره جوی دوسر، غلات صبحانه، تورتیلا، و جوی پوست کنده نمونه هایی از این محصولات هستند. غلات به دو گروه فرعی تقسیم می شوند: غلات کامل و غلات تصفیه شده. غلات کامل حاوی هسته کامل غله هستند: سبوس، گیاهک و اندوسپرم. کسانی که غلات کامل را بعنوان بخشی از برنامه غذایی سالم خود مصرف می کنند در معرض خطر کمتری برای مبتلا شدن به بعضی ازبیماری های مزمن قرار دارند؛ غلات کامل منابع خوبی از فیبرها و مواد مغذی هستند که برای سلامت قلب ضروری هستند. غلات کامل شامل آرد گندم کامل، نان سبوس دار، غلات پرفیبر، برنج قهوه ای، بلغور جو دوسر است.
۳. از خوردن غذاهای غنی از چربی اشباع یا کلسترول اجتناب کنید. اینها شامل غذاهای سرخ شده، کره، لبنیات پرچرب، گوشت های فرآوری شده، گوشت قرمز است. کلسترول بالا منجر به رسوب پلاک در شریان های قلب شما می شود که پیش ساز حملات قلبی است.
۴. مقدار دریافت کالری را کاهش دهید. غذاهای شیرین مانند شیرینی ها، اقلام نانوایی، نوشیدنی های شیرین و همینطور غذاهای فرآوری شده یا تصفیه شده میزان کالری را می افزایند که می تواند منجر به افزایش وزن، تجمع چربی و تشدید دیابت شود؛ همه اینها عواملی هستند که ریسک ابتلای شما به بیماری قلبی را می افزایند.
۵. مصرف نمک یعنی کلرید سدیم به علت ساختار آن، سدیم را وارد گردش خون کرده و این کار فشار زیادی به قلب وارد می نماید از آنجائیکه همه فعالیتهای الکتریکی سلول به وسیله تغییر سدیم و پتاسیم انجام می شود، با مصرف نمک، بار مضاعفی به سلول تحمیل می شود. این دفعه اضافی هم از نظر مکانیکی برای سلول و هم برای ساختار قلب و عروق مشکل بوجود می آورد ازاین رو مصرف کلرید سدیم سبب افزایش بار قلب و عروق و شیوع بیشتر بیماری قلبی می شود. یکی از راهکارهای کاهش بیماری قلبی و عروق محدودیت مصرف یا حذف نمک در رژیم های غذایی است. مقدار کمی سدیم در غذاهای تازه به طور طبیعی وجود دارد اما اغلب غذاهای فرآوری شده دارای مقدار زیادی سدیم هستند در کارخانجات هنگام فرآوری و در رستوران ها هنگام آماده کردن غذا مقدار زیادی سدیم به آن اضافه می شود. انجمن قلب آمریکا میزان نمک مصرفی را برای افراد عادی روزانه ۶ گرم و افراد مبتلا به ناراحتی های قلبی عروقی ( فشار خون)، ۴ گرم مجاز می داند. سفارش می شود مصرف نمک را در رژیم غذایی خود کاهش دهید. نمک بیش از اندازه مقصر اصلی فشار خون بالا است که به نوبه خود می تواند به عروق و قلب شما صدمه برساند.
۶. برچسب های مواد غذایی را بر روی اقلامی که خریداری می کنید بررسی کنید و به دنبال کالری، قند، نمک و چربی باشید.
۷. آجیل های سالم مانند گردو و بادام را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
۸. مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری بذر کتان به افزایش HDL یا کلسترول خوب کمک می نماید. دانه های کتان آسیاب شده و روغن تخم کتان حاوی امگا ۳ است. روغن تخم کتان و کتان آسیاب شده برای گیاهخوران و افرادی که غذاهای دریایی با طبع آنها سازگار نیست و مصرف نمی کنند بسیار سفارش می شود. تخم کتان جایگزین مناسبی برای تأمین امگا ۳ مورد نیاز این افراد است. میتوان از روغن تخم کتان و تخم کتان آسیاب شده برای سرو سالاد یا سوپ هم استفاده نمود.
۹. سهم غذایی خویش را کنترل کنید. مقدار غذایی که می خورید به اندازه نوع غذایی که می خورید مهم می باشد. پرخوری می تواند منجر به افزایش دریافت کالری شود. از غذاهای کم کالری، پر فیبر و مواد مغذی بالا استفاده کنید و سهم کمتری را به غذاهای پرکالری، پرچرب و فرآوری شده اختصاص دهید.

بیشتر بخوانید: مرگ سالانه ۱۶۲ هزار ایرانی به علت فشار خون زمان آلودگی هوا برخی مواد غذایی را مصرف نکنید؛ از نوشابه تا سرخ شدنی ها


47231


منبع:

1401/02/30
14:19:22
5.0 / 5
265
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تخصص , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
کونفه