كنترل فشار خون در زنان میانسال ضروریست
به گزارش کونفه مطالعات اخیر محققان انجمن قلب اروپا نشان داده است کنترل فشار خون در زنان میانسال مهم ترین عامل پیشگیری از بروز بیماری های قلبی عروقی است.
به گزارش پایگاه خبری هلث، بر طبق این مطالعات خانمهایی که در اوایل دهه چهل زندگی فشار خون خفیف دارند، بمحض ورود به پنجاه سالگی، دو برابر بیشتر از زنان با فشار خون متعادل، در معرض مبتلا شدن به سندرم کرونر حاد قرار دارند.
سندرم کرونر حاد اصطلاحی است که برای توصیف طیف وسیعی از شرایط ناگهانی کاهش دهنده جریان خون به قلب استفاده می شود.
این مطالعه نشان داده است کنترل مستمر فشار خون حتی در افراد سالم هم ضروریست و اگر فرد به یکی از اشکالات زمینه ای مانند دیابت، اختلالات خودایمنی، چاقی و عوارض حاملگی مبتلاست یا در خانواده ای با سابقه فشار خون متولد شده است، این کنترل باید منظم تر و با وسواس بیشتری صورت گیرد.
بر اساس این مطالعه حتی از افزایش خفیف فشار خون هم نباید چشم پوشید. فشار خون در زنان به علت مسائل هورمونی پیچیده تر است.
فشار خون در زنان پیش رونده تر است
مطالعات جدید محققان مرکز پزشکی Cedars-Sinai در لس آنجلس با بررسی بیشتر از ۱۷ هزار داوطلب نشان داده است میزان افزایش فشار خون در زنان سریعتر است و از سنین پایین تری شروع می شود. همین مساله سبب می شود زنان بیشتر از مردان مستعد بیماری های قلبی عروقی باشند.
مردان در سن ۲۰ سالگی در مقایسه با زنان فشار خون بالاتری دارد، ولی در دهه چهل زندگی زنان در این حوزه از مردان سبقت می گیرند؛ به صورتی که فشار خون زنان در دهه چهل با فشار خون مردان در دهه ۶۰ زندگی قابل قیاس است. محققان هورمون ها را در این امیر دخیل می دانند.
بر اساس آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت، حدود ۱.۱۳ میلیارد نفر در سرتاسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند و این عارضه عامل اصلی مرگ زودرس در سرتاسر جهان است.
فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگ ها وارد می شود تا خون در سرتاسر رگ ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو می شود.
جدیدترین آمار انتشار یافته از سازمان جهانی بهداشت در مورد فشار خون (۱۳ سپتامبر ۲۰۱۹ میلادی)
-فشار خون یک وضعیت جدی پزشکی است که میزان خطر بروز بیماری های قلبی، مغزی، کلیه و سایر بیماری ها را زیاد می کند.
- حدود ۱.۱۳ میلیارد نفر در سرتاسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند که حدود دو سوم این آمار در کشورهای فقیر و کم درآمد زندگی می کنند. فشار خون بالا علت اصلی مرگ زودرس در سرتاسر جهان است.
-درسال ۲۰۱۵ میلادی از هر ۴ مرد یک نفر و از هر ۵ زن یک نفر به فشار خون بالا مبتلا شده است.
-یکی از مهم ترین اهداف بهداشت جهانی در زمینه بیماری های غیرمسری، کاهش فشار خون بالا به میزان ۲۵ درصد تا سال ۲۰۲۵ میلادی است.
دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت برای کاهش فشار خون
-کاهش مصرف نمک به میزان کمتر از پنج گرم در روز
-مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی روزانه
-ورزش منظم
- خودداری از مصرف دخانیات و الکل
-اجتناب از مصرف غذاهای چرب
-اجتناب از مصرف چربی های ترانس
-بررسی روزانه فشار خون
-جلوگیری از استرس
-درمان فشار خون در صورت افزایش
آلودگی صوتی فشار خون را افزایش می دهد
بررسی اطلاعات در ارتباط با ۲۱ هزار و ۴۰۳ کارگر چینی که در محل کار در معرض صدای شدید قرار داشتند نشان داده است قرار گرفتن در معرض آلودگی صوتی در محل کار منجر به افزایش فشار خون می شود.
فشار خون را بامداد اندازه گیری کنید
مطالعات محققان دانشگاه پزشکی Jichi ژاپن با بررسی بیشتر از چهار هزار و ۳۰۰ ژاپنی نشان داده است بهترین زمان اندازه گیری فشار خون در افرادی که فشار خون بالا دارند، بامداد است؛ چون که فشار خون بالا در صبح، با افزایش احتمال سکته مغزی مرتبط می باشد.
بر اساس این مطالعه احتمال سکته مغزی در افرادی که فشار خون بامداد در آنان بیشتر از ۱۵۵ میلی متر جیوه است، نسبت به افرادی که فشار خون بامداد کمتر از ۱۳۵ میلی متر جیوه دارند، هفت برابر بیشتر است؛ البته این مورد در فشار خون عصر صادق نیست؛ چونکه فشار خون عصر می تواند تحت تأثیر عواملی چون دوش آب گرم، یا غذای مصرف شده باشد.
کاهش فشار خون با پالپ و دانه کدو تنبل
مطالعات اخیر نشان داده است استفاده از پالپ و دانه کدو تنبل در یک رژیم غذایی سالم منجر به کاهش فشار خون می شود.
بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۱۷ میلادی صورت گرفته رژیم غذایی DASH بهترین گزینه برای کاهش فشار خون است. این برنامه غذایی افراد را به کاهش مصرف سدیم تشویق می کند و در آن مواد غذایی حاوی پتاسیم، کلسیم و منیزیم گنجانده شده است.
یکی از مهم ترین مزیت های این روش، انعطاف پذیری آن است و این که از هیچ دستور پیچیده ای پیروی نمی کند. سفارش محققان در رژیم غذایی DASH، مصرف مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات سبوس دار، محصولات لبنی کم چرب، روغن سبزیجات، آجیل، گوشت سفید و حبوبات است و مصرف نوشیدنی های شیرین و چربی های اشباع شده را ممنوع می کند.
نتایج این مطالعه در نشریه European Journal of Preventive Cardiology انتشار یافته است.
منبع: kunefe.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب