پلی فنول چیست و چه خواصی دارد؟
كونفه: پلی فنول یك تركیب گیاهی است كه می تواند مانند یك آنتی اكسیدان عمل كند و رادیكال های آزاد را كه موجب لطمه به سلول های بدن و بروز سرطان و بیماری های دیگر می شوند را خنثی كند.
تصور می شود مصرف منظم پلی فنول ها موجب بهبود هضم غذا و افزایش سلامت مغز شود، همین طور در مقابل بیماری های مختلفی چون دیابت نوع۲ و بیماری های قلبی از بدن مراقبت كند.
شكلات تلخ، چایی و انواع توت ها از شناخته شده ترین منابع پلی فنول به شمار می روند. این تركیب می تواند مانند یك آنتی اكسیدان عمل كند و رادیكال های آزاد را كه موجب لطمه به سلول های بدن و بروز سرطان و بیماری های دیگر می شوند را خنثی كند. همین طور با كاهش التهاب می تواند از بروز خیلی از بیماری های مزمن جلوگیری كند. انواع پلی فنول
بیش از ۸۰۰۰ پلی فنول تابحال شناخته شده است كه می تواند آنها را به ۴ دسته تقسیم كرد:
فلاونوئید: حدودا ۶۰% پلی فنول ها در این گروه قرار می گیرند مانند كوئرستین، كامپفرول، كاتچین و آنتوسیانین كه در موادی مثل سیب، پیاز، شكلات تلخ و كلم قرمز فراوان است.
فنولیك اسید: ۳۰% از پلی فنول ها در این دسته جای می گیرند كه شامل سیلبن ها و لیگنان ها است و بیشتر در دانه ها، میوه ها و سبزیجات یافت می شود.
پلی فنولیك امید: این تركیب در كپسایسین فلفل و آون انترامیل موجود در جو به چشم میخورد.
سایر پلی فنول ها: مانند آنهایی كه در انواع توت ها، زردچوبه و كنجد وجود دارد.
خواص پلی فنول: -كاهش سطح قند خون
به دلیلهای مختلفی این تركیب موجب كاهش قند خون می شود. یكی از آنها به سبب جلوگیری از تجزیه نشاسته به قندهای ساده و افزایش قند خون بعد از هر وعده غذایی است. همین طور می تواند موجب تحریك ترشح انسولین و افزایش حساسیت آن و در نتیجه كاهش قند خون شود.
-كاهش خطر بیماری های قلبی
یكی از عوامل اصلی بیماری های قلبی التهاب های مزمن و شدید می باشد كه به سبب خاصیت آنتی اكسیدانی پلی فنول می تواند سبب كاهش این عامل و افزایش سلامت قلب شود. همین طور میتواند فشار خون و LDL(كلسترول بد) را نیز كاهش داده و از بسیاری بیماری های و سكته قلبی جلوگیری كند.
از خواص دیگر پلی فنول می توان به محافظت در مقابل سرطان و جلوگیری از لخته شدن خون و همین طور افزایش عملكرد مغز و هضم نیز اشاره نمود. مواد غذایی غنی از پلی فنول
مواد غذایی بسیاری دارای این تركیب پرخاصیت هستند كه می توان از میوه ها به لیمو، انگور، گیلاس، انار، توت و از سبزیجات به بروكلی، سیب زمینی، اسفناج و پیاز شاره كرد.
healthline
۲۱۲۱
منبع: كونفه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب