یازدهم خردادماه و مهم ترین اخبار كرونایی استان ها

یازدهم خردادماه و مهم ترین اخبار كرونایی استان ها

به گزارش کونفه پیک چهارم کرونا در اکثر استانهای کشور روند کاهشی را طی می کند اما به قول کارشناسان بهداشتی این وضعیت شکننده است و همچنان باید پروتکلهای بهداشتی رعایت شود چون که جهش های مختلفی از کرونا شناسایی شده است که خطرناک تر از نوع قبلی آن می باشد.


به گزارش گروه اخبار استانهای ایرنا، مسئولان وزارت بهداشت و درمان گفته اند که مواردی از ویروس های جهش یافته هندی و آفریقایی در بعضی از مناطق کشور شناسایی شده و این مساله نشان میدهد که باید سفارش های بهداشتی را بهتر و بیشتر رعایت نماییم.
به گفته آنان، مبتلا شدن برخی از شهروندان به کرونای هندی و آفریقایی در بعضی مناطق کشور، احتمال شیوع آن در سایر استانها را بیشتر کرده است که این نشان میدهد همچنان باید مراقب باشیم.
به گزارش خبرنگاران ایرنا در سراسر کشور، باتوجه به افزایش مراکز تزریق واکسن، واکسیناسیون عمومی کرونا در استانهای مختلف و سنین اعلام شده به خوبی در حال انجام می باشد.
به گفته کارشناسان بهداشتی، واکسینه کردن جمعیت های در معرض خطر هم مانند گروه های درمانی و بهداشتی، حدودا به پایان رسیده است که این مساله سبب می شود تا ویروس زودتر کنترل و مهار شود.
البته تزریق واکسن کرونا به افراد، بخصوص سالمندان، به مفهوم مصونیت کامل آنان و صدمه پذیر نبودن در مقابل مبتلا شدن به این ویروس نیست و افرادی که مراحل اول و دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند باز هم باید مسائل پیشگیرانه و پروتکلهای بهداشتی را به صورت کامل رعایت نمایند، چون تا زمانی که بخش اعظم جامعه و یا بیشتر از ۷۰ درصد جمعیت این واکسن را دریافت نکرده اند، همچنان احتمال ابتلای مجدد آنان به این بیماری وجود دارد.
متاسفانه با فوت ۱۷۱ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۸۰ هزار و ۳۲۷ نفر رسید.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز سه شنبه در اطلاعیه ای اعلام نمود: از روز گذشته تا امروز (یازدهم خرداد ۱۴۰۰) و بر مبنای معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۶۸۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۶۰۰ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲ میلیون و ۹۲۳ هزار و ۸۲۳ نفر رسید.
وزارت بهداشت در این اطلاعیه اضافه کرد: تابحال دو میلیون ۴۷۷ هزار و ۵۹۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. 🔸چهار هزار و ۶۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ هم در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۹ میلیون و ۵۹ هزار و ۲۳۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
بر اساس این گزارش، حالا ۱۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۱۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. هیج شهری در وضعیت آبی قرار ندارد.
وزارت بهداشت همینطور اعلام نمود: تابحال سه میلیون و ۷۸۶ هزار و ۲۶۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۵۲۶ هزار و ۳۲۶ نفر هم دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به چهار میلیون و ۳۱۲ هزار و ۵۹۴ دوز رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم درباره آخرین وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور اظهار داشت: با وجود مشاهده سیر نزولی در تعداد موارد بستری بیماران کووید۱۹ در کشور، وضعیت بیماری همچنان ناپایدار، حساس و شکننده بوده و در بعضی شهرستان های با وضعیت قرمز، سویه های کرونای هندی و آفریقای جنوبی در حال انتشارست.
سیما سادات لاری بیان کرد: در هفته اول خرداد شاهد کاهش ۱۸ درصدی در موارد بستری به سبب کرونا، کاهش ۲۲ درصدی در تعداد موارد مرگ و میر و کاهش ۱۳.۴ درصدی در تعداد مراجعات سرپایی نسبت به هفته قبل تر بودیم.
وی افزود: بیشترین میزان بروز موارد بستری در هفته گذشته به ترتیب در استانهای چهارمحال و بختیاری، ایلام و خوزستان و بیشترین میزان بروز موارد مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ در استانهای البرز، چهار محال و بختیاری و خراسان شمالی گزارش شده است.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: سوپرمارکت ها و مراکز خواربار فروشی همچنان دارای بیشترین میزان صدور اخطار و معرفی به مراجع قضایی در کشور می باشند، بطوریکه از ۲۹ اردیبهشت تا ۵ خرداد ماه تعداد ۶ هزار مورد اخطار و مراجعه به رجوع قضایی برای این اماکن گزارش شده است.
لاری اظهار نمود: پایین ترین میزان رعایت سفارش های بهداشتی در هفته گذشته در کشور در استان سیستان و بلوچستان گزارش شده و استانهای کرمان، خراسان جنوبی، یزد، فارس، سمنان، تهران، قزوین، زنجان، کرمانشاه و اردبیل دارای رعایت مطلوب تر عمل به دستورالعمل های بهداشتی نسبت به سایر استانها هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: از هموطنان حتی عزیزانی که واکسن تزریق کرده اند، خواهشمندیم همچنان نسبت به استفاده از ماسک، حفظ اصول فاصله گذاری ۱.۵ تا ۲ متر و شست وشوی مرتب دست ها اقدام نمایند.


در همین رابطه و بر مبنای مصوبات هفتاد ویکمین جلسه ستاد ملی کرونا، سفر بین استانی از ساعت ۱۲ چهارشنبه ۱۲ خرداد تا ۱۲ ظهر دوشنبه ۱۷ خرداد در سراسر کشور ممنوعست و خودرو های متخلف جریمه می شوند.
در بند یک مصوبات جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، مقرر شده با توجه به شرایط شکننده کشور پس از گذر از پیک چهارم و افزایش شاخص بستری در بعضی استانهای جنوبی و همینطور پیشبینی رشد مسافرت در ایام تعطیل نیمه خرداد ماه، بمنظور پیشگیری و جلوگیری از بازگشت شرایط صعودی بیماری و مدیریت مبحث با در نظر گرفتن فاصله زمانی کمتر از دو هفته به انتخابات آتی، مبحث بررسی و مقرر شد که سفر بین استانی از ساعت ۱۲ ظهر روز چهارشنبه ۱۲ خرداد تا ساعت ۱۲ ظهر روز دوشنبه ۱۷ خرداد ممنوع باشد که البته تمامی این محدودیت ها بدون توجه به رنگ بندی ها صورت گرفته است.
همچنین برابر طرح هوشمند، مدیریت محدودیت ها، برای ورود خودرو های غیربومی به شهرهای قرمز و نارنجی جریمه ها اعمال می شود و برای شهرهای زرد، صرفا در طول این بازه زمانی هم جریمه ۵۰۰ هزارتومانی برای یک مرتبه اعمال خواهد شد.


به گزارش خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ضمن ابراز نگرانی از تجمعات انتخاباتی اظهار داشت: متاسفانه تجمعات انتخاباتی شوراها که این روزها در خانه ها و فضاهای سربسته برگزار می شود، می تواند محلی برای شیوع ویروس کرونا باشد.
دکتر قاسم اویس با اعلان اینکه هم اکنون وضعیت کرونایی مازندران نسبتا مناسب می باشد، اضافه کرد: طی هفته گذشته خوشبختانه تعداد مراجعین سرپایی، تعداد بیماران بستری و همینطور تعداد افراد فوت شده بر اثر بیماری کرونا کاهش یافته است، ولی با وجود این، وضعیت کرونایی استان پایدار نیست و باتوجه به شکنندگی وضعیت کرونایی باید انتظار اوج گیری مجدد ویروس را داشت.
وی افزود: متاسفانه با مشاهده روند نزولی شیوع ویروس کرونا در استان، مردم از پروتکلهای بهداشتی فاصله می گیرند و این عادی انگاری باردیگر سبب سیر صعودی کرونا می شود.
این مسئول برگزاری نشست های انتخاباتی بدون توجه به پروتکلهای بهداشتی را یکی از دغدغه های فعلی کادر درمان در مازندران دانست و اظهار داشت: تجمعات انتخاباتی و برگزاری نشست در این دوران از نظر شیوع ویروس کرونا نگران کننده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تعطیلات پیش رو را یکی دیگر از دغدغه های کادر درمان اعلام نمود و اظهار داشت: از زمان شیوع ویروس کرونا تابحال تجربه ثابت کرده است که با تعطیلات چند روزه و افزایش مسافرت ها روند شیوع بیماری باردیگر سیر صعودی می یابد.
وی با اشاره به این که طبق تصمیمات ملی مسافرت های بین استانی ممنوع اعلام شده است، اضافه کرد: امیدواریم این تصمیم با جدیت و قاطعیت در محورهای مواصلاتی استان اجرا شود تا شاهد تجربه تلخ گذشته و شیوع بیماری بعد از تعطیلات نباشیم.
از استان اردبیل هم گزارش شده است که سیر نزولی شیوع ویروس کرونا در این استان که از دو هفته پیش شروع شده، طی روز گذشته هم ادامه یافت بطوریکه شمار مبتلایان بستری بیماری کووید.۱۹ در این استان به ۲۰۰ نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل کاهش مجموع شمار بستری های همزمان مبتلایان کرونا در مراکز درمانی این استان طی دو هفته اخیر را چشم گیر خواند.
دکتر شهرام حبیب زاده با اشاره به افزایش شمار بهبودیافتگان بستری در مراکز درمانی استان اردبیل در تداوم سیر نزولی شیوع ویروس کرونا در استان اضافه کرد: در شبانه روز گذشته ۲۹ نفر از بیماران بستری مبتلا به کرونا از مراکز درمانی استان ترخیص شدند.
وی وضعیت کاهشی شیوع ویروس کرونا در این استان را مهار شده عنوان نمود و اضافه کرد: در صورت بی توجهی شهروندان به رعایت دستورالعمل های بهداشتی، احتمال صعودی شدن باردیگر شیوع ویروس کرونا در استان وجود دارد.
دبیر کارگروه پیش گیری از کرونای اداره کل بهزیستی اصفهان هم در این زمینه اظهار داشت: تابحال واکسیناسیون نوبت اول سه هزار و ۷۱۲ نفر از مددجویان مقیم در مراکز شبانه روزی بهزیستی استان به پایان رسیده است.
پژمان پورشبانان اضافه کرد: واکسیناسیون مددجویان زیرپوشش مراکز شبانه روزی بهزیستی شامل سالمندان، معلولان جسمی، ذهنی، بیماران اعصاب و روان و کارکنان شاغل در این مراکز از اسفند سال قبل شروع شد و روز گذشته به پایان رسید.
وی با اشاره به واکسیناسیون صددرصدی مددجویان واجدشرایط با رضایت خانواده ها و کارکنان شاغل در این مراکز گفت: بخش کمی از ظرفیت واکسن نوبت اول برای افرادی که واکسن نزده اند، محفوظ مانده است.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی اصفهان اضافه کرد: واکسیناسیون در واحدهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان با همکاری معاونت بهداشتی این دانشگاه ها به طور کامل و بر طبق روال صورت گرفت.
در همین حال عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد اظهار داشت: تزریق واکسن کرونا به افراد، بخصوص سالمندان، به مفهوم مصونیت کامل آنان و صدمه پذیر نبودن در مقابل مبتلا شدن به این ویروس نیست.
دکتر لیلا صادق مقدم گفت: افرادی که مراحل اول و دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند باز هم باید مسائل پیشگیرانه و پروتکلهای بهداشتی را به صورت کامل رعایت نمایند، چون تا زمانی که بخش اعظم جامعه و یا بیشتر از ۷۰ درصد جمعیت این واکسن را دریافت نکرده اند، همچنان احتمال ابتلای مجدد آنان به این بیماری وجود دارد.
وی افزود: اغلب واکسن های کرونا باید در ۲ دوز تزریق شوند و پس از دریافت دوز نخست ایمنی در بدن ایجاد نمی گردد و افزایش پاسخ بدن به این واکسن به صورت معمول پس از تزریق دوز دوم، که عموما سه تا چهار هفته پس از اولین مرحله انجام می شود، صورت می گیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان هم اظهار داشت: با افزوده شدن ۲۳۶ مورد جدید کرونا در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۳۷ هزار و ۷۶۰ نفر رسید.
دکتر سیدمحمد هاشمی شهری گفت: از آنجایی که کشف راه های انتقال کرونا و عوارض ناشی از آن نیازمند گذشت مدت زمانی از شیوع و اپیدمی ویروس می باشد و سپس بر مبنای یافته های علمی رفتار عامل بیماری شناسایی می شود ضروری است شهروندان تمام نکات بهداشتی را رعایت نمایند.
هاشمی اظهار داشت: موارد مثبت کرونای جهش یافته انگلیسی در سیستان و بلوچستان هم درحال افزایش است و این نوع از ویروس حدودا جایگزین نوع قبلی شده بطوریکه حدود ۸۰ درصد موارد مبتلا شدن در سطح استان را شامل می شود.
در همین حال از استان هرمزگان گزارش شده است که در صورتیکه بیشتر نقاط کشور روند نزولی فوت و تعداد بیماران بستری کرونایی را تجربه می کنند، این آمار در هرمزگان همچنان رو به افزایش است و تعداد فوتی ها که در فرودین ۵۱نفر بود در اردیبهشت افزایش بیشتر از سه برابری داشت و به ۱۳۶نفر رسید که این روند در خرداد هم همچنان ادامه دارد.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از راه دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی همچون علایم بیماری کووید ۱۹ است. بیشتر از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس هم گرفتار بیماری خفیف می شوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقای جنوبی که باعث افزایش سرایت، بیماری زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی های جدیدی را در جهان ایجاد کرده است.



منبع:

1400/03/11
21:00:02
5.0 / 5
902
تگهای خبر: آب , آموزش , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
کونفه