بوی سیر و پیاز در دهان را با این ترفندها از بین ببرید

بوی سیر و پیاز در دهان را با این ترفندها از بین ببرید

کونفه: به گزارش کونفه، بهداشت نیوز نوشت: همه مردم گاهی اوقات از بوی بد دهان شاکی هستند. از غذاهایی که می خورید تا بیماری های زمینه ای، همگی می توانند سبب بوی بد دهان (هالیتوزیس) شوند.



سیر و پیاز از پرمصرف ترین غذاهایی هستند که در بدبو شدن دهان نقش دارند، بخصوص وقتی به صورت خام خورده می شوند. ازاین رو، خیلی از افراد به دنبال راهی برای از بین بردن بوی سیر و پیاز می گردند.
بوی ناشی از مصرف سیر و پیاز به ترکیبات گوگردی موجود در آنها مربوط می شود. محصولات حاصل از هضم این دو ماده ی غذایی از راه جریان خون به ریه ها منتقل می شوند و بوی بد دهان را ایجاد می کنند که می تواند تا ساعت ها پس از صرف غذا باقی بماند.
شاید به نظر برسد که بهترین راه برای پیشگیری از بدبو شدن دهان، کنار گذاشتن سیر و پیاز از رژیم غذایی است. با این وجود، همیشه مقاومت در مقابل وسوسه ی مصرف آنها امکان پذیر نیست. بعلاوه، به سبب مزایای زیادی که برای سلامتی دارند، عاقلانه نیست که از خوردن شان اجتناب نماییم.
خوشبختانه، راه های زیادی برای مقابله با بوی سیر و پیاز وجود دارد که در مقاله ی امروز دیجی کالا مگ به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد. ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
راه های از بین بردن بوی سیر و پیاز از دهان
به جای این که از فواید سیر و پیاز چشم پوشی کنید، از نکات زیر را برای پیشگیری از بدبو شدن دهان کمک بگیرید:
۱. از میوه ها و سبزیجات تازه استفاده کنید
خوردن محصولات تازه همراه با غذا یا پس از آن به از بین بردن بوی سیر و پیاز کمک می نماید. برای مثال اگر یک وعده غذای حاوی سیر مصرف کردید، برای دسر سیب بخورید یا برگ های تازه ی نعناع را بجوید. یک مطالعه نشان داده است که ترکیبات شیمیایی سیب خام یا پخته، کاهو و نعنا سبب خوشبو کردن دهان می شوند. جعفری هم همچون گیاهانی است که از دیر باز برای کاهش بوی سیر و پیاز استفاده می شود. این گیاه دهان را تمیز می کند و بوی نامطبوع را از بین می برد.
۲. پس از خوردن غذا مسواک بزنید و نخ دندان بکشید
بیشتر باکتری هایی که سبب بوی بد دهان می شوند، در زیر خط لثه و در پلاک های روی دندان ها زندگی می کنند. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن پس از خوردن پیاز یا سیر می تواند به از بین بردن باکتری های ایجادکننده ی بو و همینطور پاک کردن بقایای غذا از دهان کمک نماید. استفاده از مسواک برقی برای تمیز کردن خط لثه و کاهش پلاک بسیار مؤثر است. این کار دهان را برای مدت طولانی تری تمیز و خوشبو نگه می دارد.
۳. زبان تان را تمیز کنید
بیشتر افراد از تمیز کردن زبان و سقف دهان غافل می شوند، در حالیکه زبان مکان ایدئالی برای جمع شدن باکتری ها است. باکتری ها در عقب زبان رشد می کنند و در جایی که مسواک نمی تواند به آن برسد، تکثیر می شوند. استفاده از پاک کننده یا مسواک مخصوص زبان می تواند سلول های مرده ی پوست، میکروب ها و ذرات ریز غذا را از بین ببرد. برای تمیز کردن زبان، از عقب آن شروع کنید و به آرامی به سمت جلو بیایید. سپس دهان را آبکشی کنید. این کار را چند بار تکرار کنید تا جایی که اثری از باکتری و ذرات غذا روی مسواک باقی نماند. شما می توانید هر روز یا پس از خوردن غذاهای حاوی سیر و پیاز از پاک کننده ی زبان استفاده کنید.
۴. از دهانشویه استفاده کنید
استفاده از دهانشویه با بوی قوی، برای مثال دهانشویه ی حاوی نعناع، در از بین بردن بوی سیر و پیاز مؤثر است. برخی از تحقیقات هم نشان داده اند که دهانشویه های حاوی دی اکسید کلر بوی بد دهان را برطرف می کنند. دی اکسید کلر می تواند به حذف پلاک، باکتری ها و ذرات غذا کمک نماید. معمولا استفاده از دهانشویه پس از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نتیجه ی بهتری دارد. حتما دستورالعمل روی بطری دهانشویه را به دقت بخوانید تا مصرف زیاد آن سبب تحریک دهان نشود.
۵. از روغن های ضروری کمک بگیرید
روغن های ضروری را میتوان به دهانشویه های حاوی الکل اضافه کرد. برخی از این روغن ها علاوه بر خوشبو کردن دهان، خاصیت ضدباکتریایی هم دارند. علاوه بر این، می توانید با بهره گیری از روغن های ضروری (نعناع تند یا رزماری) و روغن حامل (نارگیل، بادام شیرین یا زیتون) دهانشویه ی خانگی درست کنید. یک قاشق چای خوری روغن حامل را با یک قطره روغن نعناع در دهان خود بچکانید تا از شر ذرات غذا، باکتری ها و بوی بد خلاص شوید.
۶. آب بنوشید
نوشیدن مایعات زیاد در طول روز یک استراتژی عالی برای پیشگیری از بدبو شدن دهان است. چونکه خشکی دهان می تواند تولید گوگرد را افزایش دهد که این امر به بوی بد دهان منجر می شود. نوشیدن مایعات از کم آبی بدن جلوگیری کرده و به تولید بزاق کافی کمک می نماید. علاوه بر این، آب دهان را شست وشو می دهد و ذرات غذا و باکتری ها را که هر دو می توانند در ایجاد بوی بد نقش داشته باشند، از بین می برد.
۷. یک لیوان چای سبز بنوشید
نوشیدن چای سبز به از بین بردن بوی سیر و پیاز کمک می نماید. شما می توانید پس از غذا یک لیوان چای سبز بنوشید تا بوی بد بطور موقت و تا آن زمان که بتوانید مسواک بزنید، برطرف شود.
تحقیقات نشان داده اند که چای سبز می تواند از رشد باکتری ها پیشگیری کند و بوی بد دهان را کم کند. در یک مطالعه، چای سبز نسبت به سایر راهکار ها مثل خوردن نعناع، جویدن آدامس و استفاده از محصولات حاوی روغن جعفری تاثیر بیشتری در کاهش بوی بد دهان داشت.
البته فواید چای سبز برای سلامت دهان به خوشبو کردن آن ختم نمی گردد. به نقل از محققان، دهانشویه ی حاوی کاتچین (ترکیب مفید موجود در چای سبز) می تواند به اندازه ی دهانشویه ی ضدعفونی کننده به کاهش پلاک های دندان کمک نماید.
۸. آدامس بجوید
جویدن آدامس با طعم نعناع بوهای نامطبوع را از بین می برد. همینطور با تحریک ترشح بزاق به شست وشوی باکتری ها و ذرات غذا کمک می نماید. علاوه بر این، به نقل از انجمن دندانپزشکی آمریکا، جویدن آدامس بدون قند به مدت ۲۰ دقیقه پس از صرف غذا می تواند خطر پوسیدگی دندان را کم کند.
۹. سرکه ی سیب را امتحان کنید
بعضی از افراد گزارش داده اند که مصرف یک قاشق غذاخوری مخلوط سرکه ی سیب و آب قبل یا پس از صرف غذا به از بین بردن بوی سیر و پیاز کمک می نماید. با این وجود، استفاده از این روش در تحقیقات ثابت نشده است. اگر می خواهید از سرکه ی سیب بعنوان یک درمان خانگی استفاده کنید، حتما پیش از مصرف آن با پزشک مشورت کنید.
۱۰. شیر بنوشید
نوشیدن یک لیوان شیر همراه با غذای حاوی سیر یا پس از آن می تواند غلظت ترکیبات گوگردی را که سبب بوی بد دهان می شوند، کم کند. تحقیقات نشان داده اند که شیر پرچرب در از بین بردن بوهای آزاردهنده بهتر از شیر بدون چربی است.
۱۱. آب لیموترش بخورید
آب لیموترش به خنثی کردن بوی پیاز یا سیر کمک می نماید. برای امتحان کردن این روش باید کمی آب لیموترش تازه (تقریباً یک قاشق غذاخوری) را به یک لیوان آب اضافه کنید و پس از یک وعده ی غذایی سرشار از پیاز یا سیر بنوشید.
۱۲. ریشه ی وسط سیر را بردارید
هنگام پخت غذا هم میتوان بوی سیر را کم کرد. حبه های سیر را نصف کنید و پیش از افزودن آنها به ظرف غذا، ریشه ی وسط آنها را بردارید.
چرا سیر و پیاز سبب بوی بد دهان می شوند؟
بعضی از ترکیبات موجود در سیر و پیاز می توانند عامل بوی بد دهان و حتی بوی بدن باشند. این ترکیبات عبارتند از: آلیسین. وقتی سیر جویده یا خرد می شود و در معرض هوا قرار می گیرد، آلین موجود در آن به آلیسین تبدیل می شود. سپس آلیسین چند ترکیب حاوی گوگرد تولید می کند که بوی سیر از آنها ناشی می شود.
آلیل متیل سولفید. این ترکیب هم هنگام خرد کردن سیر و پیاز آزاد می شود. بعد از خوردن غذا، این ماده وارد جریان خون شده و از راه ریه ها و منافذ پوست منتشر می شود. سیستئین سولفوکسید. این ترکیب گوگردی که در سیر و پیاز یافت می ‎شود، تقریبا بلافاصله بعد از خوردن آنها دهان را بدبو می کند.
بوی بد سیر و پیاز برای مدت طولانی باقی نمی ماند، اما می تواند برقراری ارتباط با دیگران را با مشکل روبه رو کند. اگر فکر می کنید بوی سیر و پیاز امکان دارد برایتان دردسرساز شود، آنها را به صورت برنامه ریزی شده مصرف کنید. برای مثال، پیش از مصاحبه ی شغلی از خوردن غذاهای حاوی سیر و پیاز بپرهیزید.
خوشبختانه، راهکارهای زیادی برای از بین بردن بوی سیر و پیاز وجود دارد. رعایت بهداشت دهان و دندان، نوشیدن چای سبز یا شیر و خوردن میوه ها و سبزیجات تازه به کاهش بوی بد دهان کمک می نماید. راهکاری که برای یک فرد مؤثر است، امکان دارد برای دیگری مفید نباشد. بنابراین، باید چند راه ی حل مختلف را امتحان نمایید تا ببینید که کدام یک از آنها می تواند به شما در خلاص شدن از بوی سیر و پیاز کمک نماید. بیشتر بخوانید: تاثیر استرس بر چاقی و افزایش وزن
۳۵۲۳۶

1402/03/24
12:16:10
5.0 / 5
452
تگهای خبر: آب , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کونفه