اسید چرب امگا ۳ و تاثیر متفاوت بر متابولیسم افراد

اسید چرب امگا ۳ و تاثیر متفاوت بر متابولیسم افراد

به گزارش کونفه، نتایج یک تحقیق نشان داده است اسید چرب امگا ۳ (EPA) متابولیسم هر فرد را به صورت متفاوتی تحت تاثیر قرار می دهد.


به نقل از دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نتایج یک پژوهش تازه نشان داده است که فواید سلامتی اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA)، اسید چربی که با محافظت قلب مرتبط می باشد، می تواند از فردی به فرد دیگر تفاوت زیادی داشته باشد. این تحقیق بر نقش حیاتی متابولیسم فردی در جلوگیری از بیماری های قلبی–عروقی تاکید می کند.
دانشمندان در فنلاند بررسی نموده اند که اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA)، یکی از اسیدهای چرب امگا‑۳ موجود در روغن ماهی، چه طور بر سطح چربی های خون و متابولیسم کلی در بزرگسالان سالم اثر می گذارد. در حالیکه قبل تر نشان داده شده بود EPA خطر بیماری های قلبی–عروقی را در افراد دارای کلسترول بالا یا مشکلات قلبی راکاهش می دهد، تأثیر آن بر آنهایی که چنین مشکلاتی ندارند بازهم نامشخص باقیمانده بود. همین طور اطلاعات کمی درباره ی نحوه تجمع EPA در لیپوپروتئین ها ــ حامل های چربی در جریان خون وجود داشت.
در این پژوهش، ۳۸ داوطلب دوزهای خیلی بالایی از مکمل EPA دریافت نمودند. نمونه های خون گرفته شده قبل، حین و بعد از آزمایش، تفاوت های شایان توجهی در واکنش هر فرد به این اسید چرب نشان داد. نمونه های گرفته شده در طول مصرف مکمل، اثر EPA را در همه شرکت کنندگان نشان داده است هر فرد یک لیپیدوم لیپوپروتئینی منحصر به فرد در گردش خون خود دارد.
این مطالعه همین طور نشان داد که EPA بطور مؤثر جذب می شود و غلظت آن در خون چند برابر می شود. با این وجود، سطح آن بعد از پایان مصرف مکمل به سرعت کاهش پیدا می کند. قوی ترین پاسخ ها در شرکت کنندگانی مشاهده شد که سطح پایه EPA آنها پایین بود. علاوه بر این، EPA پروفایل چربی خون را بهبود می بخشد و اتصال لیپوپروتئین ها به اجزای دیواره شریان ها را می کاهد. این کاهش اهمیت دارد، برای اینکه تجمع چنین لیپوپروتئین هایی عامل اصلی ایجاد آترواسکلروز است.
به دلیل کوتاه مدت بودن مطالعه، اثرات طولانی مدت بازهم ناشناخته باقیمانده است. با وجود این، نتایج نشان داده است که EPA ترکیب چربی خون و مکانیسم های خطر در رابطه با آترواسکلروز را حتی در افراد سالم نیز تغییر می دهد. یافته ها، اهمیت متابولیسم را در جلوگیری از بیماری های قلبی–عروقی برجسته می کند. اثرات EPA بالاتر از آن چه انتظار داشتیم بین افراد متفاوت بود. همین طور نشان داده شده که این اثرات به سرعت از بین می روند.
محققان قصد دارند آزمایش های سلولی انجام دهند تا مشخص شود مصرف EPA چه طور بر عملکرد سلول های التهابی و خصوصاً میزان واسطه های لیپیدی مهارکننده التهاب اثر می گذارد. جالب است ببینیم که تغییرات رژیم غذایی چه طور کیفیت لیپوپروتئین یا همان اثر انگشت لیپیدی فردی را تحت تأثیر قرار می دهد.
به اجمال، این کاهش اهمیت دارد، به جهت اینکه تجمع چنین لیپوپروتئین هایی عامل اصلی ایجاد آترواسکلروز است.
به دلیل کوتاه مدت بودن مطالعه، اثرات طولانی مدت بازهم ناشناخته باقی مانده است. همچنین نشان داده شده که این اثرات به سرعت از بین می روند.
محققان قصد دارند آزمایش های سلولی انجام دهند تا مشخص شود مصرف EPA چه طور بر عملکرد سلول های التهابی و بویژه میزان واسطه های لیپیدی مهارکننده التهاب اثر می گذارد.
1404/08/23
10:51:15
5.0 / 5
7
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کونفه