روش های جلوگیری از مسمومیت غذایی در مسافرت

روش های جلوگیری از مسمومیت غذایی در مسافرت

به گزارش كونفه یك متخصص تغذیه با اشاره به اینكه در روزهای تابستان و در طول سفر، بدن آمادگی هر گونه آلودگی میكروبی را دارد به سفارش های پزشكی در این زمینه پرداخت.


مجید حاجی فرجی، متخصص تغذیه با اشاره به اینكه در فصل تابستان و گرما بدن آمادگی هر گونه آلودگی میكروبی را دارد اظهار داشت: در روزهای تابستان و در طول سفر بدن برای هر گونه آلودگی و عفونت های گوارشی ناشی از عوامل ویروسی، باكتریایی وانگلی آمادگی دارد كه این آلودگی ها عموما بوسیله میوه ها، سبزی ها، نوشیدنی های آلوده، گوشت و مرغ پخته نشده می تواند انتقال یابد. مرغ نپخته در صدر عوامل مسمومیت تابستانی این متخصص تغذیه اضافه كرد: بیشتر آلودگی ها و بیماری ها بوسیله مرغ های پخته نشده یا آلوده شدن مواد پخته شده با مواد خام و ابزار تهیه آنها كه می تواند «سالمونلا» و یا كنسروهایی كه بدون جوشاندن مصرف می شوند، «سم بوتولیسم» را به همراه داشته باشند؛ انتقال می یابند و حتی خطر مرگ را نیز به همراه دارند. ایشان سپس بیان كرد: ۹۰ درصد موارد مسمومیت ها ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده و عوامل محیطی است. استفراغ و اسهال از شایع ترین علایم اصلی این بیماری است. افراد به هنگام مسافرت زمانی متوجه دلیل این بیماری خواهند شد كه چند نفر در یك جمع به آن گرفتار شوند و یا از یك غذای مشترك بهره برده باشند. حاجی فرجی اظهار داشت: عموما علائمی مثل دل پیچه، ضعف، سردرد، تهوع و اسهال بروز پیدا می كند كه معمولا تا ۴۸ ساعت برطرف خواهند شد؛ اما اگر بیشتر طول بكشد بیمار باید به پزشك و اورژانس بازگشت كند. همین طور افراد باید به این نكته توجه داشته باشند كه عامل بیماری هایی ازاین دست در اثر سم حاصله از عوامل باكتریایی و یا ورود عامل به داخل دستگاه گوارش بروز می كند. بطور مثال بدن در داخل سیستم گوارش ما تولید سم می كند؛ بطور كلی در مواجهه با این بیماری افراد باید از هرگونه خود درمانی و استفاده از داروها بدون دستور پزشك اجتناب كنند. مصرف آب و الكترولیت ها سفارش می شود وی اظهار نمود: در این مواقع پیش از رسیدن به مراكزدرمانی؛ مصرف آب و الكترولیت ها سفارش می شود كه شامل آب جوشانده شده، نمك و شكر است كه هریك به اندازه مشخص مخلوط می شوند و به شكل بسته های ORS و املاح دیگر نیز وجود دارد و اگر فرد بیمار از طعم ناخوشایند آن شكایت داشته باشد با اضافه كردن مقداری لیمو ترش می توان به مرور به فرد بیمار داد. گفتنی است افراد باید همواره به این نكته توجه نمایند كه مصرف آب خالی در این موارد مناسب نمی باشد. حاجی فرجی افزود: اگر در مواردی به خصوص مسافرت ها افراد در كنار آبشارها و یا چشمه ها قرار گرفتند با وجود شفافیت و یا زلال بودن آب از نوشیدن آن اكیدا اجتناب كنند چونكه از اتفاقاتی كه در بالادست رود و یا چشمه افتاده است ناآگاه هستند و در صورت استفاده احتمال بروز اسهال خونی و خطر مرگ در كمین افراد است. مصرف میوه ها و سبزیجات تمیز را افزایش دهید این متخصص تغذیه با اشاره به اینكه استفاده از آب معدنی و همین طور كنسروهای غذای جوشانده شده سفارش می گردد گفت: افراد و خصوصا كودكان پیش از مصرف هر گونه مواد غذایی دست ها را بشویند و یا در نبود آب با ژل های ضد عفونی كننده دست ها را تمیز كنند. باید میوه ها و سبزها كه احتمال آلودگی بیشتری دارند به خوبی شسته و ضدعفونی شوند و از مصرف غذاهای دریایی كه احتمال آلودگی سریعی دارند پرهیز شود. حاجی فرجی در ادامه با اشاره به اینكه در مصرف غذاهای فرآوری شده مثل الویه و غذاهای آماده باید به تاریخ و نحوه نگهداری آن توجه گردد اظهار داشت: نحوه نگهداری مواد غذایی بسیار مهم می باشد چونكه اگر شرایط نگهداری مواد غذایی مناسب نباشد احتمال هر گونه آلودگی وجود دارد. گفتنی است افراد در طول مسافرت باید در مصرف مواد لبنی، سنتی خصوصاً بستنی ها كه گاهی نحوه نگهداری غیر بهداشتی دارند دقت كنند. وی عنوان كرد: افراد در طول مسافرت باید از سرد و گرم كردن مكرر غذا اجتناب كنند. به طورمثال بیرون ماندن برنج پخته می تواند تولید سم كند؛ مصرف مواد غذایی كه در كنار جاده ها به فروش می رسند نیز به هیچ وجه سفارش نمی گردد. این متخصص تغذیه درباب بروز ریفلاكس نیز اظهار داشت: بروز ریفلاكس در مسافرت می تواند تشدید شود، چونكه افراد در طول ایام مسافرت مبادرت به ریزه خواری كرده و حجم غذای مصرفی آنان نیز بیشتر می شود. همین طور برای مقابله با این مسئله باید از مصرف غذاهای تند، شور كه مشكلات گوارشی را تشدید می كنند پرهیز شود. ایشان سپس گفت: بروز یبوست نیز در روزهای مسافرت بسیار شایع است كه عموما به سبب نوع غذای متفاوت مصرفی، كاهش مصرف فیبر غذایی و كاهش فعالیت بدنی است؛ پس برای مقابله با این مشكل، باید مصرف مایعات، سبزیجات و میوه های تمیز در طول روز را بالا برند. حاجی فرجی همین طور درباب راه های مقابله با گرمازدگی در طول مسافرت و در فصل تابستان اظهار داشت: نخستین كاری كه در مواجهه با گرمازدگی برای افراد باید انجام داد دور نمودن آنها از محیط گرم، مصرف آب و مایعات خنك آن هم به آرامی به فرد است و در اقدامات بعدی مراجعه به پزشك می تواند راهكار مناسبی باشد. 2323
 


منبع:

1398/05/08
22:28:37
5.0 / 5
3778
تگهای خبر: غذا , بهداشت , سفر , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
کونفه