اسباب ۶ گانه تندرستی از دیدگاه طب سنتی كدامند؟
به گزارش كونفه مهر نوشت: یك متخصص طب سنتی با اشاره به اسباب 6 گانه ی تندرستی در طب سنتی اظهار داشت: آداب غذا خوردن بخش مهمی از تغذیه است كه درصورت صحیح بودن می تواند موجب پیش گیری از بسیاری بیماری ها شود.
مژگان تن ساز ضمن بیان توضیحاتی درباره كلیات و تاریخچه و جایگاه طب سنتی در جهان و ایران و با اشاره به قدمت ۵۰۰۰ ساله طب سنتی ایران و پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت در سال ۱۹۷۸ در خصوص استفاده از ظرفیت های طب سنتی در كنار طب نوین اظهار نمود: از دلیلهای مهم ترویج و توسعه طب سنتی می توان به ریشه داری در باور و فرهنگ مردم و پذیرش آنان، كل نگر بودن، سهولت دسترسی و ارزان بودن خدمات اشاره نمود. این عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح كرد: بگفته ابن سینا در كتاب قانون، طب یعنی شناخت احوال بدن انسان از نظر سلامتی و بیماری و هدف آن حفظ سلامتی و برگرداندن سلامت درصورت بیمار شدن است. حفظ سلامتی از نظر حكمای قدیم؛ مقدم بر درمان تن ساز با اشاره به اینكه حفظ سلامتی از نظر حكمای قدیمی مقدم بر درمان بوده است، اظهار داشت: علم پزشكی به دو شاخه نظری و عملی تقسیم می شود؛ طب نظری به بررسی عملكرد طبیعی بدن انسان و عوامل موثر بر آن كه منجر به سلامتی و بیماری می شود پرداخته و و در نهایت پزشك را به تشخیص می رساند؛ در طب عملی نیز روش های حفظ سلامتی یا برگرداندن سلامت در صورت بیماری بررسی می شود. وی طب نظری را شامل سه بخش امور طبیعیه، علل و اسباب، دلیلهای و علائم برشمرد و اظهار داشت: آب، خاك، هوا و آتش را ۴ ركن اصلی تمام عالم و جانداران است كه با هم تركیب شده و مزاج را می سازند. این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اركان، امزجه، اخلاط، اعضا، ارواح، قوا و افعال بعنوان ۷بخش امور طبیعیه؛ افعال را غایت امور طبیعیه دانست و تصریح كرد: در طب سنتی سلامتی از روی افعال تشخیص داده می شود. اسباب شش گانه تندرستی تن ساز با اشاره به اینكه اسباب تندرستی و بیماری ۶ نوع اند، اظهار داشت: در كتاب خفی علایی آمده است كه این اسباب شامل آب و هوا، خوردنی ها و آشامیدنی ها، حركت و سكون، خواب و بیداری، استفراغ و احتقان و در نهایت اعراض نفسانی هستند. وی با اشاره به اهمیت خوردنی ها و آشامیدنی ها به تشریح اصول تغذیه در طب سنتی ایران پرداخت و اشاره كرد: آداب غذا خوردن بخش مهمی از تغذیه است كه در صورت صحیح بودن می تواند موجب پیش گیری از بسیاری بیماری ها شود. این متخصص طب سنتی با اشاره به حدیثی از امیرالمومنین (ع) اشاره كرد: كسی كه با شكم خالی و معده پاكیزه غذا بخورد، آنرا خوب بجود و پیش از سیری كامل دست از غذا بكشد تا زمان مرگ به هیچ مرضی مبتلا نخواهد شد؛ رعایت این سه اصل موجب كاهش بروز خیلی از بیماری های متابولیك می شود. وی تنوع غذاهای مختلف در یك وعده غذایی را موجب اختلال هضم در معده برشمرد و اشاره كرد: ساده خوردن موجب سلامت می شود؛ سفره های غذایی را سالم و ساده كنید و مملو از غذاهای متنوع و رنگارنگ نكنید. تن ساز مواردی نظیر اصلاح تدریجی عادات غذایی بد، اجتناب از ورزش و فعالیت شدید بعد از خوردن غذا (حداقل ۳-۲ ساعت بعداز صرف غذا)، پرهیز از مصرف غذاهای متنوع در یك وعده غذایی، اجتناب از پرخوری و درهم خوری، صرف وعده شام سبك و زودهنگام خصوصاً در سالمندان را سفارش كرد. ۲۳۵۲۳۲
منبع: كونفه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب