۲۱ تیر ماه و آخرین اخبار كرونایی استان ها

۲۱ تیر ماه و آخرین اخبار كرونایی استان ها

به گزارش کونفه ویروس کرونا با عنوان ˮدلتاˮ الان در بسیاری شهرها و استانهای کشور مشاهده می شود، پزشکان و کارشناسان بهداشتی معتقدند بسیار خطرناکتر و سرعت سرایت پذیری آن حدود ۶۰ تا ۷۰ برابر بیشتر از کرونای آلفا (انگلیسی) و زمان انتقال آن بین پنج تا ۱۰ ثانیه است.


به گزارش گروه اخبار استان ها، با گسترش شیوع کرونا نوع "دلتا" در اغلب شهرهای ایران، نقشه تقسیم بندی میزان شیوع حدودا به رنگ قرمز و نارنجی درآمده است و در این میان وضعیت استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان بحرانی گزارش شده است.
کرونا در خیز جدید خود سیستان وبلوچستان را بیشتر از نواحی دیگر کشور در تیررس نگاه خود قرار داده و بطوریکه رکورد بی سابقه افزایش شمار روزانه یک هزار و ۳۰۰ تا یک هزار و ۸۰۰ مبتلا توجه مردم و مسئولان را به خود جلب کرد.
در هفته های اخیر کرونا دلتا جزو مهم ترین خبرهای کرونایی دنیا و کشورمان قرار گرفته است، این ویروس تابحال در اغلب استانهای کشور ورود کرده است، ویروس دلتا جهشی است بر ویروس کرونای ووهان که در هند رخ داده است.
سویه جدید ویروس کرونا در کمین همه افراد با هر رده سنی است ازاین رو باید آنرا جدی گرفت و با رعایت موازین بهداشتی سلامت خود و دیگران را حفظ کرد.
کرونا دلتا که مرگ و میر آن با دیگر گونه های کرونا تفاوت قابل ملاحظه ای ندارد بیشتر کودکان و نوجوانان را آلوده می کند و با کسی شوخی ندارد ازاین رو باید بتوانیم رفتارهای پرخطر در ارتباط با انتقال این ویروس را کنار بگذاریم.
در همین حال امروز دوشنبه بخش های بستری و تشخیصی بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی ایرانمهر سراوان با حضور دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، استاندار سیستان و بلوچستان مورد بهره برداری قرار گرفت.
دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که از روز گذشته(یکشنبه) جهت بررسی وضعیت مقابله با کرونا و افتتاح چند مرکز بهداشتی و درمانی به سیستان و بلوچستان سفر کرده است، بامداد امروز بیمارستان ایرانمهر سراوان را افتتاح نمود.
وی در آیین افتتاح این بیمارستان، با انتقاد از بی توجهی برخی مسئولان و کوتاهی برخی از افراد که سبب وارد شدن فشار مضاعف به فعالان حوزه سلامت شده است، بیان نمود: مسئولان و بزرگان طوایف، علمای اهل تسنن و تشیع و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی باید در مناطق مختلف مردم سیستان و بلوچستان را به رعایت پروتکلهای بهداشتی و تزریق واکسن کرونا تشویق کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به تأمین واکسن کرونا برای سیستان و بلوچستان اضافه کرد: این استان نخستین استانی است که واکسن را از ۵۰ سالگی آغاز کردیم و این منطقه اولین دروازه ورود ما به سن های پایین تر است.


آخرین وضعیت بیماران کرونایی در استان ها
وضعیت کرونا در آذربایجان غربی پس از هفته ها روند کاهشی، باردیگر طی ۲ هفته اخیر در راه افزایشی قرار گرفته و این امر زنگ خطری برای استان در مورد افزایش مبتلایان، بستری ها و فوتی ها به حساب می آید و باید همه مردم و مسئولان نگران این زنگ خطر باشند.
در این استان به غیراز ۲ شهرستان شمالی و ۲ شهرستان جنوبی شامل چایپاره و پلدشت در شمال و سردشت و تکاب در جنوب، ۱۲ شهرستان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند و شاید به زودی، تعداد شهرستان های با وضع قرمز افزایش یابد.
روند صعودی موج پنجم شیوع بیماری کووید۱۹ و ابتلای به ویروس کرونا در استان اردبیل هم همچنان ادامه دارد به صورتی که طی شبانه روز گذشته شمار بیماران بستری همزمان به ۲۵۶ نفر رسید.
دبیرخانه ستاد مقابله با کرونا در استان اردبیل اعلام نمود که در ادامه روند افزایشی شیوع ویروس کرونا، طی شبانه روز گذشته ۴۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شدند که ۳۲ نفر بیشتر از پایین ترین آمار ثبت شده امسال است.
همچنین رئیس کمیته اطلاع رسانی ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اعلام نموده است: برپایه رنگ بندی جدید شهرستان گیلانغرب همچنان قرمز است و شهرستان های کرمانشاه، اسلام آبادغرب، سرپل ذهاب، کنگاور، سنقر و کلیایی، هرسین، قصرشیرین، جوانرود، پاوه و صحنه در وضعیت نارنجی به سر می برند.
رئیس شبکه بهداشت قائمشهر هم با بیان اینکه بیشتر تخت های بیمارستانی این شهرستان در اختیار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ قرار گرفته است، نسبت به وخیم شدن وضعیت شهرستان در صورت تداوم رجوع زیاد بیماران کرونایی اخطار داد.
به گفته دکتر محمد گران، تنها روز گذشته ۳۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های شهرستان بستری شدند که آمار بسیار بالایی است و تخت های بیمارستانی یکی بعد از دیگر درحال پر شدن است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان مینودشت هم از روند صعودی شیوع و بستری بیماران کرونایی در این شهرستان اطلاع داد و اظهار داشت: الان از مجموع ۷۰ تخت بیمارستانی پیشبینی شده برای این بیماران بیمارستان فاطمه الزاهرا (س) مینودشت، ۶۴ تخت مورد استفاده بیماران مبتلا به این ویروس می باشد.
همچنین طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی گلستان، الان ۵۸۴ بیمار کرونایی در مراکز درمانی و بیمارستان های این استان شمالی بستری هستند و شهرهای گرگان، گنبدکاووس، علی آبادکتول، گالیکش، مینودشت، آزادشهر، آق قلا، کردکوی و کلاله در وضعیت قرمز، بندرترکمن، رامیان و مراوه تپه در وضعیت نارنجی و گمیشان و بندرگز در وضعیت زرد انتشار کرونا قرار دارند.
از هرمزگان هم خبر رسیده است که این روزها موج پنجم کرونای جهش یافته سراسر این استان را فرا گرفته و هر روز هم با سرعت بیشتری درحال پیشروی است و وضعیت این استان را به حالت فوق بحرانی درآورده است.
طبق اعلام کارشناسان بهداشتی غالب کرونا در هرمزگان از نوع انگلیسی است، اما احتمال شیوع و وجود کرونای هندی (دلتا) هم در این استان بخصوص در مناطق شرقی با عنایت به همسایگی آن با استان سیستان و بلوچستان که درگیر این نوع کرونا است، بسیار بالا است و مسئولان بهداشتی هرمزگان به شدت نگران این مورد هستند.
خبر دیگر این که سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: طبق بررسی های انجام شده در ایام اخیر، نزدیک به ۴۰ تا ۵۰ درصد از موارد ابتلای ویروس کرونا در استان ناشی از کرونای دلتای هندی است.


از سوی دیگر رئیس مرکز توسعه سلامت کیش گفته است: آمار شناسایی بیماران مبتلا به ویروس کرونا در پیک پنجم به نسبت اوج گیری چهارم ۲ درصد رشد داشته است.
محمدرضا رضانیا با ابراز نگرانی در مورد کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی در جامعه بیان کرده است: با افزایش ۲ درصدی موارد مثبت در کیش، آمار بستری ها در بیمارستان هم در این زمان ۲ و نیم برابر رشد داشته است.
از بوشهر هم خبر رسیده که باتوجه به روند بالای مبتلا شدن و رجوع بیماران کرونایی، در زمان حاضر مراکز درمانی استان شلوغ و در شرایط حاد قرار دارند.
دکتر رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر سعید کشمیری اضافه کرد: در زمان حاضر ۴۴۷ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بوشهر بستری هستند و این به مفهوم اشغال یک سوم تخت های بیمارستانی است.
همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اطلاع داده است که با عنایت به وضعیت قرمز استانهای همجوار و افزایش میزان رجوع آنها به مراکز بهداشتی و درمانی، احتمال ورود موج جدید کرونا به خوزستان وجود دارد.
به گفته دکتر فرهاد ابول نژادیان، از مردم استان خواسته است برای پیشگیری از انتشار بیماری رعایت پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند. برپایه اعلام وی روزانه ۸۰ تا ۱۰۰ بیمار قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستان های خوزستان بستری می شوند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم اعلام نموده است در شبانه روز گذشته از ۹۵۲ نمونه گرفته شده از افراد مشکوک به ویروس کرونا بر مبنای معیارهای قطعی تشخیصی در رفتن به مراکز بهداشتی و درمانی، ۵۲۱ فرد جدید مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در این استان شناسایی شدند.
براساس خبر اعلام شده به نقل از ابراهیم سلمانی، از این تعداد ۶۷ نفر در بیمارستان های استان بستری شدند و ۴۵۴ نفر هم در منزل دوره نقاهت خویش را طی می کنند و در شبانه روز گذشته هم سه بیمار هم به علت مبتلا شدن به کووید ۱۹ جان خویش را از دست دادند.
از کرج هم خبر رسیده که سخنگوی ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام نموده است میزان رجوع روزانه بیماران کووید۱۹ به مراکز درمانی استان طی هفته جاری نسبت به هفته قبل افزایش پیدا کرده است.
به گفته دکتر مهردادبابایی، تا قبل از هفته جاری میزان رجوع روزانه بیماران سرپایی کووید۱۹ به مراکز درمانی استان حدود یک هزار ۱۰۰ تا یک هزارو۲۰۰ نفر بود که حالا به حدود یک هزارو۶۰۰ نفر رسیده است.
همچنین استاندار مازندران وضعیت انتشار کرونا در این استان را نامطلوب عنوان کرده و از اجرای جدی تر محدودیت های کرونایی و پروتکلهای بهداشتی در بخش های مختلف اطلاع داده است.
وضعیت کرونایی استان قم که از ۲۷ خردادماه بعد از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر مبنای آخرین رنگ بندی اعلام شده توسط نرم افزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی از نظر انتشار کرونا قرار گرفت.
براساس آمار اعلام شده از جانب رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، متاسفانه وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور و بعضی از استانهای همجوار افزایشی است و این امکان که در کرمانشاه هم افزایش افراد مبتلا و بستری روند صعودی پیدا کند، وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی اراک هم تعداد موراد جدید مبتلا شدن به کرونا در استان مرکزی را ۲۰۵ نفر در شبانه روز اخیر اعلام نموده و گفته است ۲۴ نفر از مبتلایان جدید کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری شده اند و خدمات تخصصی درمانی دریافت می کنند.
همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اعلام نموده است ۴۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری شده اند و شهرستان مهران با ۱۹ نفر بیشترین آمار بستری جدید استان را به خود اختصاص داده است


وضعیت واکسیناسیون در کشور
روند تزریق واکسن کرونا به گروه های سنی تعیین شده برپایه جدول زمانبندی اعلام شده در حال انجام می باشد اما در بعضی نقاط همچون تهران برخی افراد بدون دریافت پیامک به مراکز تجمیعی واکسیناسیون مراجعه نموده اند که فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران، از آنان خواسته بدون دریافت پیامک به مراکز رجوع نکنند.
به گفته علیرضا زالی، حضور بدون نوبت به مراکز تجمیعی، امکان دارد سبب ازدحام در این مراکز شود؛ ازاین رو گروه های سنی ۶۸ تا ۷۰ سال بر مبنای نوبت دهی الکترونیک به مراکز رجوع کنند.
رییس شبکه بهداشت قائمشهر هم امروز به خبرنگار ایرنا گفته است بتازگی سه هزار دوز واکسن کرونا برای این شهرستان ارسال شده است که از امروز به جاماندگان گروه های قبلی و افراد ۶۸ به بالا تزریق می شود.
همچنین براس اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، ۲۸ هزار دوز واکسن سینوفارم و یک هزار و ۸۰۰ دوز واکسن برکت وارد این استان شده و در هفته های آینده به اندازه کافی واکسن برای اجرای طرح واکسیناسیون عمومی وارد کرمانشاه می شود.
از خوزستان هم خبر رسیده است که حدود ۸۰ هزار دوز واکسن کرونا وارد این استان شده و مسئولان مربوطه در تلاش هستند روند واکسیناسیون را با سرعت بیشتری دنبال کنند.
معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان هم گفته است: واکسیناسیون جلوگیری از ویروس کرونای جانبازان ۲۵ تا ۵۰ درصد و همسران جانبازان ۷۰ درصد روز دوشنبه در سرتاسر این استان انجام می شود.
در استان کردستان هم تابحال ۱۴ مرحله واکسن به استان اختصاص یافته و ۶۷ هزار و ۵۵۵ نفر واکسن کرونا دریافت کرده اند.


گزارش های کرونایی استان ها
خطر دلتا را جدی بگیریم
خباثت کرونا با کودکان
حرکت سریع کرونا دلتا در هیاهوی عادی انگاری گیلان
نقش پست در کاهش انتقال کرونا
آخرین آمار کرونا در کشور
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دوشنبه در اطلاعیه ای اعلام نمود: ۱۸۲ نفر دیگر در طول ۲۴ ساعت گذشته بر اثر کرونا جان خویش را از دست دادند.
براساس این اطلاعیه، از روز گذشته تا امروز ۲۱ تیرماه ۱۴۰۰ و بر مبنای معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۰ هزار و ۸۲۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۲۸۷ نفر از آنها بستری شدند.
همچنین تعداد بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۳۹۴ هزار و ۲۷۹ نفر رسیده که از این تعداد تا کنون ۸۶ هزار و ۴۱ نفر جان باختند.
براساس اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، تا کنون سه میلیون ۴۱ هزار و ۵۴۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند.
سه هزار و ۷۹۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ هم در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و تا کنون ۲۴ میلیون و ۵۹۴ هزار و ۴۲۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
بر اساس این گزارش، هم اکنون ۱۴۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
تا کنون ۴ میلیون و ۹۰۷ هزار و ۵۴۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۱۴۹ هزار و ۷۱۲ نفر هم دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۷ میلیون و ۵۷ هزار و ۲۵۷ دُز رسید.



منبع:

1400/04/21
23:32:19
5.0 / 5
411
تگهای خبر: آب , آموزش , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
کونفه