اخطار به زنان 35 تا 55 ساله

اخطار به زنان 35 تا 55 ساله

به گزارش کونفه، محیا نیوز نوشت: زنان بعنوان نیمی از جمعیت جامعه تضمین کننده سلامت کودکان، خانواده و جامعه هستند، ازاین رو سلامت زنان از محور های مهم برنامه های سلامت در کشور است.



کارشناس ارشد مامایی و مدیرگروه مامایی در دانشکده پرستاری مامایی اظهار داشت: سرطان سینه شایع ترین علت مرگ زنان در محدوده سنی ۳۵تا۵۵ سالگی را تشکیل می دهد. در هر سال یک تا دو مورد سرطان سینه در هر۱۰۰۰ زن به صورت جدید تشخیص داده می شود.
مژگان خلیلی با اشاره به اینکه امروزه بیماری های زیادی منجر به تهدید سلامت زنان می گردد اظهار داشت: این بیماری ها در بعضی موارد بسیار خطرناک و تهدید کننده جان بانوان هستندکه خوشبختانه خیلی از آنها قابل پیشگیری است.

وی عنوان کرد: بیماری های زنان دارای انواع مختلفی می باشند که هر کدام با نشانه هایی همراه می باشد، بنابراین با داشتن اطلاعات کافی درمورد بیماری های شایع زنان میتوان از مبتلا شدن به آنها جلوگیری کرد یا آمادگی مقابله با آنها را یافت.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شایع ترین علامت و شکایت های بیماری پستان را احساس توده درپستان، ترشح با خونریزی ازنوک پستان و درد پستان دانست و اظهار داشت: در صورت مشاهده این علایم و تغییرات باید به پزشک رجوع نمود با اینکه بسیاری از این موارد سرطانی نخواهد بود.
وی با تکیه بر اهمیت انجام غربالگری در تشخیص و شروع هرچه زودتر درمان این بیماری اظهار داشت: غربالگری به این مفهوم است که درجمعیت زنان سالم، حتی پیش از آن که هرنوع علائمی درپستان تظاهر کند بتوان با انجام آزمایشات و معاینه، تغییرات غیر طبیعی را کشف نمود و تصمیمات لازم را جهت درمان بکار گرفت.
این کارشناس ارشد مامایی ضمن اشاره به روش های غربالگری سرطان پستان اظهار داشت: تشویق و ترغیب برای انجام خودآزمائی ماهانه پستان و انجام معاینه بالینی سالانه از سن ۲۰ تا ۶۹ سالگی برای کلیه زنان از روشهای غربالگری این بیماری است.
به گفته وی معاینه توسط پزشک زن یا ماما، هر سال از سن۲۰ سالگی شروع و ضمن انجام آن، بایستی خودآزمائی پستان به فرد آموزش داده شود.
خلیلی با اشاره به اینکه از سن ۴۰ سالگی بایستی زنان برای انجام ماموگرافی پیگیری و ارجاع گردند اظهار داشت: در سن ۴۰ سالگی یک ماموگرافی پایه انجام و در صورت نبود مشکل، به فاصله هر دو سال تکرار می شود. در صورت وجود خطر، ماموگرافی سالانه بایستی تکرار شود.
وی تصریح کرد: در صورت ابتلای یکی از نزدیکان درجه یک خانواده به سرطان پستان، انجام ماموگرافی از ۵ سال زودتر سفارش می شود خصوصاً درصورتی که مبتلا شدن در اقوام، پایین تر از سن ۴۰ بوده باشد بایستی شروع شود.
به قول وی بعد از ۶۹ سالگی نیازی به غربالگری نیست چونکه در سنین بالا رشد تومور بسیار کند است و تفاوتی در بقایای عمر بین توده هایی که باخودآزمائی پستان تشخیص داده می شود و توده هائی که با ماموگرافی تشخیص داده می شود وجود ندارد. بیشتر بخوانید: ترس و اضطراب در کودکان؛ از ریشه ها تا درمان/ ترس های رایج در کودکان دبستانی چیست؟ احتیاط کنید؛ مصرف این مواد غذایی خطر مبتلا شدن به سرطان را افزایش می دهد


۲۷۱ ۳۵








منبع:

1401/09/01
21:54:16
5.0 / 5
463
تگهای خبر: آموزش , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
کونفه