افزایش مبتلاشدن به سرطان با مصرف این غذاها

افزایش مبتلاشدن به سرطان با مصرف این غذاها

به گزارش کونفه، مهر نوشت: یک مطالعه جدید بزرگ نشان داد که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده خطر مبتلاشدن به بیماریهای گوناگون همچون دیابت، سرطان و بیماری قلبی را بیشتر می کند.



یک مطالعه جدید ارتباط بین تعدادی از غذاهای فوق فرآوری شده و خطر بالاتر مبتلاشدن به بیماریهای گوناگون مانند بیماری قلبی و سرطان را نشان داد.

بیشترین خطر مربوط به محصولات فرآوری شده با پایه حیوانی و شیرین کننده های مصنوعی بود.

بر کسی پوشیده نیست که غذاهای فوق فرآوری شده ناسالم هستند. غذاهای فوق فرآوری شده به طور معمول بصورت انبوه تولید می شوند و شامل غلات صبحانه بسته بندی شده، کوکی ها، محصولات گوشتی فراوری شده، نودل های فوری و نوشابه های شیرین هستند.

یک مطالعه جدید بزرگ مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده و وقوع همزمان دو یا چند بیماری مزمن مانند سرطان، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را مورد بررسی قرار داد.

یافته ها نشان میدهد که مصرف زیاد تعدادی از فرآورده های فوق فرآوری شده خطر ابتلاء به سرطان و چند بیماری قلبی متابولیک را بیشتر می کند. اما همه غذاها تأثیر یکسانی نداشتند.

دکتر «هاینز فریسلینگ»، نویسنده این مطالعه از آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، اظهار داشت: «در حال حاضر تحمل یک بیماری برای بیمار و متخصصان سلامت یک دفعه سنگین است، اما داشتن دو بیماری همزمان کار را خیلی مشکل تر می کند.»

وی در ادامه می افزاید: «شناسایی عوامل خطری که می تواند از پیش گیری از بیماریهای چندگانه در رابطه با بیماری هایی مانند سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی خبر دهد، چیزی است که انگیزه مطالعه ما را فراهم می آورد.»

مطالعه بر روی ۲۶۶۶۶۶ شرکت کننده در هفت کشور اروپایی انجام شد.

شرکت کنندگان در زمان استخدام فاقد سرطان، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ بودند.

محققان با بهره گیری از پرسشنامه ها، مصرف غذا و نوشیدنی شرکت کنندگان را در یک دوره ابتدایی از ۱۲ ماه قبل ارزیابی کردند. بعد از میانگین ۱۱.۲ سال پیگیری، ۴۴۶۱ شرکت کننده گرفتار سرطان و بیماریهای قلبی متابولیک مانند سکته مغزی و دیابت شدند.

نتایج قوی ترین ارتباط را بین چند بیماری و مصرف محصولات حیوانی فوق فرآوری شده و نوشیدنی های مصنوعی و شیرین شده با شکر را نشان میدهد.

یک یافته منحصر به فرد این مطالعه نشان میدهد که همه غذاهای فوق فرآوری شده ناسالم تلقی نمی شوند.

محققان دریافتند سایر غذاهای فوق فرآوری شده مانند نان، غلات و محصولات گیاهی هیچ خطری برای سلامتی ندارند.

۲۳۳۲۳۳



منبع:

1402/09/04
09:36:44
5.0 / 5
236
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تخصص , دیابت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲