یافته های تحقیقاتی نشان می دهد؛
نقش مصرف غلات كامل در جلوگیری از مبتلا شدن به سرطان روده
به گزارش كونفه طبق سفارش محققان، مصرف غلات كامل و ورزش منظم و در عین حال كاهش مصرف گوشت های فرآوری شده و مشروبات الكلی از ریسك مبتلا شدن به سرطان روده می كاهد.
به گزارش كونفه به نقل از مهر، بر اساس گزارش جدید موسسه آمریكایی تحقیقات سرطان و صندوق بین المللی تحقیقات سرطان جهان، مصرف سه وعده غلات كامل (حدود ۳ گرم) در روز، نظیر برنج قهوه ای یا نان تهیه شده با غلات كامل، ریسك مبتلا شدن به سرطان روده را تا ۱۷ درصد می كاهد.
محققان برپایه بررسی حدود ۱۰۰ مطالعه تاكید می كنند كه مصرف بیشتر غلات كامل حتی نقش حفاظتی بیشتری خواهد داشت. در میان بیشتر از ۲۹ میلیون شركت كننده بزرگسال در مطالعات مورد بررسی، حدود ۲۵۰ هزار نفر مبتلا به سرطان روده بودند.
دكترادوارد جیوونوچی، عضو گروه تحقیق، در این باره می گوید: «بررسی گسترده مطالب علمی آشكار ساخت سرطان روده بزرگ عمدتاً با استفاده از رژیم غذایی سالم و سبك زندگی قابل پیشگیری است.»
وی در ادامه می افزاید: «حفظ وزن سالم بدن، فعالیت بدنی، رژیم غذایی سالم، اجتناب از استعمال سیگار و مصرف الكل همگی در كاهش ریسك مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ نقش دارند.»
براساس این تحلیل ها، محققان بر محدود كردن مصرف گوشت قرمز به كمتر از ۵۰۰ گرم در هفته (وزن گوشت پخته) سفارش می كنند.
همچنین محققان بر كاهش مصرف یا عدم مصرف گوشت های فرآوری شده نظیر همبرگر، هات داگ و ژامبون تاكید دارند.
چاقی و داشتن اضافه وزن و همینطور نوشیدن مشروبات الكلی هم با ریسك بالای مبتلا شدن به سرطان روده مرتبط می باشد.
جیوونوچی در ادامه می افزاید: «رژیم غذایی سالم باید حاوی غلات كامل با فیبر بالا، میوه و سبزیجات باشد و و در آن كمتر از غلات تصفیه شده یا غذاهای نشاسته ای، بویژه خوراكی های سرشار از قندهای افزودنی و چربی، استفاده گردد.»
سایر منابع فیبر رژیمی، محصولات لبنی هستند كه بر كاهش ریسك مبتلا شدن به سرطان روده تاثیر گذارند.
به گفته محققان، سرطان روده چهارمین سرطان شایع در سراسر جهان است. همینطور چهارمین علت شایع مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان هم است.
با وجود افزایش نرخ سرطان، كارشناسان پیش بینی می كنند تا سال ۲۰۳۲ حدود ۶۰ درصد افزایش در موارد جدید سرطان روده اتفاق بیفتد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب