بازنشسته هیات علمی دانشكده پزشكی عنوان كرد؛

آزمایشگاه های پزشكی حیات خلوت جبران كسری بودجه برخی موسسات

آزمایشگاه های پزشكی حیات خلوت جبران كسری بودجه برخی موسسات

به گزارش كونفه دبیر مجمع نمایندگان استانی دكترای علوم آزمایشگاهی از اداره برخی آزمایشگاه های پزشكی توسط مؤسسات خیریه و نهادها بعنوان محلی برای تأمین كسری بودجه یاد كرد.



به گزارش كونفه به نقل از مهر، نبی اله آقابیگی، بامداد پنجشنبه در حاشیه گردهمایی انجمن های علوم آزمایشگاهی از سیاست نادرست اداره آزمایشگاه های پزشكی در كشور انتقاد نمود و اظهار داشت: متاسفانه بعضی از آزمایشگاه های پزشكی بعنوان حیات خلوت مؤسسات خیریه و بعضی از نهادها برای تأمین كسری بودجه مورد استفاده قرار گرفته اند.
وی با عنوان این مطلب كه این قبیل از آزمایشگاه ها كه تحت اداره مؤسسات خیریه و برخی نهادها فعالیت می نمایند زیر تعرفه مصوب دولت كار می كنند، اضافه كرد: برای این قبیل آزمایشگاه ها كیفیت خدمات مهم نیست، چون وقتی قیمت تعرفه این آزمایشگاه ها پایین باشد به ناچار مجبورند از كیفیت كار بزنند.
وی اضافه كرد: نتیجه چنین آزمایشگاه هایی این می گردد كه یك بیمار مجبور است چهار جواب متفاوت را با هزینه های پایین دریافت كند، در حالیكه می توانست یك جواب استاندارد را با یك تعرفه مناسب به دست آورد.
این بازنشسته هیات علمی دانشكده پزشكی همدان با تاكید بر اینكه شرط تمدید پروانه آزمایشگاه ها حداقل نمره ارزیابی آنها توسط آزمایشگاه مرجع سلامت است، اظهار داشت: بازرسان آزمایشگاه مرجع سلامت به صورت مرتب از آزمایشگاه های پزشكی بازرسی دارند اما این دسته از آزمایشگاه ها كه توسط مؤسسات خیریه و برخی نهادها اداره می گردند، از این بازرسی ها دور مانده اند.
به گفته آقابیگی، تنها حُسن این آزمایشگاه ها تعرفه پایین آنها است.
وی با عنوان این مطلب كه در پزشكی واژه ای بعنوان تعاونی مفهوم ندارد، اضافه كرد: چند سالی است در چارچوب تعاونی، شركت هایی تأسیس شده و پروانه آزمایشگاهی می گیرند كه اغلب در مراكز استان ها و شهرستان ها فعالیت دارند.
آقابیگی در ادامه یكی دیگر از معضلات آزمایشگاه های پزشكی را وابستگی شدید به نوسانات ارزی عنوان نمود و اظهار داشت: آزمایشگاه های پزشكی به غیر از كیت های ساده كه در داخل كشور تهیه می شود، سایر ملزومات و مواد مصرفی آزمایشگاهی را از خارج وارد می كنند و در این مدت هزینه مواد مصرفی و ملزومات آزمایشگاهی حداقل سه برابر شده است.
وی در ارتباط با فعالیت آزمایشگاه هایی كه توسط مؤسسات خیریه و برخی نهادها اداره می گردند، تاكید كرد: در هر شهرستان حداقل دو آزمایشگاه از این نوع آزمایشگاه ها وجود دارد كه به اندازه ۱۰ آزمایشگاه كار می كنند و همین مسئله سبب می گردد كه مردم در این مناطق برای انجام آزمایش های پزشكی خود به آنها رجوع كنند.
آقابیگی اضافه كرد: این دسته از آزمایشگاه ها بدون اینكه هزینه ای داشته باشند، بودجه ای را دریافت می كنند.


1397/10/06
14:01:03
5.0 / 5
4472
تگهای خبر: بیمار , پزشك , خدمات , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
کونفه