مدیركل محیط زیست عنوان كرد:

ثبت 62 صنعت آلاینده در استان مركزی

ثبت 62 صنعت آلاینده در استان مركزی

به گزارش كونفه مركزی مدیركل محیط زیست استان مركزی اظهار داشت: در دو ماهه سال جاری چهل و چهار روز پاك و در زمان مشابه سال قبل دوازده روز پاك ثبت شده بوده است كه ضمن عدم تردد خودرو ها، قسمت عمده ای از افزایش روزهای پاك امسال به جهت بارندگی ها و تغییرات اقلیمی بوده است.


رضا میرزایی امروز یکشنبه 18 خرداد در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی محیط زیست اظهار نمود: به جهت بارندگی های اخیر در کشور، برخی تالاب ها از وضعیت بحرانی زیست محیطی خارج شدند.
وی اضافه کرد: امسال بیماری کرونا برای مردم دستاوردهای زیست محیطی به همراه داشت، بطوریکه تا 19 فروردین ماه به جهت سکون خودرو ها، اراک بعنوان پاک ترین شهر کشور شناخته شد، همین طور در دو ماهه سال جاری 44 روز پاک و در زمان مشابه سال قبل 12 روز پاک ثبت شده بوده است که ضمن عدم تردد خودرو ها، قسمت عمده ای از افزایش روزهای پاک امسال به جهت بارندگی ها و تغییرات اقلیمی بوده است.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: امسال و سال قبل هیچگونه بیماری در حیات وحش استان مشاهده نشده و این در حالیست که در سال 95 آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان خسارت زیادی به استان وارد کرد، البته برخی بیماری ها سبب از بین رفتن ژن نامرغوب و باقی ماندن گونه های مقاوم هم می شود.
میرزایی افزود: ارتقای منطقه امن قسمت حفاظت شده هفتاد قله به سطح پارک ملی با پیگیری در شورای عالی محیط زیست در دستور کار برنامه های امسال قرار دارد تا بتوان با تامین اعتبار، حفاظت بهتری از منطقه داشت. سال قبل سه پاسگاه محیط بانی در هفتادقله، شازند و داوودآباد راه اندازی و تعدادی پاسگاه بدون استفاده فعال شد و امسال نیز در برنامه داریم برخی پاسگاه هایی که هم اکنون غیراستفاده هستند، باردیگر فعال شوند.
وی از دیگر اقدامات انجام شده در منطقه حفاظت شده هفتاد قله، به تهیه هلی شات در سال قبل اشاره نمود و اظهار داشت: تهیه این پرنده برای پایش هوایی مناطق انجام شده و امسال موفق به مستندسازی زادآوری پرندگان در تالاب میقان شده ایم.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی تجهیزات محیط بانی در استان را حدودا تکمیل دانست و اضافه کرد: استان مرکزی جزو استان هایی با کمترین نیروی محیط بان، اما با میزان تخلفات پایین است. بطوریکه سال قبل 468 مورد کشفیات شکار و صید غیرمجاز و 1184 کشفیات سلاح و ادوات شکار غیرمجاز در استان صورت گرفته است. سال قبل برمبنای دستورالعمل های سازمانی 1550 پروانه شکار پرنده، 10 پروانه شکار چارپا، 155 پروانه شکار گراز وحشی و 331 پروانه صید ماهی صادر گردیده است.
میرزایی درباب سرشماری صورت گرفته از حیات وحش اظهار داشت: در منطقه حفاظت شده هفتاد قله حدود 1300 راس کل و بز و 3200 راس قوچ و میش وحشی پایش شده است.
وی افزود: تجهیز و راه اندازی مرکز تیمار حیات وحش از دیگر برنامه هایی است که در دستور کار قرار دارد تا از بروز مشکل بواسطه تجمع استانها در مرکز کشور جلوگیری شود، این مرکز در منطقه حفاظت شده هفتاد قله در پاسگاه محیط بانی ابراهیم آباد ساخته شده و امیدواریم بتوان امسال آنرا بطور کامل به بهره برداری رساند.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی درباب حوزه محیط زیست انسانی افزود: محدودیت هایی برای استقرار صنایع در استان وجود دارد که سال قبل حدود 2264 موافقت برای استقرار و بهره برداری صنایع و 87 مخالفت ارائه شده است.
میرزایی روزهای پاک و سالم در سال قبل را 312 روز دانست و بیان کرد: میزان روزهای پاک در سال قبل نسبت به سال ماقبل آن رشد داشته، همین طور در سال قبل 53 روز ناسالم ثبت شده است. البته قسمتی از تعداد روزهای ناسالم به جهت افت فشار گاز و اجبار جهت استفاده از مازوت در نیروگاه شازند به وجود آمد.
وی افزود: در سطح استان طی سال قبل 62 صنعت آلاینده به ثبت رسیده و محیط زیست در تلاش بمنظور کاهش این صنایع است و در نظر دارد با استقرار سیستم های جدید فیلتراسیون صنایع و بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب و صنایع سبز و تشویق صنایع سبز، از تعداد صنایع آلاینده کاسته شود، امیدواریم صنایع بزرگ نیز به سمت پاک بودن در حرکت باشند.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی افزود: باوجود اینکه شرکت املاح همیشه درخواست توسعه داشته اما به صورت رسمی با مخالفت مسئولان روبه رو شده و بر اساس قانون تالاب ها با هرگونه توسعه این شرکت، مخالف هستیم و تلاش بر کنترل این موضوعات خواهیم داشت. در کنار شرکت املاح کوهی با شیب ملایم از باطله های معدنی دپو شده که سال قبل شرکت مبادرت به برگردندان باطله ها به شکل دوغاب کرد البته برای برگشتن به شرایط عادی زمان لازم بیشتری است.
میرزایی اشاره کرد: در نظر داریم در ایام آینده با کمک صندوق ملی محیط زیست چهار ایستگاه پایش آلودگی هوا به ایستگاه های استان اضافه شود تا مجموع ایستگاه ها در اراک به هفت ایستگاه افزایش پیدا کند، یک ایستگاه هم که در شهرستان شازند مستقر خواهد شد و افزایش تعداد داده ها سبب تفسیر بهتر می شود.
وی افزود: در قانون بودجه سال ۱۳۹۹، ۳۵ درصد از عوارض آلایندگی به سازمان حفاظت محیط زیست برای اجرای برنامه های کاهش آلودگی و ممانعت از تخریب محیط زیست اختصاص یافته تا با مشارکت صندوق ملی محیط زیست، تسهیلات لازم بمنظور اجرای برنامه های محیط زیستی در سطح ملی و منطقه ای با مشارکت بخش خصوصی در نظر گرفته شود که ظرفیت خوبی است و امیدواریم این مهم استمرار داشته باشد.
میرزایی با اشاره به شعار ملی روز محیط زیست که «جهش تولید، حفظ محیط زیست برای توسعه پایدار ایران » تعیین شده، اضافه کرد: ۱۵ خرداد ماه روز جهانی محیط زیست، روزی است که از طرف سازمان ملل برای افزایش آگاهی مردم، حفظ محیط زیست و تحریک سیاستمداران به گرفتن تصمیماتی برای رویارویی با تخریب محیط زیست و گونه های زیستی جانوری انتخاب شده است.
وی بیان کرد: باتوجه به گسترش شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان و به تبع آن کشور ایران، برخی استانها در وضعیت قرمز قرار دارند که امیدواریم با رعایت مردم و تلاش همه جانبه از این بیماری رهایی پیدا نماییم.




منبع:

1399/03/19
10:41:22
5.0 / 5
2651
تگهای خبر: آب , بیمار , بیماری , دندان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
لینک دوستان كونفه
کونفه