مغز انسان می تواند محل لمس شدن را حتی فراتر از بدن هم پیدا كند
كونفه: تحقیقات جدید نشان میدهد مغز انسان می تواند حتی وقتی محل لمس شدن مستقیما روی بدن نباشد، محل آنرا تشخیص دهد. مطالعه جدید نشان میدهد كه چگونه در دست گرفتن یك جسم می تواند با جسم دیگری ارتباط برقرار كند.
به عنوان مثال اگر با یک چوب به جسمی ضربه وارد نماییم، مغز مجموعه خاصی از سنسورهای عصبی را فعال می کند تا آن الگوهای ارتعاشی که رخ داده است به سیستم عصبی ما ارسال شود. پیش تر مشخص شد که اگر چیزی را که در دست داریم، لمس شود به سبب اختلاف فشار می توان آن لمس شدن را احساس کرد اما این مطالعه جدید نشان میدهد مغز می تواند مکان دقیق این تماس را تشخیص دهد.
به گفته Luke Miller متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه لیون، این وسیله مانند یک حسگر اضافی عمل می کند.
آن ها با انجام 400 تست مختلف روی 16 نفر دریافتند هنگامی که فرد یک میله چوبی را در دست می گرفت و به آن ضربه وارد می شد، می توانستند مکان ضربه را تشخیص دهند. 96 درصد شرکت کنندگان توانستند محل دقیق دو ضربه که در نزدیکی یکدیگر بود را تشخیص دهند.
در طی این آزمایشات، پژوهشگران از دستگاه الکتروانسفالوگرافی (EEG) برای ثبت کارهای مغزی استفاده کردند. مغز می تواند پیش از متوقف شدن لرزش، محل لمس روی جسم را شناسایی کند. این پدیده می تواند در مدت زمان 20 میلی ثانیه اتفاق بیفتد.
البته این مساله کاملا جدیدی نیست، کافیست به افراد نابینایی که از عصا استفاده می نمایند کمی فکر کرد، آنگاه در می یابیم که چه اتفاقی رخ می دهد.
به نظر میرسد مغز می تواند لرزش ها را هنگامی که به عصب های انتهایی خاصی به نام گیرنده های پاسینیان می رسند رمزگشایی کنند. با رسیدن اطلاعات به این دریافت کننده ها، مغز می تواند محل ضربه و لمس را مشخص نماید. پژوهشگران اعتقاد دارند که این رفتار می تواند به درک بهتر ما از فعالیت آن وسیله کمک نماید.
sciencealert.com 2121
منبع: كونفه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب