۶ و شش دهم درصد جمعیت ایران سنگ کلیه دارند

۶ و شش دهم درصد جمعیت ایران سنگ کلیه دارند

به گزارش کونفه، عضو جامعه اورولوژی ایران با اشاره به شیوع سنگ کلیه در ایران اظهار داشت: مطالعات ملی نشان میدهد 6.6 درصد از جمعیت کشور سنگ کلیه دارند و سهم مردان از آن 2.2 درصد است که وضعیت جسمی آنها را تحت تأثیر قرار می دهد بر این اساس نوشیدن سه لیتر آب در شبانه روز برای ممانعت از این عارضه ضرورت دارد.


به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، امیر حسین کاشی روز سه شنبه در نشست خبری که در محل انجمن برگزار گردید، اضافه کرد: شیوع مبتلاشدن به سنگ کلیه در دنیا 15 درصد است که ایران نیز از این آمار مستنثی نیست.
وی با اشاره به این که غلظت املاح آب موجب بروز سنگ کلیه نمی شود اشاره کرد: نخوردن آب برای بدن بسیار مضر است.
به گفته دبیر علمی بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران، یکی از شایعترین بیماری اورولوژی بزرگی پروستات بوده که ۶۰ درصد از مردان بالای ۵۰ سال در کشور به آن مبتلا می شوند و لازم است غربالگری بصورت دوره ای انجام دهند.
عضو انجمن اورولوژی ایران نیز با اشاره به این که دیابت تاثیر به سزایی در بروز نارسایی کلیه دارد، اظهار داشت: دیابت و فشارخون بالا از فاکتورهای مهم نارسایی کلیه هستند و با تشخیص و درمان بموقع می توان از تخریب کلیه ها جلوگیری کرد.
محمد علی زرگر با اعلان اینکه مبتلایان به سنگ کلیه مکمل کلسیم مصرف نکنند، اضافه کرد: همین طور ۵۰ درصد از افراد کیست کلیه دارند که بیماری خطرناکی نیست.
این اورولوژیست با اعلان اینکه بیماریهای اورولوژی روی کیفیت زندگی افراد تاثیر زیادی می گذارد، اضافه کرد: زنان از ۴۰ سالگی گرفتار مشکلات لگن می شوند و بی اختیاری ادراری می گیرند و خیلی از آنها علل مبتلاشدن به این عارضه را نمی دانند در حالی که باید به اورولوژیست مراجعه نمایند.
زرگر اشاره کرد: کمبود پروتیین از علت های بروز سنگ در مثانه است و تغذیه سالم در پیش گیری از وجود این سنگ در خردسالان موثر بوده و به والدین سفارش می شود از ارائه غذاهای آماده به فرزندانشان در حد امکان اجتناب کنند.
وی با اشاره به وجود هزار و ۴۰۰ اورولوژیست و ۲۰۰ رزیدنت اورولوژی در کشور، اظهار داشت: ایران از نظر رشته اورولوژی، در منطقه رتبه اول را دارد و جراحان اورولوژی کشور بسیار مجرب و توانمند هستند و نیاز به اعزام بیمار به خارج از کشور نیست.
زرگر با اشاره به برگزاری بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران در ۲۳ تا ۲۶ اردیبهشت در دانشگاه شهید بهشتی، اضافه کرد: سخنرانانی از کشورهای مختلف دنیا نیز در کنگره بصورت مجازی حضور خواهند داشت و ۲ کارگاه آموزشی برای متخصصان و پرستاران اورولوژی برگزار می گردد.
عضو هیأت مدیره جامعه اورولوژی ایران اظهار داشت: مشکلات ادراری در میان زنان شایع تر است و افراد بالای ۴۰ سال را بیشتر درگیر می کند، دیابت و تیروئید کم کاری هم می تواند موجب بی اختیاری ادراری شود.
رباب مقصودی با اعلان اینکه مشکل عصبی مثانه می تواند عملکرد مثانه را مبتلا به اختلال کند، اضافه کرد: بالاتر از ۱۰۰ نفر اورولوژیست زن در کشور فعال است که زنان می توانند جهت بررسی مشکلات ادراری خود به این متخصصان مراجعه نمایند.


1404/02/17
10:02:22
5.0 / 5
14
تگهای خبر: آب , آموزش , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کونفه