ترس مردم از شیوع آنفلوآنزا
به گزارش كونفه «خیلی، خیلی، خیلی» این نخستین پاسخ مسؤلان اورژانس بیمارستان های مختلف كشور به این پرسش خبرآنلاین بود: «در پی شیوع آنفلوآنزا رجوع مردم به بیمارستان ها افزایش داشته است؟»
الهه صالحی: آنفلوآنزا اتفاق جدیدی نیست؛ هرسال این بیماری همزمان با فصل سرما از راه می رسد و عده ای را بیمار می كند یا حتی سبب مرگ عده ای از مردم می شود. عده ای كه به قول متخصصان بیشتر از گروه های پرخطر هستند و بنابراین سیستم ایمنی بدن شان برای مقابله با این ویروس ضعیف تر است. امسال اما شرایط قدری متفاوت می باشد.
در چند هفته گذشته شیوع گسترده آنفلوآنزا با علائمی مانند سرماخوردگی در شهرهای مختلف ایران نگرانی های جدی را برای مردم بوجود آورده است و از اول سال تاكنون ۵۶ نفر جان خودشان را در اثر مبتلا شدن به این بیماری از دست داده اند. شیوع این بیماری و اخبار آن سبب موجی از نگرانی در كشور شد و به قول برخی سبب كمیاب شدن واكسن و داروهای آنفلوآنزا شد.
شاید به خاطر همین آمار و ارقام باشد كه موجی از نگرانی در میان مردم بوجود آمده تا با بروز نخستین علایم یك سرما خوردگی یا گلودرد یا سردرد ساده با ترس از مبتلا شدن به آنفلوآنزا به بیمارستان ها رجوع كنند. آنطور كه خبرآنلاین از بعضی بیمارستان های تهران و چند شهر دیگر جویا شده، آمار رجوع مردم به این بیمارستان ها در این چند روز بسیار افزایش داشته است.
رفتار هیجانی یا علایم واقعی؟
«خیلی، خیلی، خیلی» این نخستین پاسخ مسؤلان اورژانس بیمارستان های مختلف كشور به این پرسش خبرآنلاین بود: «در پی شیوع آنفلوآنزا رجوع مردم به بیمارستان ها افزایش داشته است؟»
مسوولان بیمارستان مهر و امام خمینی در پاسخ به این پرسش گفتند كه میزان رجوع مردم به اورژانس این بیمارستان ها به دلیل مشاهده علایم آنفلوآنزا ۵۰ درصد بیشتر شده است.
پرستار اورژانس بیمارستان مهر درباره این مراجعات مردم به خبرآنلاین اظهار داشت: در آبان ماه به صورت متوسط ۱۱۰ تا ۱۱۷ رجوع داشتیم كه هم اكنون این عدد به چیزی بین ۱۴۶ تا ۱۸۰ نفر رجوع روزانه رسیده است.
یكی از اعضای اورژانس بیمارستان پارس هم گفت آمار رجوع مردم نسبت به قبل دو برابر شده است اما این مراجعات بیشتر به علت ترس و نگرانی است تا مبتلا شدن به آنفلوآنزا.
بعضی از اعضای كادر درمانی بیمارستان دی و چند بیمارستان در كرمان و گلستان هم گفتند كه مراجعاتشان نسبت به قبل بیشتر شده اما از عرضه آمار خودداری كردند.
چند نفر راهی بیمارستان ها شدند و موج آنفلوآنزا تا كی ادامه دارد؟
كیانوش جهانپور، رئیس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت آمار فوتی ها را از آغاز سال تا هفته قبل ۳۷ نفر و از هفته قبل تا كنون ۱۹ نفر اعلام نموده و گفته است كه البته حالا هم از این عدد عبور كرده است و احتمالاً به این تعداد هم افزوده خواهد شد و اندكی بیشتر از نیمی از فوتی ها بر اثر ویروس H۱N۱ بوده وب اقی در اثر H۳N۲ بوده است. به قول او بیشترین موارد مرگ این بیماری در استان های كرمان، گلستان، مازندران، خوزستان و كهگیلویه و بویراحمد بوده است و چهار هزار نفر در بیمارستان ها بستری شدند كه همه آنها مبتلا به آنفلوآنزا نبودند ولی مشكوك به مبتلا شدن به این بیماری بودند.
به گفته علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت هم موج این بیماری ادامه خواهد داشت و حتی امكان دارد شدیدتر شود اما تا دو هفته آینده فروكش خواهد نمود.
اما محمد مهدی گویا، رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت و مسعود مردانی عضو كمیته كشوری آنفلوآنزا اظهار نظرهای متفاوتی نسبت به تمام شدن موج این بیماری داشتند؛ به قول گویا شدت بیماری از سال قبل بیشتر است و معلوم نیست موج چه زمانی به پایان برسد. مردانی اعتقاد دارد اگر موارد پیشگیرانه در مورد این بیماری رعایت نشود، موج دوم آنفلوآنزا با شدت بیشتری اتفاق می افتد.
رئیس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با اشاره به پایان موج اول و احتمال شروع موج دوم آنفلوآنزا، گفته پیشبینی ما این است كه موج اپیدمی آنفلوآنزا تا سه هفته آینده ادامه خواهد داشت و پس از آن فروكش خواهد نمود و نمودار آن نزولی می شود. البته به قول او دقیق نمی توان برآورد كرد كه موج دومی در راه خواهد بود یا خیر.
آلودگی هوا و تشدید بیماری آنفلوآنزا
حسین عرفانی رئیس اداره بیماری های واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به تاثیر افزایش آلاینده های هوا بر روی تشدید بیماری آنفلوانزا گفته است: آلودگی هوا بر روی بیماری آنفلوانزا به صورت مستقیم هیچ تأثیری ندارد. اما به هنگام تشدید آلودگی هوا و افزایش ذرات معلق همه كارشناسان و صاحب نظران به مردم و به خصوص ورزشكاران سفارش می كنند كه از رفت و آمدهای غیر ضروری در هوای باز بپرهیزند.
او افزود: با تجمع افراد در محیط بسته احتمال انتقال بیماری آنفلوانزا زمانی كه یك فرد در جمع به این عارضه مبتلا شده باشد بسیار افزوده می شود. بنابراین آلودگی هوا به صورت غیر مستقیم می تواند بر افزایش بیماری آنفلوانزا اثرگذار باشد.
عرفانی تاكید كرد: اگر فردی مبتلا به بیماری زمینه ای به خصوص عارضه مزمن ریوی یا قلبی و عروقی باشد آلودگی هوا علایم بیماری را تشدید می كند و سبب بدتر شدن حال بیمار می شود.
مدارس در بعضی نقاط به علت شیوع انفلوآنزا تعطیل شده اند؟
محمد مهدی گویا، رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در نشست خبری در كرمان در بخشی از سخنانش اظهار داشت: تعطیلی مدارس به آنفلوانزا ربطی ندارد و اكثریت كسانی كه مبتلا شده اند، در سنین مدرسه نیستند و سنین بالاتر هستند. بنابراین تلاش می نماییم در تحصیل دانش آموزان وقفه ای ایجاد نشود ضمن اینكه سلامت آنها برای ما اهمیت دارد و تعطیلی مدارس به علت آلودگی هوا بوده است.
وی خاطرنشان كرد: به جهت اینكه حتی یك كلاس درس تعطیل شود، باید برپایه ابتلای دانش آموزان یك كلاس به بیماری تصمیم گیری شود.
چطور از مبتلا شدن به آنفلوآنزا پیشگیری كنیم؟
به گفته متخصصان در جلوگیری و درمان آنفلوآنزا مهم ترین عامل كنترلی رعایت بهداشت فردی است. اگر علائمی، چون آبریزش بینی، تب، بدن درد و... دارید، از رفتن به محل كار و یا فرستادن كودك دارای این علایم به مدرسه، به مدت دو تا سه روز جدا خودداری كرده و دست ندهید و روبوسی نكنید. همینطور اگر آبریزش بینی دارید از دستمال كاغذی یك بار مصرف بهره برده و بلافاصه دست شان را با آب و صابون بشویید. باید توجه كرد كه شست وشوی مكرر دست ها منجر به قطع زنجیره عفونت های ویروسی می شود.
به گفته رئیس مركز اطلاع رسانی وزارت بهداشت بیماران باید از خود تجویزی پرهیز و از تزریق دگزامتازون، مصرف آنتی بیوتیك ها و كورتون ها اجتناب كنند. البته افراد در معرض خطری كه تابحال واكسن آنفلوآنزا تزریق نكرده اند، حتما هرچه زودتر با رفتن به پزشك نسبت به تزریق واكسن آنفلوآنزا اقدام نمایند.
كیانوش جهانپور توضیح می دهد: بهترین روش جلوگیری از بروز آنفلوانزا رعایت اصول بهداشت فردی مانند شستن مداوم دستها با صابون و آب گرم و استفاده از تهویه هوا در محیط های بسته، اجتناب از خودتجویزی و استفاده از آنتی بیوتیك و كورتن و تزریق واكسن در زمان مناسب می باشد.
۲۳۵۲۳۲
منبع: كونفه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب