معاون دانشگاه علوم پزشكی مازندران :

نباید تجربه تلخ كرونائی نوروز در عید فطر تكرار شود

نباید تجربه تلخ كرونائی نوروز در عید فطر تكرار شود

به گزارش کونفه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پرشکی مازندران موج چهارم همه گیری کرونا را بواسطه ویروس جهش یافته خطرناکترین دوره این پاندمی توصیف کرد و اظهار داشت: نباید تعطیلات عید فطر زمینه ساز تجربه باردیگر موج چهارم باشد.


دکتر قاسم اویس روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: خوشبختانه طی هفته های اخیر آمار بستری بیماران جدید کرونائی، مراجعان سرپایی و همین طور موارد فوتی ناشی از کرونا در استان روبه کاهش است.
وی وضعیت فعلی همه گیری ویروس کرونا در استان را ثابت توصیف کرد و گفت: باتوجه به تعطیلات عید سعید فطر نمی توان به این وضعیت پایدار امیدوار بود و ممکنست با عادی انگاری گسترده شرایط کرونائی استان تغییر کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: عمده نگرانی کادر درمان تکرار تجربه تلخ تعطیلات عید نوروز است که بلافاصله پس از عبور از پیک سوم کرونا تمامی استان با کرونای انگلیسی و موج چهارم درگیر شد که خستگی و بار سنگینی را به کادر درمان تحمیل کرد.
دکتر اویس با بیان اینکه هنوز کرونای جهش یافته هندی در استان دیده نشده است، اضافه کرد: با توجه به این که موارد مبتلاشدن به این ویروس جهش یافته در سایر استانها دیده شده است احتمال انتقال آن به مازندران نیز وجود دارد. باید در نظر داشت که به گذشت ۲۰ روز از شناسایی نخستین فرد مبتلا به ویروس کرونای انگلیسی در کشور، این ویروس در استان مازندران و شهرستان قائمشهر با ورود مهمانانی از استان همسایه مشاهده شد و در عرض کمتر از ۲ هفته کل استان را درگیر کرد.
وی تنها راه حفظ استان از ویروس جهش یافته هندی رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و خودداری از میهمان پذیری و دورهمی دانست و اشاره کرد: مردم در تعطیلات عید فطر از برگزاری هرگونه مهمانی، تجمعات و رفتن به ییلاقات اجتناب کنند و به رعایت پروتکلهای بهداشتی ادامه دهند تا سیر نزولی موارد بستری ادامه یابد و استان از پیک چهارم بیرون رود.
او همین طور به دورقمی شدن آمار بستری پس از 2 ماه اشاره نمود و اظهار داشت: این عدد نباید سبب عادی انگاری مردم شود برای اینکه آمار بستری کردن بیمار مشکوک به کرونا روزانه بین ۸۰ تا ۱۱۰ در نوسان است و نمی توان به دو رقمی شدن آن تکیه کرد.
رعایت ۶۷ درصدی پروتکلهای بهداشتی در استان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت: طبق آخرین ارزیابی های میدانی حدود ۸۵ درصد از مردم از ماسک استفاده می نمایند که این عدد در میان بازاریان ۹۰درصد می باشد.
وی وضعیت فاصله گذاری اجتماعی در استان را نامناسب توصیف کرد و اظهار داشت: متاسفانه فاصله گذاری اجتماعی که یکی از عومل مهم و تاثیر گذار در انتقال ویروس کرونا و شیوع آنست توسط مردم استان رعایت نمی گردد.
دکتر اویس میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح استان را ۶۷ درصد اعلام نمود و اظهار داشت: متاسفانه این عدد نگران کننده است و در چنین شرایطی نمی توان اپیدمی را کنترل کرد.
وی اشاره کرد: شرایط ایده آل برای کنترل یا مدیریت یک ویروس همه گیر یا اپیدمی، رعایت نکات بهداشتی توسط افراد جامعه تا بیش از ۹۵ درصد است که در صورت تحقق چنین اتفاقی می توان به آسانی و با پایین ترین میزان خسارت بیماری را کنترل کرد و حتی شکست داد.
موج چهارم ویروس کرونا بطور رسمی از هفته دوم فروردین در مازندران آغاز شد و تا تاریخ بیست و هشتم همین ماه ظرف مدت سه هفته با بستری یکهزار و ۶۴۴ بیمار کووید۱۹ به اوج خود رسید و هم اکنون روند نزولی در پیش گرفته است و برمبنای تازه ترین گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل آمار بیماران کرونائی بستری در بیمارستان های استان به۷۹۴ نفر رسیده است.
طبق تازه ترین ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تمامی شهرستان های مازندران از وضعیت کرونائی قرمز خارج شده اند و هیچ منطقه با رنگ بندی قرمز کرونائی در نقشه استان دیده نمی گردد.
آخرین گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل نشان میدهد هم اکنون ۷۴۰ بیمار کرونائی در بیمارستان های تحت پوشش این دو نهاد بستری هستند که ۱۷۵ بیمار نیز با علایم حاد تنفسی در بخش های مراقبت ویژه بستری هستند.




منبع:

1400/02/21
10:41:10
5.0 / 5
821
تگهای خبر: آموزش , بازار , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
کونفه