چطور بی خیالی طی کنیم؟

چطور بی خیالی طی کنیم؟

به گزارش کونفه، فارس نوشت: بی خیالی طی کن! این جمله معروفی است که میان افراد مختلف هر روز تکرار می شود. عصر حاضر عصر تشویش و اضطراب لایتناهی است؛ از ماندن در ترافیک روزانه تا دغدغه تامین معاش؛ این موارد قسمتی از استرس های روزانه است که جملگی هر کدام روی اعصاب افراد رژه می روند.



بی خیالی طی کن! این جمله معروفی است که میان افراد مختلف هر روز تکرار می شود. عصر حاضر عصر تشویش و اضطراب لایتناهی است؛ از ماندن در ترافیک روزانه تا دغدغه تامین معاش و قیمت های بالای کالاهای مختلف؛ از ایستادن در صف اتوبوس تا توقف بیش از انتظار قطار مترو در یک ایستگاه؛ این موارد قسمتی از استرس های روزانه است که جملگی هر کدام روی اعصاب افراد رژه می روند.

بی خیالی در روزگار ما شبیه به یک رویا شده است. اگر به کسی بگویید بی خیال باش، مثل این می ماند که از او بخواهید در یک لیوان آب شنا کند! همه ما آن قدر غرق در زندگی و مشکلاتش هستیم که بی خیالی برایمان شبیه به یک مفهوم عجیب و غریب است. بی خیالی چیست؟
بی خیالی آن حسی است که سبب می شود فرد چیزی را که نمی تواند کنترل کند، رها کند. فرد بی خیال لزوما با تمام جزییات کوچک روزانه اذیت نمی شود و این هنر را دارد که امور غیرقابل کنترل را رها کند و برای آنها عصبانی نشده، استرس نگیرد و گرفتار غم نشود.
شاید کلمه بی خیال دارای نوعی بار منفی باشد. ممکنست شما با شنیدن این کلمه به یاد کسی بیفتید که هیچ چیز در زندگی برای او اهمیت ندارد و زندگی خودرا با بی توجهی و بی خیالی نسبت به همه چیز می گذراند. اما بی خیالی را نباید به هیچ عنوان با بی توجهی اشتباه گرفت. بطورمثال فکر کنید شخصی هیچ توجهی به وزن خود نداشته باشد و مدام درحال اضافه وزن و به خطر انداختن سلامتی خود باشد.
این شخص بی خیال نیست، بلکه بی توجه است. شخص بی خیال اموری را که دخالتی در آنها ندارد رها می کند و همین نکته، کلید خوشبختی او می شود. بی خیالی در زندگی را به چه صورت تجربه کنیم؟
بی خیالی در زندگی آن هم در این دنیای مدرن، بیشتر شبیه به یک رویا می ماند تا واقعیت. در این زمانه احتمالاً بیشترین حسی که تجربه می نماییم استرس، اضطراب و نگرانی است. اگر پای صحبت دوستان آشنایان خود بنشینیم احتمالاً می شنوید که لذتی از زندگی خود نمی برند و مدام گرفتار نوعی نگرانی هستند. ۸ مورد از راه های بی خیالی
زندگی جزییات ناراحت کننده ای دارد که ما نمی توانیم هیچ دخالتی در آنها داشته باشیم و کنترلشان از عهده ما خارج است؛ با اینحال مدام روی مغز ما رژه می روند و ما را از چشیدن طعم لذت بخش زندگی باز می دارند. 1. ریشه کمال گرایی را در خود بخشکانید
هیچ کس کامل نیست! این جمله ای است که بارها شنیده ایم اما باز هم افرادی وجود دارند که تا پای جان برای رسیدن به کمال در همه چیز تلاش می کنند و از آن جایی که جمله ابتدای پاراگراف کاملا صحت دارد، در نهایت نمی توانند به کمال مطلوب برسند. همین مورد سبب می شود هیچگاه از خود راضی نباشند و خودرا سرزنش کنند. 2. گاهی وقت خودرا به بطالت بگذرانید!
اگر فکر می کنید گاهی هیچ کاری نکردن موجب می شود آدم بیهوده و بی خاصیتی شوید؛ یا اگر هنگامی که هیچ کاری نمی کنید، مدام خودرا سرزنش می کنید و عذاب وجدان می گیرید، بهتر است از این کار دست بردارید.
گاهی هیچ کاری نکردن و تنها برای خود بودن به شما کمک می نماید تا آرامشی دریافت کنید که به بی خیالی شما کمک می نماید. نگران بطالت نباشید. گاهی باید هیچ کاری نکنید تا در زمان هایی که کاری انجام می دهید، هم راندمان بالاتری داشته باشید و هم احساس آرامش بیشتری کنید. 3. عوامل استرس زا را شناسایی کنید
استرس آفت بی خیالی است. پس یک دفترچه بردارید و هر چیزی را که حس می کنید سبب استرس در شما می شود، یادداشت کنید؛ سپس با استفاده از این دفترچه تا جایی که ممکنست عوامل استرس زا را از خود دور کنید.
در عوض شناسایی کنید که چه عواملی سبب احساس شادی بی خیالی در شما می شوند؟ زمان بیشتری از وقت خودرا به این عوامل اختصاص دهید و بی خیالی شیرینی را در زندگی خود تجربه کنید. 4. خشم خودرا کنترل کنید تا رستگار شوید
گاهی موقعیت هایی پیش می آید که نشان دادن واکنش درست را برای همه ما سخت می کند. همه ما در زندگی خود در این موقعیت ها قرار می گیریم و خشم خودرا طوری خالی می نماییم که احتمالاً آخر ماجرا همه چیز به ضررمان تمام می شود.
شاید کنترل خشم در لحظه سخت باشد، اما شما می توانید هنگام عصبانیت ۱۰ ثانیه سکوت کنید، نفس های عمیق بکشید و سپس واکنش نشان دهید.
این کار، هم به شما کمک می نماید تا کنترل خودتان و اوضاع را به دست بگیرید و هم در طولانی مدت سبب ایجاد حس بی خیالی در شما می شود.
یکی از ساده ترین و در عین حال موثرترین روش ها برای رها کردن اتفاقات ناگوار و بی خیالی، شکرگزاری است 5. تمرین کنید که شکست های خودرا بپذیرید
احساس شکست در زندگی ناراحت کننده است. این را همه می دانند و تایید می کنند، اما مگر همین شکست ها نبود که موجب شد برادران رایت تلاش خودرا بیشتر کنند و هواپیما را اختراع کنند.
اگر آنها از شکست های خود ناامید می شدند، اساسا هم اکنون هواپیما اختراع شده بود؟ پس شکست هایتان را بپذیرید و با رها کردن اتفاقات گذشته و یک حس بیخیالی شیرین، منتظر موفقیت های آینده خود باشید. 6. شکرگزار باشید
یکی از ساده ترین و در عین حال موثرترین روش ها برای رها کردن اتفاقات ناگوار و بی خیالی، شکرگزاری است. نوشتن چیزهایی که برای آنها شکرگزار هستید و تبدیل این کار به یک عادت روزانه، موجب می شود زندگی را به خود و اطرافیانتان آسان تر بگیرید، بی خیال باشید و قدردان زندگی خود شوید. 7. در لحظه زندگی کنید
در لحظه زندگی کردن خیلی مشکل است. بیشتر ما یا در اتفاقات گذشته مانده ایم و حسرت آنرا می خوریم. یا در اضطراب شدیدی برای آینده نامعلوم خود هستیم. هر ۲ اینها سبب می شود حالا خودرا از دست بدهیم و حس استرس و اضطراب زندگی ما را فرا بگیرد.
اما اگر می خواهیم به یک نوع بی خیالی از جنس آسودگی و آرامش برسیم، یکی از بهترین راه حل ها، رها کردن گذشته و آینده و زندگی در حالا است.
بی خیالی در امور غیر قابل کنترل، به شما کمک می نماید تا زندگی شادتر و سالم تری را تجربه کنید اهمیت بی خیالی
شما بهتر از ما می دانید که فکر کردن به تعدادی از اتفاقات زندگی که از کنترل ما خارج می باشند، تا چه اندازه وقت، انرژی و حس آرامش را از زندگی ما می گیرند. همه این عوامل سلامت جسم و روان ما را تحت تاثیر قرار می دهد؛ بطوریکه با فکر و خیال بیش از اندازه به آنها ممکنست حتی آینده خودرا نابود نماییم.
پس اهمیت بی خیالی و رها کردن این اتفاقات اینجا بیش از هر زمان دیگری مشخص می شود. بی خیالی در امور غیر قابل کنترل، به شما کمک می نماید تا زندگی شادتر و سالم تری را تجربه کنید.
لبخند زدن و خندیدن را تمرین کنید
مسائل را کمتر جدی بگیرید
تمرکز خودرا از روی گذشته بردارید
با کسانی معاشرت کنید که باانگیزه و پرامید هستند
شادی های کوچک خودرا جشن بگیرید
نادیده نگرفتن لطمه ها، عصبانیت و مشکلات، موجب می شود این دلخوری ها در رفتار و کلامتان هم نمود پیدا کند.
زمانی که نسبت به لطمه ها واکنشی نشان ندهید، بعد از گذشت چند مدت، از این که دیگران نسبت به هر لطمه یا آزاری واکنش نشان می دهند متعجب خواهید شد و رفتارشان را غیر منطقی می بینید.
یادتان باشد که در این مواقع، اگر بخواهید جواب طرف مقابلتان را بدهید، با هر ضربه ای که به او می زنید، یک ضربه هم به خودتان می زنید. ببخشید تا آرامش داشته باشید
بخشیدن دیگران به مدلول فراموش کردن اشتباه آنها نیست؛ به این معنا است که با وجود این که می دانید در حق شما چه اشتباهاتی انجام داده اند، نسبت به آنها بی تفاوت هستید و دیگر نمی خواهید با فکر کردن به آنها، خودتان را آزار دهید.
اگر نتوانستیم بی خیال باشیم چه کار کنم؟
باید احساس خودتان را به درستی بشناسید. در بسیاری از مواقع ما عصبانی نیستیم، بلکه دلخوریم و بالعکس.
اگر نتوانستید پس از هر اتفاقی بی خیال باشید، هیچ اشکالی ندارد! باید بپذیرید که هم اکنون، برای اینکار آماده نیستید و به گذشت زمان نیاز دارید.
می توانید با کسی که شما را ناراحت کرده، در زمان و مکان مناسبی صحبت کنید یا اگر آن شخص حرف شما را نمی فهمد و صحبت تان تاثیری بر روی او نگذاشت، با یک فرد آگاه یا مشاور در این زمینه صحبت کنید. اینکار حتی ممکنست به این کمک نماید که او را ببخشید و خودتان را رها کنید.
قبول کردن اتفاقات هم قسمتی از بی خیال بودن است. به خودتان بگویید این اتفاق افتاده، حالا چه باید بکنم؟ آیا می توانم بدون هیچ مشکلی بی خیال باشم یا برای بی خیال بودن باید کاری انجام دهم؟


بیشتر بخوانید: احتمال مبتلاشدن به آسم در کودکان بدنبال مواجهه با آلودگی هوا/ چرا کاهش وزن ناگهانی خطرناک است؟




271 35




منبع:

1401/11/10
09:29:06
5.0 / 5
406
تگهای خبر: آب , اضافه وزن , سلامت , كاهش وزن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
کونفه