کدام سبزی در مقابل آنفلوآنزا مصونیت ایجاد می کند؟

کدام سبزی در مقابل آنفلوآنزا مصونیت ایجاد می کند؟

به گزارش کونفه، ایسنا نوشت: سبزیجات چلیپایی سد ریه را تقویت و از ما در مقابل بیماری ها محافظت می کنند.



نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف انواع سبزی ها فواید زیادی برای سلامتی دارد اما بتازگی تعدادی از محققان به سرپرستی موسسه فرانسیس کریک لندن کشف کرده اند که مولکول های موجود در سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی و گل کلم نقش اساسی در تقویت ریه و کاهش عفونت دارند.

مولکول های موجود در سبزی ها چلیپایی مانند کلم پیچ، کلم بروکلی و گل کلم به عنوان «لیگاند»، غذایی برای پروتئینی به نام گیرنده آریل هیدروکربن (AHR) عمل می کنند که عمدتا در نواحی ازجمله روده و ریه ها قرار دارد. گیرنده آریل هیدروکربن به جلوگیری از صدمه بافتی که تحت تأثیر عفونت است، کمک می نماید.

محققان دریافتند که گیرنده آریل هیدروکربن در سلول های اندوتلیال ریه بسیار فعال است و یک لایه سلولی واحد را تشکیل می دهد که تمام رگ های خونی را می پوشاند و تبادلات بین جریان خون و بافت اطراف را تنظیم می کند. گیرنده آریل هیدروکربن اغلب در بخشهایی از بدن که در معرض محرک های خارجی قرار دارند، مانند ریه ها و روده بیان می شود.

ریه ها یک سد ظریف دارند که بدن ما را از محیط خارجی جدا می کنند و از دو لایه سلول های اندوتلیال و سلول های اپیتلیال تشکیل شده است. در صورتیکه این مانع برای دریافت اکسیژن لازمست، باید بطور موثر در مقابل آلاینده ها و عوامل بیماری زا هم از ما محافظت کند.

هدف پژوهشگران با انجام آزمایشی بر روی موش ها، مشخص کردن نقش گیرنده آریل هیدروکربن در تقویت سد ریه بود. هنگامی که موش ها به ویروس آنفلوآنزا آلوده شدند، خون در فضاهای هوایی ریه ها پیدا شد با این وجود، هنگامی که گیرنده آریل هیدروکربن فعال بود، خون به میزان قابل توجهی در این فضاهای هوایی کمتر بود. علاوه بر این، موش هایی که سیستم گیرنده آریل هیدروکربن فعال تری داشتند، کاهش وزن خفیف تری را بعد از عفونت به آنفلوآنزا تجربه کردند و توانایی بالایی برای مقابله با عفونت های باکتریایی ثانویه نشان دادند.



این مطالعه همین طور ارتباط جالبی بین رژیم غذایی و فعالیت گیرنده آریل هیدروکربن در عفونت های ویروسی را برجسته کرد. موش های آلوده به آنفلوآنزا کاهشی در فعالیت محافظتی گیرنده آریل هیدروکربن ریه نشان دادند که این مورد فقط در موش هایی بود که با لیگاندهای گیرنده آریل هیدروکربن پیش از عفونت تغذیه شده بودند.

چنین مشاهداتی نشان میدهد که عادات غذایی مستقیماً بر اثربخشی گیرنده آریل هیدروکربن تأثیر می گذارد. این یافته ها اهمیت رژیم غذایی غنی از لیگاند گیرنده آریل هیدروکربن را برجسته می کند. موش هایی که از چنین رژیم غذایی استفاده کردند، در مقایسه با همتایان خود که به رژیم غذایی معمولی پایبند بودند، سلامت سد ریوی بالاتری را نشان دادند و در طول عفونت کمترین صدمه را متحمل شدند.

این احتمال هست که افراد در هنگام بیماری، رژیم غذایی مناسب را کمتر داشته باشند، بدین سبب مولکول های سبزی ها را که سبب کارکرد این سیستم می شود، مصرف نکنند. به هر حال، خوردن مقدار زیادی سبزیجات چلیپایی ایده خوبی است اما ادامه خوردن آنها در زمان بیماری مهم تر است.

در این تحقیق آنفلوآنزا بررسی گردید اما نتایج دیگر تحقیقات نشان داده است که کووید-۱۹ ممکنست فعالیت گیرنده آریل هیدروکربن در ریه را هم کم کند. بررسی تأثیر سایر ویروس های تنفسی بر گیرنده آریل هیدروکربن همین طور این که آیا مولکول های مختلف در رژیم غذایی ما از مسیرهای دیگری غیر از گیرنده آریل هیدروکربن برای تأثیرگذاری بر عملکرد ریه بوسیله سلول های اندوتلیال استفاده می نمایند هم جالب خواهد بود.

نتایج این تحقیق در مجله Nature انتشار یافته است.
بیشتر بخوانید: برای پیش گیری از پوکی استخوان چه غذایی بخوریم؟
۴۷۲۳۶



منبع:

1402/05/30
21:16:50
5.0 / 5
222
تگهای خبر: استخوان , بیمار , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
کونفه