چرا با افزایش سن رگ های بدن سخت می شوند؟
به گزارش كونفه سخت شدن رگ ها در پیری روشی برای نگه داشتن آنها است. اما تحقیقات جدید به این پرسش، پاسخ دیگری می دهد.
در گذشته دلیل سفت شدن رگ ها با افزایش سن، ته نشینی كلسیم و دلیلی ناشناس شناخته شده بود. بر مبنای آخرین نتایج بدست آمده توسط مولكولی به نام Poly ADP-Ribose این فرآیند مورد آزمایش قرار گرفت. Poly ADP-Ribose یا PAR پروتئینی است كه به هنگام صدمه سلول یا DNA آن ایجاد می شود و كلسیم را به ذرات درشت تر تبدیل می كند. سپس این ذرات سخت شده و به دیواره رگ ها متصل می شوند و سبب كاهش قابلیت ارتجاعی آنها می شود. به قول Cathy Shanahan از لندن، این سخت شدن و یا بیو مینرالیزاسیون برای تولید استخوان بسیار ضروری اما در رگ ها بر بیماری های قلبی عروقی و سایر بیماری های مربوط به كهولت سن تاثیر می گذارد. انتشار PAR در كشت سلول های مختلف همچون بافت خونی انسان، با استفاده از تكنیك طیف سنجی رزونانس هسته ای (NMR) قابل بررسی بود. افزایش سن، فشار خون بالا و مصرف دخانیات سبب صدمه به DNA و در نتیجه ساخته شدن این پروتئین می شود. سخت شدن رگ ها هم بعنوان یك محصول جانبی از فرآیند PAR هم به حساب می آید.
به قول Melinda Duer از دانشگاه كمبریج، ما هنوز نمیدانیم چه چیزی این فرآیند را كنترل و چگونه باید با آن برخورد شود. وی همینطور افزود این دستاورد كاملا تصادفی بوده و به كمك آن توانستند یك درمان اساسی پیدا كنند. این درمان بر پایه یك آنتی بیوتیك به نام مینوسایكلین، كه برای درمان جوش و آكنه مورد استفاده است پیش می رود و می تواند به فرآیند پیشگیری از سفت شدن رگها سرعت ببخشد. در یك آزمایش كوتاه مدت بر روی موش، این آنتی بیوتیك نشان داد كه می تواند از تولید PAR جلوگیری كند. با این وجود، همچنان نمیتوان به صورت ۱۰۰% از سفت شدن رگ ها به علت كهولت سن جلوگیری كرد اما یك رژیم غذایی و تغذیه مناسب نقش بسیار مهمی را در برای كاهش احتمال آن دارند.
sciencealert
۲۱۲۱
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب