رئیس انجمن ژنتیك ایران عنوان كرد:

تشخیص۴۰۰ بیماری ژنتیكی در كشور، تحول پزشكی تا ۱۰سال آینده

تشخیص۴۰۰ بیماری ژنتیكی در كشور، تحول پزشكی تا ۱۰سال آینده

كونفه: رئیس انجمن ژنتیك ایران از تشخیص ۴۰۰ بیماری ژنتیكی در كشور اطلاع داد.



به گزارش كونفه به نقل از مهر، دكتر محمود تولایی در حاشیه برگزاری سومین كنگره بین المللی و پانزدهمین كنگره ملی ژنتیك ایران در سالن اجلاس سران اظهار داشت: دانش ژنتیك با آگاهی از ژنوم انسانی زمینه از روش های تشخیصی در حوزه سلامت شده است به صورتی كه هم اكنون ۴۰۰ بیمار ژنتیكی را در كشور با این روش تشخیص می دهیم.
وی با عنوان این مطلب كه سایر بیماری هایی كه امروزه به واسطه توسعه روش های مولكولی تشخیص پذیر شده است، اضافه كرد: بخشی از نمونه های این نوع بیماری ها هم با استفاده از ارسال به خارج از كشور پاسخ داده می گردد.
تولایی با تاكید بر توجه ویژه به تجهیز مراكز تشخیص بیماری های ژنتیكی در كشور ادامه داد: به واسطه تحریم ها، هم اكنون شاهد می باشیم دانشمندان جوان ما، دستگاه ها و كیت هایی را در همین زمینه در دست تولید دارند كه می بایست از این افراد و این مراكز حمایت شود تا بتوان با رفع موانع پژوهشی به ارتقای سلامت جامعه كمك كرد.
به گفته رئیس انجمن ژنتیك ایران هم اكنون در تهران و برخی استان های كشور دارای مراكز پیشرفته تشخیصی هستیم.
وی با عنوان این مطلب كه حدود ۴۰ درصد بیماری های ژنتیكی در كشور ما توارثی است، اضافه كرد: اصولا انتقال این بیماری ها از پدر و مادر صورت می گیرد كه می توان با افزایش آگاهی و همینطور مشاوره ژنتیك حداقل ۵۰ درصد بیماری های ژنتیك را مدیریت كرد تا از تولد نوزادان دچار نقص عضو جلوگیری شود.
تولایی با تاكید بر این مطلب كه به واسطه دانش ژنتیك تولد فرزندان با عارضه تالاسمی در كشور متوقف شده است، خاطرنشان كرد: یكی از فعالیت های ما شناسایی ژنتیكی شهدای گمنام با استفاده از بقایای بازمانده در صحنه عملیات ها است.
وی همینطور در ارتباط با مبحث ژن درمانی اضافه كرد: ژن درمانی ماحصل ۱۰ تا ۱۵ سال فعالیت جدی در عرصه های جهانی است كه نیازمند پیمودن مسیرهای مختلف برای اطمینان از آثار مفید آن هستیم.
به گفته تولایی، نخستین بار در سال ۲۰۱۷ یك مورد ژن درمانی در دنیا مجوز گرفته است و در ایران هم ظرفیت های علمی برای ارتقای این دانش فراهم است به صورتی كه می توانیم با هدف گذاری تا ۵ سال آینده حاصل بهره برداری عملیاتی ژن درمانی را در كشور شاهد باشیم.
رئیس انجمن ژنتیك ایران اظهار داشت: تا ۱۰ سال آینده پزشكی دنیا متحول شده و به سمت پزشكی مولكولی خواهد رفت.

1397/02/24
14:04:56
5.0 / 5
4630
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
لینک دوستان كونفه
کونفه