دبیر اجرایی كنگره میكروب شناسی ایران مطرح كرد؛

تاثیر پروبیوتیک ها بر سلامت روان و کاستن استرس و افسردگی

تاثیر پروبیوتیک ها بر سلامت روان و کاستن استرس و افسردگی

به گزارش کونفه، افروغ با اعلان اینکه تاثیر پروبیوتیک ها تنها به روده و سیستم گوارشی محدود نمی گردد، اظهار داشت: میکروارگانیسم ها می توانند بر سلامت روان، عملکرد شناختی و حتی کاهش فشار و افسردگی اثرگذار باشند.


پرویز افروغ، دبیر اجرائی بیست و ششمین کنگره میکروب شناسی ایران بامداد سه شنبه در حاشیه افتتاحیه این رویداد به نقش برجسته و کلیدی پروبیوتیک ها اشاره نمود و گفت: پروبیوتیک ها بعنوان میکروارگانیسم های زنده ای تعریف می شوند که در صورت مصرف به میزان کافی، قادرند اثرات سلامت بخش مهمی را برای میزبان ایجاد کنند. مطالعات گوناگون نشان داده اند که مصرف پروبیوتیک ها می تواند تعادل میکروبی دستگاه گوارش را حفظ نموده و به پیشگیری و درمان اختلالات مختلف همچون اسهال های ناشی از مصرف آنتی بیوتیک، سندرم روده تحریک پذیر، و برخی بیماریهای التهابی کمک نماید.
وی با این تأکید که تأثیر پروبیوتیک ها تنها به روده و سیستم گوارشی محدود نمی گردد، اظهار داشت: پژوهش های نوین نشان داده اند که این میکروارگانیسم ها بوسیله «محور مغز–روده» می توانند بر سلامت روان، عملکرد شناختی و حتی کاستن استرس و افسردگی اثرگذار باشند. علاوه بر آن، بررسی های علمی درحال گسترش ارتباط میان پروبیوتیک ها با سلامت اندام های مختلف بدن مانند کبد، قلب و پوست هستند. چنین شواهدی اهمیت پروبیوتیک ها را بعنوان یک حوزه بین رشته ای در علوم پزشکی، میکروب شناسی و تغذیه برجسته تر ساخته است.
افروغ اضافه کرد: نحوه مصرف پروبیوتیک ها بسیار متنوع است. این ترکیبات تنها به صورت فرآورده های لبنی عرضه نمی شوند، بلکه می توانند در قالب مکمل های دارویی (کپسول، ساشه و قطره)، نوشیدنی های غیرلبنی، فرآورده های غلات و حتی میان وعده های سلامت محور نیز وارد رژیم غذایی شوند. بدین ترتیب، دسترسی به پروبیوتیک ها محدود به گروه خاصی از مصرف کنندگان نبوده و طیف وسیعی از محصولات غذایی و دارویی می توانند حامل این میکروارگانیسم های مفید باشند.
وی اشاره کرد: با وجود پیشرفت های قابل توجه، سرانه ی مصرف پروبیوتیک ها در ایران نسبت به میانگین جهانی بازهم پایین تر است. این در شرایطی است که کشور های پیشرو در عرصه صنایع غذایی و دارویی، با آگاهی از مزایای علمی و بالینی پروبیوتیک ها، سرانه ی مصرف بسیار بالاتری دارند و بازار این محصولات را به سرعت توسعه داده اند. با این وجود، بررسی های بازار داخلی نشان میدهد که مصرف پروبیوتیک ها در ایران درحال رشد است و استقبال بیش از پیش جامعه پزشکی و مصرف کنندگان از این فرآورده ها، آینده ای روشن را برای توسعه این حوزه در کشور نوید می دهد.
افروغ بیان داشت: متخصصان میکروب شناسی و صنایع غذایی تاکید دارند که سرمایه گذاری در تولید داخلی پروبیوتیک ها و توسعه محصولات متنوع، نه فقط می تواند نیاز کشور را پوشش دهد بلکه امکان رقابت در سطح منطقه ای را نیز فراهم می سازد. همچنین، پشتیبانی از پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور، زمینه را برای شناسایی سویه های بومی پروبیوتیک و تولید محصولات مبتنی بر آنها مهیا می کند.
او در آخر اظهار داشت: کنگره میکروب شناسی ایران، بعنوان یکی از معتبرترین رویداد های علمی در این عرصه، فرصت ارزشمندی برای معرفی آخرین موفقیت ها و تبادل نظر میان متخصصان و محققان فراهم نموده است. یکی از محور های مهم این کنگره، بررسی نقش پروبیوتیک ها و محصولات مرتبط همچون پاراپروبیوتیک ها و پست بیوتیک ها در پیشرفت سلامت و کاهش بار بیماری هاست. انتظار می رود این بحث ها، افق های تازه ای را در راه توسعه علمی و صنعتی کشور در عرصه پروبیوتیک ها بگشاید.
بیست و ششمین کنگره میکروب شناسی ایران از امروز و به مدت سه روز در محل دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه دارد.
منبع: انجمن میکروب شناسی ایران

منبع:

1404/06/05
10:15:35
5.0 / 5
6
تگهای خبر: بازار , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کونفه