نیروی جدیدی كه سبب ثبات DNA می شود
به گزارش كونفه در تحقیقات اخیر محققان نیرویی قویتر از پیوند هیدروژنی پیدا كرده اند كه می تواند سبب ثبات و پایداری DNA شود.
اولین بار ساختار مارپیچ مضاعف برای ماده ژنتیكی در دهه 50 كشف و به یك نماد تبدیل شد. به نظر می آید جفت پایه های این نردبان نیتروژن هستند كه به وسیله بعضی از قویترین نیروهای جاذبه بین مولكولی به نام پیوند هیدروژنی در كنار هم قرار گرفته اند. این پیوندهای فوق العاده قوی كه دو طرف نردبان را به هم متصل می كنند، اغلب بعنوان نیروی تثبیت كننده اصلی در DNA در نظر گرفته می شوند. اما شاید یك عامل مهم دیگر در این جا وجود داشته باشد.
تكثیر DNA هنگامی صورت می گیرد كه چندین آنزیم پیوندهای هیدروژنی آنرا می شكنند. اما با این وجود، این تنها راه برای بی ثبات كردن این مارپیچ نیست. محققان دانشگاه سوئد با آزمایش كردن DNA در یك محیط آبگریز برای نخستین بار به این نتیجه رسیدند كه این نیروی دفع كننده آب می تواند به تنهایی مارپیچ را باز كند. به قول نویسندگان این مقاله، تثبیت كننده اصلی در DNA پیوند هیدروژنی موجود در جفت پایه ها نیست، بلكه یك جفت پیوند به نام پیوند سكه ای سبب این ثبات می شود.
به عبارت دیگر، از آنجایی كه جفت پایه های DNA به صورت طبیعی دافع آب هستند، در یك محلول آبی، آنها در كنار یكدیگر جمع می شوند تا از محیط اطراف خود در امان باشند. بنابراین برای جدا كردن این گروه ها از یكدیگر باید شرایط را برعكس كرد. تیم با اضافه كردن تدریجی یك محلول آبگریز از اتیلن گلیكول(ضد یخ) مشاهده كرد كه DNA ساختار خویش را از دست می دهد.
به گفته Feng یك سلول DNA خویش را تا زمان تكثیر، تعمیر یا خواندن در یك محیط آبی نگه می دارد اما پس از آن با تولید یك محیط آبگریز به وسیله آنزیم ها شرایطی مانند اتیلن گلیكول اتفاق می افتد.
sciencealert
2121
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب