سه شهرستان دیگر مازندران هم میزبان كارآزمایی واكسن كووپارس شدند

سه شهرستان دیگر مازندران هم میزبان كارآزمایی واكسن كووپارس شدند

به گزارش کونفه دانشگاه علوم پزشکی مازندران با انتشار اطلاعیه ای اعلام نمود که مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن « کووپارس پاستور » در شهرستان های قائمشهر، میاندرود و جویبار هم تزریق می شود.


به گزارش کونفه به نقل از ایرنا، پیش از این طبق اعلام رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قرار بود مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس در هشت شهرستان کشور شامل ساری و بابل در استان مازندران، اصفهان، زنجان، بندر عباس، کرمان، همدان و یزد صورت گیرد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران عصر روز دوشنبه بعد از انتشار اطلاعیه این دانشگاه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شهرستان های جویبار، میاندورد و قائمشهر به جمع مناطق پایلوت تزریق واکسن کووپارس پیوسته اند.
دکتر سیمین بابایی با بیان این که تابحال در شهرهای ساری و بابل حدود سه هزار نفر ثبت نام کردند، اضافه کرد: شهروندان ۱۸ تا ۸۰ ساله ساکن شهرهای قائمشهر، جویبار و میاندرود که شاخصهای سلامت عمومیشان تایید شده بوده یا بیماری های زمینه ای کنترل شده داشته باشند، حائز شرایط شرکت در سومین مرحله کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس هستند و می توانند داوطلب شوند.
وی اضافه کرد: ثبت نام از شهروندان داوطلب ساری از جانب دانشگاه علوم پزشکی مازندران و شهروندان بابلی از جانب دانشگاه علوم پزشکی بابل هم همچنان ادامه خواهد داشت تا سهمیه استان محقق شود.
دکتر بابایی سهمیه دانشگاه علوم پزشکی مازندران را سه هزار و ۵۰۰ داوطلب و دانشگاه علوم پزشکی بابل را هم سه هزار داوطلب اعلام نمود و اظهار داشت: پیشبینی ما این است که تزریق واکسن به این افراد بعد از بررسی وضعیت سلامتیشان از اواخر هفته جاری یا اوایل هفته آینده شروع شود.
طبق آخرین آماری که دانشگاه علوم پزشکی بابل و مازندران بامداد امروز در اختیار ایرنا قرار دادند، تابحال ۲ هزار و ۸۰۰ نفر برای دریافت واکسن کووپارس در قالب مرحله سوم کارآزمایی بالینی این واکسن داوطلب شده اند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، داوطلبان تا هفته آینده فرصت دارند برای دریافت این واکسن از راه رفتن به سامانه واکسن کرونا به آدرس http: //www.pasteurcovac.ir ثبت نام و یا به پزشک خانواده خود برای اعلام مرابت داوطلبی رجوع کنند.
واکسن کووپارس تولیدی مشترک انستیتو پاستور و کشور کوبا است و تابحال که دو مرحله کارآزمایی بالینی را پشت سر گذ اشته، یکی از کم عارضه ترین واکسن های کرونا بوده است.
طبق اظهارات مجریان طرح کارآزمایی، واکسن انستیتو پاستور و کوبا یک واکسن نوترکیب است که روی یکی از پروتئین ها سوار می شود تا بتواند آنتی ژن های کووید را حمل کند. طراحی واکسن بگونه ای است که تابحال و با عنایت به نتایج فاز یک و دو بالینی، یکی از کاراترین واکسن های دنیا بوده است.
رییس انستیتو پاستور ایران پیش از این اعلام نموده بود که فاز حیوانی، فاز اول و دوم کارآزمایی واکسن کووپارس مشترک این موسسه و کوبا با نظارت و حضور کارشناسان ایرانی در کشور کوبا انجام شد و جمهوری اسلامی ایران بعد از اطمینان از اثربخشی این واکسن، قراردادی با کوبایی بست تا مرحله سوم کارآزمایی بالینی و تولید آن در داخل کشور صورت گیرد.
گزارش های رسانه ای نشان داده است که کشور کوبا پیش از این با همین واکسن، واکسیناسیون عمومی را شروع کرد. در فاز اول آزمایش انسانی، واکسن مشترک ایران و کوبا به ۱۰۰ نفر و در مرحله دوم به ۹۰۰ نفر از شهروندان کوبایی تزریق شده بود. کارآزمایی مرحله سوم هم مقرر است روی ۵۰هزار نفر ایرانی صورت گیرد.
طبق برآورد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، واکسن کووپارس پاستور زودتر از سایر واکسن های تولید داخل به مرحله واکسیناسیون عمومی خواهد رسید.




منبع:

1400/02/06
22:15:59
5.0 / 5
738
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
کونفه