به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات؛

تاثیر مخرب سیگار بر مغز

تاثیر مخرب سیگار بر مغز

كونفه: تحقیقات اثبات نموده اند كه محصولات دخانی دارای خطرات مرگباری برای سلامت هستند و دلیل مستقیم یا غیرمستقیم انواع بیماری های خطرناك بشمار می ایند.



به گزارش كونفه به نقل از مهر، طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، هر ۶ ثانیه یك نفر به علت مصرف دخانیات جانش را از دست می دهد.
تحقیقات نشان داده است ۱۰۰ ماده شیمیایی از ۶۰۰ ماده شیمیایی موجود در سیگار دارای تاثیر سمی مرگبار بر بدن انسان، بخصوص سیستم عصبی، هستند.
نیكوتین موجود در سیگار در مدت كمتر از ۸ ثانیه پس از استنشاق به مغز می رسد. از آنجائیكه ساختار شیمیایی آن تقلید از یك انتقال دهنده عصبی موسوم به استیل كولین است، نیكوتین چندین گیرنده خاص را كه حركات عضلانی، حافظه، تنفس و تحریك پذیری عصبی را كنترل می كند، تحریك می نماید.
همچنین، نیكوتین با استفاده از تغییر در نوراپی نفرین و اپی نفرین، توانایی زیستی دوپامین، بتا اندورفین، آرژینین، وازوپرسین، كورتیزول و هورمون آدرنوكورتیكوتروفیك، بر عملكردهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیكی تاثیر می گذارد و منجر به نابودی مجموعه ای از واكنش های شیمیایی، پاسخ های عصبی و رفتار می گردد.
«مانع خون مغزی» (BBB) یك سد امنیتی است، كه با تولید حلقه ای در اطراف مغز از ورود مواد ناخواسته با استفاده از خون به مغز جلوگیری می كند. سیگار كشیدن با صدمه به BBB، ریسك خیلی از مشكلات نورولوژیكی نظیر سكته، بیماری ایسكمیك عروق كوچك و زوال عقل عروقی را بالا می برد.
همچنین سیگار باعث می گردد مغز در معرض انواع مواد سمی و عناصر غیركارآمد قرار گیرد. سیگار كشیدن باعث آغاز مجموعه ای از فرآیندهای اكسایشی و التهابی همراه با گونه های اكسایشی به شدت واكنشی می گردد كه نتیجه آن، صدمه نورولوژیكی بوده كه می تواند منجر به بیماری آلزایمر، ام اس و نابودی پیشرونده نورولوژیكی شود.
در طول بارداری، رشد مغز جنین می تواند تحت تاثیر سیگار استنشاق شده توسط مادر قرار گیرد. در نتیجه با توقف واكنش سلول T و همینطور دندریت ها و ماكروفاژها، سیستم ایمنی اسیب می بیند.
سیگار كشیدن بر موادشیمیایی مغز در رابطه با اضطراب و تندرستی تاثیر می گذارد. محققان اثبات نموده اند كه بین میزان اضطراب و مصرف نیكوتین ارتباط وجود دارد. نیكوتین باعث تولید افسردگی شده و صدمه جدی به توانایی های شناختی، یادگیری، و عملكردهای حافظه می رساند كه در بلندمدت ریسك زوال عقل را بالا می برد.
به طوركلی حقیقت آشكار این است كه سیگار كشیدن علت اصلی مرگ های زودهنگام است. همینطور سیگار عامل مبتلا شدن به بیماری های مرگبار نظیر سرطان ریه، بیماری قلبی ایسكمیك، بیماری انسداد ریه، آرتروز رماتوئید، دیابت، و دژنراسیون ماكولا چشم است. از اینرو آگاهی از تاثیرات مخرب سیگار كشیدن به ضرورتی دائمی تبدیل گشته و روز ۳۱ می (۱۰ خرداد) بعنوان روز جهانی بدون دخانیات نام گذاری شده است.

1397/03/12
14:44:17
5.0 / 5
4697
تگهای خبر: بیمار , بیماری , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
کونفه