شناسایی ۱۸ بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو در ایران
کونفه: به گزارش کونفه، تسنیم نوشت: رییس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت از شناسایی 18 مبتلا به تب کریمه کنگو در کشور آگاهی داد و علایم و روش های پیش گیری از مبتلاشدن به این بیماری را تشریح نمود.
دکتر محمدرضا شیرزادی درباره ی تعداد مبتلایان تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اظهار داشت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی قابل انتقال بین انسان و حیوان است که بوسیله نوعی کنه منتقل می شود. از شروع سال جاری تا حالا ۱۸ نفر به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مبتلا شده اند که از این تعداد یک نفر نیز متأسفانه فوت کرده است.
راه های انتقال تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
وی درباره ی راه های انتقال بیماری اضافه کرد: در صورتیکه یک کنه دام آلوده را نیش بزند؛ ناقل ویروس می شود و بعد از نیش زدن دام دیگر، ویروس را به آن دام منتقل می کند. همین طور در صورتیکه انسان کنه را از بدن دام جدا کند یا کنه آلوده، انسان را نیش بزند؛ فرد به بیماری مبتلا می شود.
تب کریمه کنگو در دام ها علامتی ندارد
رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت افزود: تب کریمه کنگو به طور معمول علایم خاصی در دام ها ایجاد نمی کند و ویروس آن تا یک هفته در داخل بدن دام باقی می ماند. اگر در طول این مدت، دام ذبح شود افرادی که این دام را ذبح یا گوشت آنرا قطعه قطعه می کنند؛ در معرض خطر مبتلاشدن به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو قرار می گیرند؛ همین طور اگر افراد گوشت دامی که بصورت غیرقانونی و سنتی ذبح شده را بدون رعایت نکات بهداشتی مصرف کنند مبتلا به این بیماری می شوند.
چگونه از مبتلاشدن به بیماری پیشگیری کنیم؟
وی تاکید کرد: مردم حتما گوشت هایی را مصرف کنند که از کشتارگاه خریداری شده و تأییدیه سازمان دامپزشکی را دارد برای اینکه در کشتارگاه ها، دام بعد از ذبح شدن به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای یخچال قرار می گیرد. سرمای یخچال موجب می شود که طی فرآیندی، خیلی از ویروس های موجود در گوشت همچون ویروس مربوط به بیماری تب کریمه کنگو، از بین برود.
شیرزادی اظهار داشت: اگر یک دام بصورت سنتی ذبح شود گوشت آن عمدتا بلافاصله بعد از ذبح شدن تقسیم می شود و افرادی که آن گوشت را خریداری و قطعه قطعه می کنند ممکنست به ویروس آلوده شوند.
علائم تب کریمه کنگو در انسان
رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت درباره ی علایم بروز بیماری در انسان بیان کرد: حدود دو روز تا یک یا دو هفته بعد از مواجهه با ویروس، علایم تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در انسان بروز پیدا می کند؛ این علایم شامل تب ناگهانی، بدن درد، سردرد، اسهال و استفراغ و سرفه است.
وی افزود: علایم تب، بدن درد و سردرد ممکنست یک تا پنج روز بطول بیانجامد و بعد از آن، بیمار وارد مرحله خونریزی دهنده می شود و علایم خونریزی های گوارشی شامل اسهال و استفراغ خونی، خونریزی زیرپوستی و خونریزی از بینی ظاهر می شود.
رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت هشدار داد: در صورتیکه فردی مبتلا به تب کریمه کنگو شود و زود به پزشک مراجعه نکند و یا پزشک بیماری را به درستی و سریع تشخیص ندهد؛ بیمار ۴۰ تا ۶۰ درصد در معرض خطر مرگ قرار می گیرد.
روش درمان مبتلایان تب کریمه کنگو
شیرزادی درباره ی روش درمان مبتلایان تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اشاره کرد: درمان بیماران حمایتی است و بیمار باید بستری شود و مایعات کافی دریافت کند؛ اگر پلاکت فرد افت کند تزریق پلاکت به او انجام و برخی داروها همچون مسکن ها برای بیمار تجویز می شود.
مردم از ذبح دام به شیوه سنتی خودداری کنند
رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در آخر به مردم سفارش کرد که از ذبح دام به شیوه سنتی اجتناب کنند و فقط گوشت دام های خریداری شده از کشتارگاه را مصرف کنند؛ از قطعه قطعه کردن دام هایی که ذبح آنها غیربهداشتی بوده خودداری کنند؛ افرادی که در مناطق روستایی با دام ها تماس مستقیم دارند از دستکش بهره گیرند و از جدا کردن کنه های روی بدن دام ها اجتناب کنند.
بیشتر بخوانید: ابتلای ۱۲ نفر به تب کنگو در کشور/ ذبح دام در منازل و معابر ممنوع با شروع فصل گرما مراقب شیوع این بیماری خطرناک باشید
۲۳۳۲۳۶
منبع: كونفه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب