سیاهی رفتن چشم ها چه زمان اعلام خطر است؟

سیاهی رفتن چشم ها چه زمان اعلام خطر است؟

به گزارش كونفه پارسینه نوشت: سیاهی رفتن چشم ها اتفاقی است كه همه دست كم یكبار تجربه اش كرده ایم. اما آیا سیاهی رفتن چشم ها همیشه بی خطر است؟


سیاهی رفتن چشم ها اتفاقی است كه همه دست كم یكبار تجربه اش كرده ایم. حالت ناخوشایندی كه به اعتقاد متخصصان قلب و عروق و مغز و اعصاب امكان دارد به دلیل كم خونی، فشار خون بالا و یا بعضی بیماری ها مثل ام اس باشد.

دكتر منوچهر قارونی، متخصص قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران، در مورد علت سیاهی رفتن چشم ها می گوید: بعضی مردم زمانی كه از حالت نشسته به ایستاده یا از ایستاده به نشسته تغییر وضعیت می دهند، چشم های شان سیاهی می رود و امكان دارد زمین بخورند. به صورت مثال زمانی كه در حالت نشسته است، فشار خونش روی ۱۲ است، اما به محض این كه می ایستد فشارش عدد ۱۰ را نشان داده است. این مساله نشان داده است كه مشكلی وجود دارد و سیستمی كه باید فشار را تنظیم كند، ضعیف است. به این مفهوم كه سیستمی كه باید عروق رگ های پا را تنگ كند تا به هنگام ایستادن خون به مغز برسد، درست عمل نمی كند و به همین علت زمانی كه فرد بامداد از خواب بیدار می شود تا به دستشویی برود، در میانه راه چشمانش سیاهی می رود و روی زمین می افتد.

به قول قارونی، آریتیمی قلب و تپش قلب هم می تواند سبب بروز این مشكل افراد شود. وی در ادامه می گوید: افزایش فشار خون كه به آن فشار خون كشنده هم می گویند، یكی از مسائلی است كه سبب سیاهی رفتن چشم ها می شود. این مشكل عموما در افراد میانسال و در كسانی كه درگیر بیماری های زمینه ای همچون فشار خون هستند یا از داروهایی مثل ایندرال، متورال و آتنولول با دز بالا استفاده می نمایند، مشاهده می شود. در هر صورت اگر این حالت تكرار شد لازم است فرد به پزشك رجوع كند.

سرگیجه، سیاهی رفتن چشم

دكتر فاطمه صدیق مروستی، متخصص مغز و اعصاب، از بعد دیگری به مبحث سیاهی رفتن چشم ها نگاه می كند و می گوید: گاهی یك حمله تشنجی یا به ندرت بیماری ام اس می توانند سبب بروز این مشكل در افراد شوند. سیاهی رفتن چشم ها در افراد میانسال شایع تر است تا افرادی كه در سنین نوجوانی یا جوانی به سر می برند.

اما در اینكه چه زمانی باید سیاهی رفتن چشم ها را جدی گرفت و به پزشك رجوع كرد، سوالی است كه مروستی به آن پاسخ می دهد: بستگی به این دارد كه چند بار تكرار شده باشد. اگر مدام تكرار شود، طولانی مدت بوده و با علائمی مثل سرگیجه، تاری دید، اختلالات دید یا بروز علائمی در سایر قسمت های بدن مثل خواب رفتگی و گزگز شدن اندام ها، ناتوانی در حركت كردن و مشكلات تكلمی همراه باشد، لازم است كه بیمار به پزشك رجوع كند تا بعد از انجام اقدامات تشخیصی، درمان مناسب تجویز شود.

به قول این متخصص مغز و اعصاب همیشه هم نباید نگران سیاهی رفتن چشم ها بود. گاهی خستگی، بی خوابی و بد غذایی امكان دارد سبب بروز این مشكل در افراد شود.

1398/03/22
15:27:42
5.0 / 5
4201
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
کونفه