۲۲ اسفند و آخرین اخبار كرونائی از استانها

۲۲ اسفند و آخرین اخبار كرونائی از استانها

ایرنا- ستاد ملی کرونا، کمتر از یک هفته به انتها سال 99 بر طبق مصوبه ای سفر به شهرها با رنگ بندی قرمز و نارنجی را ممنوع و سفر به بقیه شهرستانها و شهرها را آزاد اعلام کرد، موضوعی که باتوجه به شرایط فعلی کشور نگران کننده بنظر می رسد و می تواند عواقب جبران ناپذیر داشته باشد.


آمار جان باختگان کرونائی در کشور همچنان بالا و دو رقمی است و با وجود اینکه واکسیناسیون مقابل کرونا در کشور به اجرا درآمده اما ایمنی عمومی به فرصت بیشتری نیاز دارد، این در حالیست که دومین نوروز کرونائی پیش روی مردم قرار دارد و خطر خیز چهارم شیوع کووید ۱۹ باتوجه به مسافرت های پیش رو نیز یک تهدید جدی برای کشور است.
براساس تازه ترین آمار وزارت بهداشت تا حالا یک میلیون و ۷۳۱ هزار و ۵۵۸ نفر در کشور بطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۵۳ نفر از مبتلایان در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۶۱ هزار و ۶۹ نفر رسیده است.
به گفته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی، در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۲ اسفند۱۳۹۹) برمبنای معیارهای قطعی تشخیص هشت هزار و ۸۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۵۹۳ نفر بستری شدند.
تجربه یک سال اخیر نشان داده است هرجا تجمعی اتفاق می افتد و پروتکلهای بهداشتی رعایت نمی گردد، باید منتظر شیوع کووید ۱۹ بود؛ بدین سبب مسئولیت پذیری برای حفظ سلامت خود و دیگران بوسیله رعایت پروتکلهای بهداشتی کماکان یک اصل مهمست.
موضوعی که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز به آن اشاره نمود و اظهار داشت: به هیچوجه موافق سفر در تعطیلات نوروز نیستیم، التماس می نماییم، مردم حتی اگر راهها باز باشد هم به مسافرت نروند، اگر خوزستان جدیدی شکل بگیرد، نمی توانم تاب آوری سیستم سلامت را تضمین کنم.
سعید نمکی با تاکید بر اینکه نباید فردی این ویروس را به شهر و روستای دیگری ببرد، این ویروس سوغات مرگ آوری است، افزود: التماس کردیم، تماس نباشد. وزیر بهداشت همیشه باید خواهش و تمنا کند؛ دست ببوسد، پا ببوسد، تا کار انجام شود؛ در جاهای دیگر دنیا وقتی وزیر بهداشت موضوعی را نوشت، انجام می شود.
وزیر کشور اما در باره چگونگی شرایط سفرهای نوروزی با اعلان اینکه "ستاد ملی مبارزه با کرونا دراین زمینه مصوبه دارد و ما نیز تابع آن هستیم" اشاره کرد: در این ستاد مقرر شده شهرهایی که رنگ بندی کرونایشان قرمز و نارنجی است سفر کردن به آنها ممنوع باشد ولی سفر به بقیه شهرستان ها و شهرهای کشور آزاد است.
عبدالرضا رحمانی با بیان این مطلب اظهار نمود: محور سلامت و صحت مردم، خود مردم هستند و آنچه که وظیفه دولت و دستگاه های اجرائیست مهیا کردن امکاناتی مانند پزشک، دارو و تخت و همین طور ارائه تذکرها و سفارش های لازم است.
وزیر کشور اشاره کرد: نیت و رویکرد ما این نیست که درباب مردمی که یک سال در سختی هستند از روش های جرمی و برخوردهای قانونی استفاده نمائیم ولی برغم همه خویشتنداری ها در بعضی موارد مجبور می شویم با متخلفان و عده معدودی که در ارتباط با سلامت عموم مردم تخلف می کنند برخورد نماییم.
در همین حال معاونین بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی نیز سفرهای نوروزی را سبب شیوع ویروس جهش یافته کرونا ذکر کردند و ماندن در خانه و پرهیز از سفر را راهی برای قطع زنجیره و چرخه شیوع ویروس کرونا دانستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در این خصوص اظهار داشت: در ایام اخیر با شروع سفرهای سریع که بیشتر ایلامیان ساکن سایر استانها به خصوص استانهای پرخطر هستند، شاهد گردش بیشتر ویروس و افزایش مبتلاشدن به بیماری در میان هم استانی ها هستیم.
جمیل صادقی فر گفت: یکی از با اهمیت ترین لطمه ها در دوران شیوع کرونا، ترددهای غیرضروری و به خصوص سفرهای ایام تعطیلات و سفرهای نوروزی است که با تجمعات سبب ایجاد خطرات بسیاری می شود.
وی اضافه کرد: آمار بالای ابتلا، بستری و فوتی در شهرستان های میهمان پذیر سیروان و بدره در فروردین و اردیبهشت ۹۸ و نیز تعطیلات تابستان حاکی از این مساله است، بطوریکه بالاترین میزان مرگ نسبت به جمعیت در استان بعد از شهرستان ایلام، مربوط به شهرستان سیروان است.
صادقی فر تصریح کرد: بیشترین خطر در ارتباط با سفرها به ویژه با شیوع کرونای جهش یافته متوجه افراد لطمه پذیر به خصوص مادران باردار، سالمندان، کودکان، افراد مبتلا به دیابت و فشارخون و غیره خواهد بود.
وی اشاره کرد: مردم امسال نیز آستانه تحمل خودرا بالا برند و بار دیگر به سفرهای نوروزی" نه " بگویند و با حفظ جان عزیزانشان برای تعطیلات در زمان های آتی برنامه ریزی کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز هم اظهار داشت: برای جلوگیری از انتشار بیماری، انتظار داریم که مردم از ورود و خروج به شهرهای قرمز خودداری کرده و در تعطیلات نوروز اهتمام کنند در خانه های خود بمانند.
دکتر فرهاد ابول نژادیان اظهار داشت: در پیک سوم بیماری، سن مبتلاشدن پایین تر و واگیری آن شدیدتر است که امیدواریم با انجام واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی شاهد شرایط بهتری در خوزستان باشیم.
در حال حاضر ۱۱ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز و هشت شهرستان نارنجی هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در ادامه با اشاره به واکسیناسیون هم اظهار داشت: تمامی پرسنل بخش بهداشت و درمان خوزستان هفته آتی در برابر کرونا واکسینه می شوند.
دکتر فرهاد ابول نژادیان گفت: باتوجه به طولانی شدن وضعیت قرمز کرونائی در ۱۱ شهرستان خوزستان و ابتلای تعداد زیادی از پرسنل کادر بهداشتی و درمانی خوزستان سهمیه واکسن بیشتری به استان خوزستان تخصیص یافته است.
وی اظهار داشت: همین طور تصمیم گرفته شد که تمامی بیماران خاص استان خوزستان شامل بیماران M.S، تالاسمی، هموفیلی، دیالیزی و سایر بیماران خاص تا اختتام هفته آتی و پیش از شروع سال جدید در مقابل بیماری کووید ۱۹ واکسینه شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: کار واکسیناسیون سرای سالمندان استان شروع شده و ۴۰۰ نفر سالمندان این خانه در مقابل ویروس کرونا واکسینه شدند و ۱۰۰ نفر باقیمانده نیز فردا واکسن خودرا دریافت خواهند کرد.
دکتر ابول نژادیان در ادامه افزود: واکسیناسیون بقیه مردم طبق اولویت بندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال آینده انجام می شود و افراد بالای ۶۵ سال نخستین گروهی هستند که در ابتدای سال جدید در مقابل ویروس کرونا واکسینه خواهند شد.
وی ابراز امیدواری کرد: با تولید انبوه واکسنهای داخلی در سریعترین زمان ممکن بقیه مردم خوزستان هم واکسن کرونای خودرا در همان ماههای اولیه سال ۱۴۰۰ دریافت نمایند.
سخنگوی ستاد مبارزه با کرونای استان خوزستان اشاره کرد: مردم استان تا زمان واکسیناسیون عمومی بایستی همچنان پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمایند برای اینکه خطر این ویروس همه افراد را تهدید می کند و طولانی شدن پیک سوم کرونا در خوزستان گواهی بر این ادعاست.
پیشتر رئیس هیات مدیره نظام پرستاری خوزستان اعلام نمود: بیش از ۱۰۰ پرستار استان در پیک سوم بیماری به سبب مبتلاشدن به کرونا از سیستم درمانی خارج شدند.
علیرضا گچکوبان اضافه کرد: هم اکنون ۱۵ هزار پرستار زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز هستند که باتوجه به شرایط قرمز کرونائی در استان همه آنها در خطر مبتلاشدن هستند.
وی اظهار داشت: از شروع شیوع ویروس کرونا تا حالا بیش از یک هزار پرستار خوزستانی به کرونا مبتلا شدند و هفت پرستار خوزستانی هم به سبب مبتلاشدن به کرونا شهید شدند.
چند خبر کرونائی
جلوگیری از سفر ۱۳ مسافر در فرودگاه و پایانه مسافربری شرق اهواز
رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز اظهار داشت: طبق مصوبه ستاد ملی کرونا، در ۲۴ ساعت گذشته از سفر ۱۳ مسافر در فرودگاه و پایانه مسافربری شرق اهواز که جواب تستشان منفی بود، ممانعت شد.
امراله مردانی گفت: در۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۳۰۰ تست در فرودگاه شهیدقاسم سلیمانی و ۳۵۰ تست سریع کرونا در پایانه مسافربری شرق اهواز از مسافران انجام شد.
وی اضافه کرد: خوشبختانه افرادی که قصد سفر دارند یک یا ۲ روز قبل برای انجام تست به مراکز منتخب ما در سطح شهر مراجعه می کنند که این مساله موجب کاهش بار مراجعات به مراکز نمونه گیری در فرودگاه و پایانه مسافربری شده است.
رییس مرکز بهداشت شرق اهواز اظهار داشت: مرحله دوم طرح شهید قاسم سلیمانی بطور رسمی از روز ۲۳ اسفندماه آغاز می شود بااینکه ما در حال اجرای این طرح هستیم و روزانه بیماران بسیاری را شناسایی می نماییم.
تعداد بستری های کرونائی قم به ۱۳۴ تَن افزایش یافت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در این استان اظهار داشت: هم اکنون ۱۳۴ بیمار کرونائی در مراکز درمانی قم بستری هستند که وضعیت هشت تَن از آنها وخیم است.
محمد رضا قدیر گفت: در ۲۴ ساعت منتهی به بیست و یکم اسفندماه ۲۵ تَن با علایم قطعی کرونا توسط اورژانس مراکز درمانی استان مورد پذیرش قرار گرفتند.
وی با اشاره به بستری شدن ۲۰ بیمار اضافه کرد: ۱۱ تَن که طی روزهای گذشته بستری شده بودند نیز ترخیص شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: یک بیمار که نتیجه آزمایش کرونای آن مثبت شده بود نیز جان خودرا از دست داد.
عادی انگاری کرونا در اردستان خطرناک است
مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان اظهار داشت: عادی انگاری شیوع ویروس کرونا در این شهرستان خطرناکست و سبب افزایش بیماران کووید ۱۹ می شود.
حسن ذبیحی اضافه کرد: باوجود اینکه شهرستان در وضعیت زرد کرونائی قرار دارد اما این وضعیت شکننده و غیر قابل اتکا بوده و این نگرانی وجود دارد که با عادی انگاری و رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی بار دیگر نارنجی یا قرمز شود.
وی با اعلان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱ بیمار کووید ۱۹ در اردستان شناسایی شده است، گفت: از شروع شیوع ویروس کرونا تا امروز مجموع بیماران شناسایی شده در این شهرستان یکهزار و ۷۵۰ نفر است و تا حالا یک هزار و ۶۳۲ بیمار با بهبودی از بیمارستان ترخیص شده اند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان با اشاره به گسترش کرونای انگلیسی در کشور و اصفهان اظهار داشت: تا حالا این نوع کرونا در اردستان دیده نشده اما نگرانی دایمی درباب سهل انگاری و امکان درگیر شدن شهرستان با این نوع ویروس خطرناک و کشنده وجود دارد.
وی افزود: عاجزانه از همه مردم شهرستان درخواست می شود موارد بهداشتی را رعایت نمایند و بدانند رنگ ها انعکاس رفتار ماست و درصد مراقبت و محافظت ما را نشان میدهد و هر چه بیشتر مراعات شود کم رنگتر خواهد شد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز با اشاره به جان باختن هفت بیمار کرونائی دیگر در فارس اعلام نمود. شمار جانباختگان کرونا تا حالا به ۳۳۰۰ نفر نزدیک می شود.
سید روح الله حسینی اظهار داشت: مجموع جان باختگان ناشی از کووید۱۹ از شروع شیوع بیماری تا حالا سه هزار و ۲۹۷ نفر است.
وی افزود: از شروع شیوع ویروس کرونا تاکنون، ۶۶۲ هزار و ۲۷۱ مورد تست تشخیصی به روش مولکولی در آزمایشگاه های استان انجام شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۱۷۹ هزار و ۱۷ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
وی بیان کرد: همین طور از شروع شروع طرح شهید حاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۴۷ هزار و ۳۳۴ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد سه هزار و ۸۹۰ بیمار مثبت نیز به این روش شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۱۸۲ هزار و ۹۰۷ نفر بیمار مبتلا به کووید۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
وی اظهار داشت: ۱۷۳ هزار و ۵۱۸ نفر از ابتدا تا حالا بهبودی یافته اند که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: الان ۵۷۹ بیمار مثبت و یا مشکوک دارای علائم کروناویروس در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد، ۹۶ بیمار مبتلا به کووید۱۹ به سبب وخامت وضعیت جسمی در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم گفت: ۷۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹با وضعیت وخیم در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های استان بستری هستند.
دکتر آبتین حیدرزاده اضافه کرد: الان ۲۹۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند.
وی با اعلان اینکه آمار مبتلایان به کووید ۱۹ طی دو سه هفته اخیر در استان گیلان روند ثابتی داشته است، افزود: این مهم نشانگر اینست که رفتار مردم در کنترل پیش گیری از بیماری تثبیت شده است و امیدواریم طی هفته های آتی و ایام نوروز این رعایت ها همچنان با قوت ادامه یابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان اشاره کرد: از مردم خواهش می نماییم که پروتکل ها را بیشتر رعایت نمایند تا آمارها کم شود، البته مردم نیز مشتاق رعایت پروتکلهای بهداشتی هستند.
وی با اعلان اینکه همچون دغدغه ها و نگرانی های ما و مردم گیلان سفرهای نوروزی است عنوان کرد: در ستاد کرونا کشور و استان درباره مسافرت ها تصمیمات جدی گرفته شود که خوشبختانه در وضعیت فعلی محدودیت برای این استان در نظر گرفته شده که امید است این محدودیت با قوت و جدیت در تعطیلات نوروزی هم ادامه یابد.
به گزارش کونفه به نقل از ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ بطوریکه سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید ۱۹ برمبنای آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تا حالا حدود ۱۱۸ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خودرا از دست داده اند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی بوسیله دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی همچون علایم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز گرفتار بیماری خفیف می شوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که سبب افزایش سرایت، بیماری زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی های جدیدی را در جهان ایجاد کرده است.


1399/12/22
21:03:38
0.0 / 5
682
تگهای خبر: آب , آموزش , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
کونفه