در سوگواری جمعی چه اتفاقی برای ما و کودکان مان می افتد؟

در سوگواری جمعی چه اتفاقی برای ما و کودکان مان می افتد؟

کونفه: به گزارش کونفه، محیا نیوز نوشت: برای بعضی دردها نه میتوان گریه کرد، نه میتوان فریاد زد، برای برخی از دردها فقط میتوان نگاه کرد و بی صدا گریست. این جمله مصداق یک سوگواری جمعی است. غمی که تنها به یک نفر منتهی نمی گردد و اندوه آن امکان دارد بر دل بسیاری از افراد بنشیند و اشک خیلی ها را بر مزار نرفته بر روی صورتشان بغلتاند.



شادی و غم دو بخش جدا نشدنی از سرشت هر انسان هستند. گاه می خندیم و گاه اشک می ریزیم. اما مهم اینست که بر غم و سوگ جمعی تسلط داشته باشیم. این تنها ما نیستیم که سوگوار می شویم. کودکان، تمام حواس شان به ما است. آنها هم، همپای ما غم را به داخل قلب شان راه می دهند و نه تنها برای غم و اشک های ما ناراحت می شوند بلکه در روند زندگی کودکانه خود اختلال ایجاد می کنند. پس باید تا آنجای که می توانیم؛ خویش را از گرداب ناامیدی نجات دهیم. با ما در این مطلب همراه شوید تا راه رسم سوگواری را بیاموزیم.
سوگواری جمعی چه بر سر کودکان مان می آورد؟
کودکان نسل جدید دارای هوش فوق العاده ای هستند اما این دلیل نمی گردد تا آنها را وارد سوگ جمعی نماییم و برایشان از ناراحتی ها بگوییم. والدین در این شرایط باید هوشمندانه عمل کنند تا کودکان از اخبار بد دور بمانند. نحوه واکنش کودکان به سوگواری جمعی متفاوت می باشد. آنها امکان دارد بازی را تبدیل به گریه کنند. بازی راهی برای کنار آمدن با احساسات آنهاست.
اگر کودکان در این شرایط بیش از حد باشند و والدین خویش را سوگوار و غمگین ببینند؛ امکان دارد عصبانی شوند، احساس ناراحتی کنند، مضطرب شوند و همینطور کوچکتر از خودشان رفتار کنند. مهم می باشد که به کودک خود کمک کنید تا احساسات خویش را بیان کند.
گفتن داستان یا نگاه کردن به تصاویر و نقاشی کردن، می تواند به کودکان کمک نماید تا از این شرایط دور بمانند. همچنین، ابراز غم و اندوه خود به بچه ها اجازه می دهد تا بدانند غمگین بودن اشکالی ندارد. اگر به مدتی تنهائی نیاز دارید، تلاش کنید اقوام یا دوستانی را پیدا کنید که بتوانند زندگی فرزندتان را تا حد امکان عادی نگه دارند.
اینکه فرزند شما چگونه رفتار می کند و شما چگونه پاسخ می دهید به سن او بستگی دارد. اطلاعاتی بیشتر از آنچه که می توانند درک کنند عرضه ندهید. اگر متوجه شدید که فرزندتان به صورت غیرعادی ناراحت بنظر می رسد و قادر به مقابله با اندوه نیست، یک درمانگر می تواند کمک نماید.
واکنش به سوگ جمعی
طیف وسیع و گیج کننده ای از احساسات امکان دارد بعد از سوگ جمعی به سراغتان بیاید. گریه، مشکلات خواب، تغییر در اشتها یا عدم بهره وری در کار اینها تجربیاتی است که شما را رها نمی نماید. احساسات امکان دارد بسیار شدید باشد و فرد سوگوار امکان دارد نوسانات خلقی داشته باشد. اینها همه واکنش های طبیعی هستند.
دوره مشخصی ندارد
به گفته موسسه ملی سرطان، بهبودی سوگواری جمعی در یک دوره زمانی مشخص اتفاق نمی افتد. در سوگ جمعی، علایم کمتر رخ می دهد و با گذشت زمان کمتر احساس می شود. برای اغلب افرادی که سوگواری جمعی دارند، علایم بین شش ماه تا دو سال آغاز به کم شدن می کند.
آیا همه مراحل خاصی از سوگواری جمعی را دنبال می کنند؟
پنج مرحله غم و اندوه، انکار، عصبانیت، افسردگی و پذیرش الگویی بود که الیزابت کوبلر راس روانپزشک در کتابش در رابطه با مرگ و مردن ارائه نمود. این مدل در ابتدا مردم را توصیف می کرد که با بیماریهای لاعلاج خودشان کنار می آمدند، اما برای توصیف همه اشکال از دست دادن گسترش یافت. کار بعدی نشان داده است که مردم به روش های مختلف و متنوع غمگین می شوند و «راه درستی» برای غصه خوردن وجود ندارد.
در حوزه روانشناسی، فشارهای روانی و مشکلات به دسته های مختلف تقسیم می شوند که در بعضی مواقع آدمی با بهره گیری از توان و استعداد خود یا دیگری، می تواند آنها را حل کرده یا تغییر دهد و بعضی مسائل هم هست که صرفا نمی توان از آن فرار کرد.
افسردگی پس از سوگ طبیعی است
سوگواری جمعی مقوله مهمی است که می تواند نه تنها یک نفر بلکه کل جامعه را در غم فرو برد. نحوه مواجه با سوگ و چگونگی فرآیند سوگواری جمعی مستلزم یادگیری مهارت های سوگواری است. افسردگی پس از سوگ طبیعی است، فراگیری نحوه مواجهه با فقدان به ما کمک می نماید تا این دوران را سریعتر پشت سر بگذاریم.
ذهن خویش را با کار مشغول کنید
سعی کنید در شرایط سوگواری جمعی سر خویش را با کارهای هنری مشغول کنید. کارهای هنری علاوه بر آرامش بخش بودن به شما فرصت تحلیل می دهند. یا حتی اگر چیزی هست که حتی لحظه ای به شما تسکین و آرامش می دهد، به سمتش حرکت کنید؛ فرقی نمی کند چه باشد. پیدا کردن فرصت استراحت در سوگ تقریبا غیر ممکن است. اما این فرصت های گاه به گاه ضروری اند.
۲۳۳۲۳۳


منبع:

1401/07/12
22:07:57
5.0 / 5
283
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
کونفه