ابراز نگرانی وزیر بهداشت از روند واردات دارو

ابراز نگرانی وزیر بهداشت از روند واردات دارو

به گزارش كونفه تسنیم نوشت: سعید نمكی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از ارزبری ۱.۳ میلیارد دلاری برای واردات ۳ درصد از نیاز دارویی كشور خبر داد، در حالیكه برای تولید ۹۷ درصد نیاز دارویی كشور در داخل تنها ۵۵۰ میلیون دلار هزینه شده است.



نخستین گردهمایی پیشگامان اقتصاد دانش بنیان در حوزه سلامت با حضور سعید نمكی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و علی وحدت رئیس ‏صندوق نوآوری و شكوفایی ریاست جمهوری در محل صندوق نوآوری و ‏شكوفایی برگزار گردید. ‏در این گردهمایی پنل سیاستی با حضور وزیر بهداشت، معاون علمی و ‏فناوری رئیس جمهوری و رئیس صندوق نوآوری و شكوفایی و پنل حمایتی با ‏هدف معرفی رویكردهای دستگاه های اجرایی و پاسخگویی به دغدغه های ‏شركت های پیشگام در حوزه اقتصاد دانش بنیان سلامت برپا شد‎.
سعید نمكی، وزیر بهداشت و درمان با بیان خاطره ای از دوران ساخت واكسن در كشور اظهار داشت: حدود ۳۰ سال قبل هنگامی كه در پاستور به دنبال ساخت واكسن هپاتیتB بودیم می خواستیم تكنولوژی تازه ای را به كشور وارد نماییم و برای این منظور به كشورهای گوناگونی سفر كردیم اما توان داخلی ما بسیار محدود بود و نتوانستیم حتی این تكنولوژی را وارد نماییم. اما امروز با حضور شركتهای دانش بنیان می توانیم به این تكنولوژی ها دست پیدا نماییم.
وی اضافه كرد: من امروز بزرگترین آرزوهایم را به چشم می بینم، ما نمی توانیم مشكلات نظام سلامت را نادیده بگیریم چون كه با جان مردم سر و كار دارد. امروز شركتهای دانش بنیان رشد قابل ملاحظه ای داشته اند و تازه در آغاز این راه بزرگ هستیم.
نمكی درباره ساخت دارو در كشور توضیح داد: قبل از انقلاب ۲۵ درصد نیاز دارویی كشور در داخل تولید می شد و امروز با كمك شركتهای تحقیق و توسعه دارویی توانسته ایم ۹۷ درصد داروی مورد نیاز كشور را در داخل تولید نماییم. اما یك نكته غم انگیز در این میان وجود دارد و آن اینكه این ۳ درصد داروهای هایتك است و معادل ۱.۳ میلیارد دلار ارزبری داشته است، این در شرایطی است كه همان ۹۷ درصد داروی كشور تنها ۵۵۰ میلیون دلار ارز بری داشته، حالا تصور كنید ما مجبور به واردات همان ۹۷ درصد بودیم. آنگاه كل درآمد نفتی را باید صرف واردات دارو می كردیم.
نمكی اظهار داشت: این ۳ درصد كه بیان شد داروهای هایتك هستند و برای تولید آنها در داخل باید به شركت های دانش بنیان متكی شد و از آنها درخواست كمك داریم تا بتوانیم در داخل تولیدشان نماییم.
وزیر بهداشت به جریان واردات در كشور اشاره نمود و اظهار داشت: نباید بگذاریم این جریان وارد كننده كه در كشور قدرت هم گرفته اند بر تولید داخل اثرگذار باشند. این نگرانی وجود دارد كه نكند جاذبه واردات بر جریان تولید داخل اثرگذار باشد.
وی درباره مقابله با این نگاه در كشور خاطرنشان كرد: در وزارت بهداشت ابلاغ كردم برای مقابله با پدیده دامپینگ وقتی محصولی در داخل تولید می شود دیگر حق واردات آنرا ندارند و حتی اگر گرانتر از محصول خارجی بود محصول داخلی خریداری شود.
نمكی تصریح كرد: سالها قبل وقتی در كشور تولید واكسن می كردیم چند كشور عرضه واكسن را مجانی كردند، چون كه می ترسیدند ما بمب میكروبی درست نماییم در صورتیكه اصلا در دیدگاه و مرام ما نبود از طرفی دیگر می خواستند وابستگی ایجاد كنند؛ من همان زمان ۲۰ كشور هدف این جریان را جمع كردم و گفتم این مورد یك توطئه است تا پس از وابستگی ما همین واكسنها را چندبرابر به ما عرضه كنند.
وزیر بهداشت و درمان درباره دیگر خدماتی كه شركت های دانش بنیان می توانند عرضه كنند اظهار داشت: ما تنها به محصولات بسنده نمی نماییم و مبحث دیگری كه برای آن به دنبال چاره هستیم بحث روش ها و شیوه های مدیریت و اداره جامعه در حوزه سلامت است. چون كه با شیوه های قبل نمی توان جامعه را اداره كرد، یك روز با واكسن سلامت جامعه برقرار می شد اما امروز طیف بیماری های جسمی و روانی گسترش پیدا كرده و نیازمند راهكارهای نوین برای رفع مشكلات است. ۲۳۵۲۳۵

1398/05/21
15:56:43
5.0 / 5
4557
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
کونفه