واردات میلیون ها حیوان وحشی از كشورهای كانون بیماری به انگلیس
بگفته كارشناسان، میلیون ها جانور وحشی زنده از مناطقی كه كانون بیماری های اخیر بوده اند، قانونی وارد انگلیس می شوند و همین مورد می تواند عامل شیوع ویروس های مرگبار باشد.
به گزارش کونفه به نقل از ایسنا، در این مطالعه معلوم شده است که حیواناتی از خفاش گرفته تا طوطی و مار و سوسمار و موش، وارد این کشور می شوند تا عموما بعنوان حیوان خانگی فروخته شوند ولی بعضی از آنها هم برای نگهداری در باغ وحش فرستاده می شوند.
مطالعات نشان داده است که بین سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ میلادی بیش از سه میلیون جانور حیات وحش از ۹۰ کشور مختلف بوسیله هوا یا دریا وارد بریتانیا شده اند که خیلی از آنها از مناطقی نظیر اندونزی، السالوادور، کامرون، نیکاراگوئه، غنا و ماداگاسکار آمده اند که کانون بیماری های جدید محسوب می شوند.
گزارش این تحقیق که از آمار مرکز بهداشت حیوانات و گیاهان دولت انگلیس بهره برده است، حاکیست که نزدیک به دو و نیم میلیون جانور دوزیست، حدود ۶۰۰ هزار خزنده، بیش از ۱۵۰ هزار پستاندار و ۹۹ هزار پرنده در طول پنج سالی که در محدوده این گزارش بوده است، وارد کشور شده اند.
تقریبا ۷۰ خفاش از ماداگاسکار و چندین خفاش دیگر نیز از جمهوری چک و گویان به کشور وارد شده اند. گمانه زنی هایی وجود دارد در خصوص آن که منبع کووید-۱۹ از نژاد این جانور بوده است و ناقل ویروس هاری نیز هست.
بر اساس گزارشی از مؤسسه غیرانتفاعی «حفاظت حیوانات جهان»، حیواناتی چون جوجه تیغی، قورباغه و لاک پشت برای تامین بازار حیوانات خانگی نامتعارف به بریتانیا منتقل می شوند.
دست کم ۱۵۰ هزار پستاندار، بیشتر آنها از جوندگان از ۵۱ کشور وارد شده اند که در بین آنها مشخصا جمهوری چک، ایتالیا و اسپانیا همچون کشورهایی هستند که صدور حیوان به میزان انبوه از آنها «موجب نگرانی» است.
در این گزارش آمده است که افزایش میزان داد و ستد حیوانات زنده نشان دهنده بالاتر رفتن احتمال شیوع بیماری ها در سراسر جهان خواهد بود، مگر آن که تجارت جانوران حیات وحش دستخوش تغییرات جدی شود.
به گزارش این مؤسسه، تجارات جانواران حیات وحش «بستر شیوع بیماری های کشنده» را فراهم می آورد، چونکه حیوانات به خاطر حبس شدن در یک محدوده کوچک، گرفتار افت سیستم ایمنی می شوند یا در مجاورت با حیوانات دیگر که در طبیعت با هم سنخیتی ندارند در تماس با انسان، گرفتار بیماری هایی می شوند که غالبا مسری هستند.
سازمان بهداشت جهانی می گوید سالانه در جهان حدود یک میلیارد بیماری و یک میلیون مرگ ناشی از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان رخ می دهد و ۷۵ درصد بیماری های واگیر مشترک بین انسان و حیوان از حیات وحش سرچشمه می گیرند.
به گفته پژوهشگران، هنگامی که ویروس، باکتری، قارچ و انگلی که حیوانات حیات وحش با خود همراه دارند به محیط جدید وارد می شود، ایجاد بیماری می کند.
دانشمندان معتقدند شیوع بیماری های جدیدی که قابلیت عالم گیر شدن دارند، رو به افزایش است و طی نیم قرن گذشته چهار برابر شایع تر شده اند.
طبق برآوردها، از سال های ۱۹۷۰ به این طرف دستکم ۳۰ بیماری واگیر جدید در اثر تماس انسان با حیوان به وجود آمده اند، که سارس، مرس، ابولا، آنفلوآنزای مرغی، آنفلوآنزای خوکی، و زیکا همچون آنها هستند.
بسیاری معتقدند که بیماری عالم گیر کووید-۱۹ نیز در شرایطی مشابه از بازاری در ووهان چین پدید آمده است که به فروش حیواناتی می پرداخت که در حیات وحش کنار یکدیگر قرار نمی گرفتند.
این سازمان می گوید که تجارت قانونی حیوانات سبب شده است تا خطراتی که تجارت غیرقانونی در حوزه سلامت عمومی ایجاد می کند، کمتر دیده شود.
به گزارش ایندیپندنت، پنج مؤلف این گزارش که سه تن از آنها دانشمندان مرکز تحقیقات زیست شناسی و محیط زیست دانشگاه منچستر هستند، تاکید کرده اند که موش می تواند سبب شیوع لپتوسپیروز و طاعون شود. آنها نشان داده اند که یک مورد جدید طاعون گاوی در مغولستان، چگونه از تماس با بقایای مرده یک موش خرمایی به وجود آمده است.
گزارش این تحقیق در مجله علمی «حیوانات» انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب