مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:

60 درصد افراد بالای 18 سال کشور گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند

60 درصد افراد بالای 18 سال کشور گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند

به گزارش کونفه مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: ۶۰ درصد افراد بالای ۱۸ سال جامعه دارای اضافه وزن و چاقی هستند و این عارضه در بزرگسالان روند افزایشی دارد.


به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان ایرنا، زهرا عبداللهی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت اجرای برنامه ملی تغذیه سالم ( ۱۵ تا ۳۰ دی ) اضافه کرد: همینطور بیشتر از ۲۰ درصد دانش آموزان گرفتار اضافه وزن بخصوص چاقی شکمی هستند و مصرف بی رویه فست و فودها، مواد قندی، استفاده کمتر از میوه ها و سبزیجات و عدم تحرک بدنی کافی سبب افزایش چاقی در کشور شده است.
۵۰ درصد مردم تحرک بدنی کافی ندارند
عبداللهی افزود: حدود ۵۰ درصد مردم تحرک بدنی کافی ندارند در صورتی که باید روزی نیم ساعت پیاده روی تند داشته باشند و البته شیوع بیماری کرونا و پرهیز از حضور در تجمعات سبب شد مردم بیشتر گرفتار اضافه وزن شوند.
وی خاطرنشان کرد: لازم است افراد در خانه به علت تعطیلی باشگاه های ورزشی حرکات کششی و تحرک بدنی داشته باشند و فعالیتهای نشستنی سبب اضافه وزن و چاقی می شود.
اجرای برنامه ملی تغذیه سالم
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به اجرای برنامه ملی تغذیه سالم که مقرر است از ۱۵ تا ۳۰ دیماه در سطح کشور برگزار گردد اشاره نمود و اظهار داشت: این برنامه با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی، آموزش و پرورش، شهرداری ها، سپاه، ناجا، بهزیستی، بسیج و رسانه ها برگزار می گردد و هدف از اجرای آن انتشار اطلاعات و پیام های تغذیه ای با بحران کرونا است.
وی اضافه کرد: این پیام را به مردم می رسانیم که تغذیه مناسب و سالم از شدت بروز بیماری کرونا کاسته و منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
عبداللهی عنوان کرد: افرادی که تغذیه بد و ناسالم دارند سیستم ایمنی بدن آنها تضعیف شده و مقاومت کمتری در مقابل بیماری کرونا دارند و شدت این بیماری در آنها بیشتر است.
باید نبایدهای تغذیه ای برای تزریق واکسن
وی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون در کنار تغذیه سالم سبب پاسخ مناسب بدن در مقابل عملکرد سیستم ایمنی می شود و افراد باید موقع تزریق واکسن ناشتا نباشند چونکه سبب افت فشار خون شده و لازم است آب و مایعات کافی بنوشند.
عبداللهی خاطرنشان کرد: مصرف روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب و مایعات لازم است چونکه سیستم ایمنی بدن بخصوص در موقع تزریق واکسن بهتر عمل می کند و کم آبی منجر به عملکرد نامطلوب این سیستم می شود.
عبداللهی اظهار داشت: افراد باید آب شرب، چای کمرنگ، غذاهای آبکی، آبمیوه های خانگی و شیر را قبل و پس از انجام واکسیناسیون مصرف کنند چونکه پاسخ بدن به تزریق واکسن بهتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: باید الگوی غذایی مناسب داشته باشیم، مصرف کمتر قند و شیرینی، شکلات و نمک سبب افزایش ایمنی بدن در مقابل کرونا می شود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اظهار داشت: افرادی که مصرف نمک و قند کم تری دارند در مقابل بیماری کرونا مقاومت بهتری خواهد داشت.
عبداللهی افزود: در افراد چاق طول دوره نقاهت و میزان مبتلا شدن به بیماری کرونا بیشتر از افراد لاغر است.
وی اظهار داشت: مردم باید بر مبنای سفارش سازمان جهانی بهداشت روزانه ۴۰۹ گرم انواع سبزیجات مصرف کنند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: در گذشته میزان نمک در نان 2.3 درصد بود که این اندازه با بازبینی میزان نمک در نان به حدود یک درصد کاسته شده است، برچسب های غذایی یا نشانگرهای رنگی روی مواد غذایی که نشان دهنده میزان نمک، قند و چربی مواد غذایی است، نصب شده و برای کنترل این عناصر کمک کننده است.
به گفته عبداللهی، مصرف پروتئین به میزان ۲۰ درصد به علت افزایش قیمت فرآورده های گوشتی بخصوص در میان دهک های پایین کاهش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: مردم از پروتئین های گیاهی مصرف کنند چونکه مصرف پروتئین حیوانی در میان افراد بخصوص مادران آبستن مهم می باشد و کاهش مصرف پروتئین سبب کوتاهی قد و اثر منفی بر روی رشد جنین شده و سبب می شود بهره هوشی نوزادان کم شود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اظهار داشت: حالا مکمل های ریز مغذی به صورت مجانی در مراکز بهداشت توزیع می نماییم و افراد نیازمند شناسایی و به کمیته امداد و وزارت رفاه معرفی و حمایت خواهند شد.
وی عنوان کرد: مردم غذایی کم نمک استفاده کنند چونکه در این شرایط همه گیری کرونا باید از مصرف زیاد مواد قندی و شور خووداری کنند.
عبداللهی افزود: مردم ایران در حدود دو برابر مصرف استاندارد جهانی نمک مصرف می کنند در صورتی که خیلی از مواد غذایی آماده دارای نمک هستند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره کمبود ویتامین دی در میان همه گروههای سنی اظهار داشت: افراد بالای ۱۲ سال باید ماهانه ۵۰ هزار واحد ویتامین دی مصرف کنند و مصرف مکمل ویتامین دی در میان گروه سنی دو تا ۱۲ سال هر دو ماه باید صورت گیرد.
عبداللهی اضافه کرد: بعد ازتزریق واکسن کرونا افراد نباید ویتامین مصرف کنند و بهتر است که افراد همان ویتامین های لازم و طبق برنامه خویش را بخورند البته با مصرف مناسب سبزی و میوه افراد احتیاج به مصرف مکمل های مختلف نمی کنند و بعضی از ویتامین ها مانند روی و سی در بهبود بیماری کرونا نقش مهمی دارند.
وی ضمن اشاره به غنی سازی آرد با اسید فولیک و آهن اظهار داشت: طبق برنامه مقرر است که ویتامین دی به آرد اضافه شود و بعد از بررسی یکساله در سرتاسر کشور این برنامه اجرایی می شود و به صورت کلی نان سبوس دار کمک به جلوگیری از چاقی و دیابت می کند.



منبع:

1400/10/11
16:35:52
5.0 / 5
482
تگهای خبر: آب , آموزش , اضافه وزن , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
کونفه