بالاتر از سیاهی رنگی برای تشریح وضعیت كرونائی اصفهان!

بالاتر از سیاهی رنگی برای تشریح وضعیت كرونائی اصفهان!

با وخامت اوضاع کرونا در اصفهان و افزایش تعداد موارد بستری کرونا دو هفته بحرانی در انتظار اصفهانی هاست و کارشناسان معتقدند که رنگی برای تشریح وضعیت فعلی وجود ندارد؛ جای سوال هست که چرا با آنکه آمار مبتلاشدن در کشورهای همسایه بالاتر از ایران است میزان مرگ و میر آنها به نسبت کشورما بسیار اندک است.



عاطفه علیان ـ «تخت های بیمارستان ها پر شده است. به سبب نبود تخت، روند درمان و مراقبت ها در کلینک های ویژه حاد تنفسی و یا منزل طی خواهد شد.» این تشریح وضعیت اصفهان است از زبان پزشکان بخش مراقبت های ویژه! اصفهان چند روزی است که با بیان ستاد استانی کرونا وارد موج چهارم کرونا شده است و برای اولین بار به وضعیت فوق قرمز که از آن به سیاهی یاد می کنند رسیده است. در ضمن دو هفته گذشته سیر مبتلاشدن به کرونا در نصف جهان غیرعادی است و به طور متوسط دو هزار و ۲۰۰ مورد جدید کرونا در شبانه روز در بیمارستانها بستری می شوند که حدودا دو برابر بستری ها در اسفند ماه است. «بیمارستان الزهرا» بزرگترین بیمارستان مرکز کشور است که بطور کامل در مدار خدمت رسانی به بیماران کرونائی قرار گرفته است و در حیاط الزهرا، بیمارستان صحرایی در حالت برپاشدن است. در ۱۵ ماه اخیر چنین وضعیتی در اصفهان سابقه نداشته است و کماکان کرونای انگلیسی می تازد و جان می گیرد.
علیرغم تمام هشدارها در مجاورت بستر خشک زاینده رود و در صلات نخستین ظهر جمعه ماه رمضان جمعیت بی تفاوت در پارک ها به سر می برند. کنار پل خواجو بر سنگ چین های بتونی سی، چهل پیرمرد کنار هم نشسته اند. نرسیده به چهارراه آبشار چرخ و فلک آهنگ شاد کودکانه برپا کرده است و بر روی هر صندلی یک کودک نشسته است.
«محمد نمازی» به همراه فرزندش به نیمکت چوبی مجاور پل خواجو تکیه داده است و به خبرنگار خبرآنلاین می گوید: بیش از یک سال است که درگیر ویروس کرونا شده ایم و همیشه اصناف در تیررس محدودیت ها هستند. یک نفر نیست بگوید رده بندی مشاغل بر چه اساس انجام شده است. برای مثال کارواشی ها را در رده مشاغل یک در نظر گرفتند که حتی در این وضعیت بحرانی هم می توانند باز باشند اما من که در کار چاپ هستم باید تعطیل شوم!
وی ادامه می دهد: ۱۵ ماه فرصت کمی نیست جهت بررسی و مطالعه بر روی اینکه آیا اصناف نقش مهمی در موج گیری کرونا دارند یا خیر؟
آسیب اصناف اصفهان از کرونا، دغده ای که جبران نشد
در پاسخ به دغدغه این شهروند، حسن قاضی عسگر، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان به خبرنگار خبرآنلاین می گوید: متاسفانه در ۱۵ ماه اخیر ویروس کرونا لطمه جدی بر پیکر اقتصاد کشور و استان اصفهان وارد کرد و اصناف هم در این اتفاق ضربه خوردند.
وی با سفارش به شهروندان در رعایت دستورالعمل های بهداشتی و کاهش تردد غیرضروری تصریح می کند: تلاش شده است تا آنجا که می شود و به فراخور هر صنف حمایت های لازم به عمل آید.
قاضی عسگر اضافه می کند: رده بندی مشاغل در ستاد ملی کرونا و بر طبق مطالعات انجام شده است و با این وجود هر صنفی که احساس می کند اجحاف در حقش شده است می تواند موارد را به اتاق اصناف اعلام کند کما اینکه در طول این مدت چند مورد بررسی و مورد بازبینی قرار گرفته شد.
وی به ورود چند بخش خصوصی برای تامین واکسن مورد نیاز استان اصفهان هم اشاره ای کرد و اظهار داشت: در وضعیتی هستیم که نیاز است هرچه سریع تر واکسن وارد شود و با پشتیبانی از چند بخش خصوصی درصدد تامین این مهم هستیم.


اما آن سوتر در حیاط آزمایشگاهی در مرکز شهر اصفهان، اجتماع کوچک چند نفره ایستاده اند و منتظرند تا نوبتشان شوند و ترجیح می دهند در فضای محدود آزمایشگاه نمانند. راهرو باریک می شود و بالای پیشخوان شماره ها چهار رقمی شده است و بر طبق شماره، افراد برای انجام تست PCR فراخوانده می شوند. صدای سرفه و عطسه نگاه ها را نگران می کند. «مریم شریفی»که به همراه خواهرش برای دریافت تست PCR آمده است، به خبرنگار خبرآنلاین می گوید: با آنکه در تابستان یک دفعه مبتلا شده ام، این دفعه هم جواب تستم مثبت بوده است و تمام اعضای خانواده ام درگیر شده اند.
وی ادامه می دهد: چند شب پیش با خیال آسوده در یک مراسم تولد شرکت کردیم و نمی دانستیم که امکان دارد باردیگر به کرونا مبتلا شویم!
در کشور همسایه، ترکیه، امروز ۶۹ هزار نفر به کرونا مبتلا شده اند اما آمار فوت آنها کمتر از ایران است؛ در صورتیکه تعداد مبتلایان ما همیشه کمتر از ترکیه بوده و فوتی ها بیشتر. شکل گیری بحران بی سابقه کرونا در سایه بی تدبیری مسئولان
از آن سوتر « امیر محمدی» جلو می آید و به خبرنگار خبرآنلاین می گوید: وضعیت کرونا در اصفهان بحرانی است و علت آنرا باید در بی تدبیری مسئولان جست و جو کرد. اینکه به بهانه تجدید قوای روحی مردم پیش از عید نظارت ها را به حداقل ممکن می رسانند و سفرهای نوروزی و دورهمی ها بدون کمترین احساس خطری انجام می شود به تصمیم گیران ستاد کرونا برمی گردد.
وی ادامه می دهد: با این وضعیتی که از اواخر اسفندماه و ایام عید به راه افتاد؛ شرایط امروز دور از انتظار نبود و اگر همانند عید نوروز گذشته وضعیت برای مردم توجیه می شد به این روز نمی رسیدیم.
«محمدی» که نگران همسر باردارش است، تصریح می کند: نکته قابل تامل این است که در کشور همسایه، ترکیه، امروز ۶۹ هزار نفر به کرونا مبتلا شده اند اما آمار فوت آنها کمتر از ایران است؛ در صورتیکه تعداد مبتلایان ما همیشه کمتر از ترکیه بوده و فوتی ها بیشتر.
وی به دو شهر آبی در نقشه ایران هم اشاره می کند و می گوید: برای آنکه بقیه شهرهای کشور هم مانند این دو شهر در سیستان و بلوچستان شوند فقط یک چاره دارد آن هم واکسیناسیون مطمئن!

اگرچه «علیرضا رئیسی» سخنگوی ستاد ملی کرونا اعلام رنگ بندی های کرونا را به ستاد ملی واگذار کرد و رنگ بندی سیاه را مردود دانست؛ اما بسیاری ازز کارشناسان شبکه بهداشت عقیده دیگری دارند افزایش چهاربرابری آمار بستری ها در چند روز اخیر نسبت به اسفندماه در اصفهان گواه وخامت اوضاع است این در حالیست که هنوز وارد پیک چهارم کرونا نشده ایم.
بیمارستان الزهرا با تمام قوا در خدمت بیماران مبتلا به کرونا قرار گرفته است؛ از دوازده روز گذشته بیمارستان الزهرا درگیر بیماران کرونا شده است و امروز بیش از ۵۵۰ تا ۵۶۰ بیمار در بیمارستان الزهرا بستری شده اند
معاون پشتیبانی و توسعه مرکز آموزشی درمانی الزهرا در گفت و گو با خبرنگار خبرآنلاین می گوید: بیمارستان الزهرا با تمام قوا در خدمت بیماران مبتلا به کرونا قرار گرفته است.
«کریم سهرابی» ادامه می دهد: از دوازده روز گذشته بیمارستان الزهرا درگیر بیماران کرونا شده است و امروز بیش از ۵۵۰ تا ۵۹۰ بیمار در بیمارستان الزهرا بستری شده اند.
ایمن سازی اصفهان در گرو واکسینه سازی یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر
همزمان با اعمال شدید محدودیت های کرونائی، واکسیناسیون تنها راه عبور از موج های کرونائی است. بااینکه سفیر ایران در روسیه از نهایی شدن قرارداد خرید ۶۰ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک روسی آگاهی داد که از خردادماه وارد مرحله اجرائی می شود؛ اما تا حالا به استان اصفهان ۲۸ هزار دوز واکسن کرونا از طرف وزارت بهداشت و درمان تخصیص داده شده است. این در حالیست که برای ایمن شدن اصفهان نیاز است که یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نسبت به کرونا واکسینه شوند.
مینو محرز، عضو علمی ستاد ملی کرونا، در گفت و گو با خبرنگار خبرآنلاین تاکید می کند: اگر در کشوری که سوش انگلیسی غالب شده مداخله جدی انجام نشود، تعداد تلفات روزانه ممکنست ظرف چندماه، چندصد برابر افزایش یابد.
فاز سوم تست انسانی واکسن «کوو برکت» به زودی
وی که بر روند واکسن «کوو ایران برکت» هم نظارت دارد، می گوید: کارآزمایی بالینی مرحله دوم واکسن ایرانی کرونا در مراحل پایانی است و با تلاش پژوهشگران این مرحله هم با موفقیت پشت سر گذاشته شده است و در هفته های آتی وارد فاز سوم تست انسانی این واکسن می شویم.
مرحله سوم تست انسانی واکسن کوو ایران برکت همزمان در تهران در ۶ شهر همچون استان اصفهان بر روی ۳۰ هزار نفر انجام می شود. با بهره برداری از واحد صنعتی تولید واکسن با تولید انبوه می توان ماهیانه به چندین میلیون دوز واکسن دست یافتوی اضافه کرد: مرحله سوم تست انسانی واکسن کوو ایران برکت همزمان در تهران در ۶ شهر همچون استان اصفهان بر روی ۳۰ هزار نفر انجام می شود.
عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا اشاره کرد: در مرحله اول هیچ نوع عارضه ای نداشتیم و اثربخشی در مرحله دوم تست واکسن در حال بررسی است و امیدواریم در تابستان به تولید انبوه برسیم.
وی افزود: مبنای تولید واکسن کووایران برکت برمبنای ویروس ضعیف شده و مشابه واکسن هندی و چینی است.
محرز اظهار داشت: با بهره برداری از واحد صنعتی تولید واکسن با تولید انبوه می توان ماهیانه به چندین میلیون دوز واکسن دست یافت و امیدواریم همزمان با اتمام مطالعات فاز سه این کارخانه به بهره برداری برسد و واکسیناسیون جامعه هرچه سریع صورت گیرد.
اگرچه طبق اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رنگ بندی سیاه وجود خارجی ندارد اما اصفهان هم مانند ۶۳ شهرستان دیگر نسبت به کرونا وضعیت فوق بحرانی یافته است. هم اکنون بحث سر سست بنیادی تصمیمات ستاندن شده نیست! بلکه در وضعیت حاد فعلی باید به کنجی پناه برد تا سرفه های تنگی نفس را کمتر شنید و به کما رفتن زیر دستگاه ونتیلاتور را کمتر دید! فعلا از واکسیناسیون مطمئن خبری نیست و چاره در خانه ماندن است و استفاده از دو ماسک و رعایت فاصله ۱.۵ متری!



48

1400/01/27
21:48:08
5.0 / 5
887
تگهای خبر: آب , آموزش , آنلاین , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
کونفه