ضدعفونی كردن بسته های خرید چقدر ضروری است؟

ضدعفونی كردن بسته های خرید چقدر ضروری است؟

به گزارش كونفه ایسنا نوشت: این روزها یكی از كارهای خسته كننده خیلی از مردم، شستن و ضدعفونی كردن بسته های خرید است كه با نظر دانشمندان تطابق كامل ندارد.


«دانشمندان شاید به اندازه شما به شست وشوی خریدها اعتقاد نداشته باشند! درست است كه باید در شرایط بحرانی شیوع كرونا در خانه بمانیم تا زنجیره انتقال را بشكنیم اما برای انجام یك سری كارها مانند خرید مواد غذایی برخی مواقع به هر حال مجبوریم خانه را ترك نماییم. اما امن ترین راه برای خرید وسایل ضروری و مواد غذایی در این بحران چیست؟ و بعد از آوردن خریدها به خانه چگونه باید با آنها رفتار نماییم تا احیانا گرفتار بیماری نشویم؟ چقدر شستن و ضدعفونی كردن عذاب آور بسته های خرید واقعیت علمی دارد؟ چند وقت پیش یكی از متخصصان عفونی كشور در یك برنامه تلویزیونی اعلام نمود كه شستن بسته های خرید فقط با آبكشی ساده كافی است. این مساله واقعیت دارد؟ خیلی از مردم نگران این هستند كه در زمان خرید از راه بسته بندی خوراكی ها یا حتی كانتر صندوقدار، ویروس كرونا را با خود به خانه بیاورند. اما همه كارشناسان در گفتگو با NPR یكصدا بر این عقیده هستند كه بزرگ ترین خطر هنگام تهیه مواد غذایی حضور در فروشگاه و در كنار سایر افرادی است كه امكان دارد آلوده به ویروس كرونا باشند. آنجلا راسموسن، یك متخصص ویروس شناسی در مركز عفونت و ایمنی در دانشكده بهداشت عمومی دانشگاه كلمبیا می گوید: در حالیكه تماس با ویروس از راه سطوح آلوده امكان پذیر است، اما بیشترین انتقال احیانا از راه قطرات تنفسی صورت می گیرد كه در هنگام نزدیك بودن افراد به یكدیگر اتفاق می افتد. سریع خرید كنید و به خانه برگردید دونالد شافنر، میكروبیولوژیست موادغذایی و استاد برجسته دانشگاه راتگرز در گفتگو با بیزنس اینسایدر سفارش می كند كه از فروشگاه هایی خرید كنید كه در ساعتهای مشخص فقط به چند نفر اجازه ورود به فروشگاه را می دهند و ازاین رو نمی گذارند ازدحام ایجاد شود. هر چند این كار امكان دارد باعث ایجاد یك صف طولانی در خارج از فروشگاه بشود اما برای رعایت فاصله اجتماعی در داخل فروشگاه خوب است، ضمن این كه بهتر است زمانی كه داخل فروشگاه هستید سریع خرید كرده و از آنجا خارج شوید تا شانس مبتلا شدن را به حداقل برسانید. ماسك بزنید بارها اعلام شده است افراد می توانند قبل از بروز علایم ناقل ویروس باشند، ازاین رو امكان دارد شما ندانید چه كسی مبتلاست. بنابراین بهتر است طبق سفارش مركز پیشگیری و كنترل بیماری ها در اماكن عمومی ماسك بزنید. كارت های اعتباری و دست ها را ضدعفونی كنید به محض رسیدن به فروشگاه، دستگیره سبد خرید را ضد عفونی كنید. خیلی از فروشگاه های بزرگ مواد غذایی حالا این كار را برای مشتریان انجام می دهند اما خب بهتر است كه ضدعفونی كننده دست مخصوص خویش را همراه داشته باشید. در طول خرید هیچگاه دست ها را به صورت نزنید. یك نكته دیگر این است كه هیچگاه حین خرید از تلفن همراه خود استفاده نكنید چونكه تلفن راه خوبی برای رسیدن دست شما به صورت تان است و در نتیجه اگر دست شما آلوده شده باشد به راحتی به بدن راه پیدا می كند. ضمنا بعد از پرداخت هزینه خرید با كارت اعتباری آنرا سریع ضدعفونی كنید. دستكش معجزه نمی كند شافنر می گوید: دستكش ها معجزه نمی كنند. تصور نكنید كه با پوشیدن دستكش راه ورود ویروس به بدن را بسته اید. به محض این كه با دستی كه دستكش دارد سطح آلوده ای را لمس كنید آن هم آلوده شده است. راسموسن می گوید: من خیلی از افراد را می بینم كه تمام روز در اماكن عمومی دستكش پوشیده اند و فعالیتهای عادی زیادی را مانند حرف زدن با تلفن همراه، خوردن غذا و... را انجام می دهند. آنها تصور می كنند همین كه دستكش دارند كافی است و دیگر ویروس به بدنشان وارد نمی گردد. خودتان را برای شستن مواد غذایی خسته نكنید خیلی از افراد بعد از خرید مواد غذایی آنها را در خانه ضد عفونی می كنند، اما تمام كارشناسانی كه ما با آنها صحبت كردیم می گویند كه ضدعفونی كردن و شستن دست ها با لمس هر بسته موادغذایی واقعا لازم نیست. شاید اگر بدانید كه هیچ یك از این كارشناسان این كار را انجام نمی دهند احساس راحتی بكنید. راسموسن می گوید كه احتمال آلوده شدن از راه سطوح آلوده صفر نیست اما نسبتا كم است. به این علت كه قطرات تنفسی باید حتما روی یك نقطه دقیق فرود بیایند مثلا یك جعبه دستمال كاغذی یا یك بسته ماكارونی و حتی در این صورت باید به اندازه كافی ویروس روی این سطوح وجود داشته باشد كه بتواند شما را مبتلا كند. اما اگر شما اصول بهداشتی را به خوبی رعایت كنید و بعد از لمس بسته بندی های غذایی، قبل از پخت وپز و پیش از خوردن غذا دست ها را بشویید، احتمال مبتلا شدن به ویروس مرموز كرونا بسیار خیلی كم خواهد شد. به قول آرونوف، در اینجا زمان بسیار با شما یار خواهد بود: به محض این كه ویروس روی سطح می نشیند، آلودگی اش آغاز به از بین رفتن می كند. بعد از ۲۴ساعت میزان زیادی از ویروس ها دیگر قابل انتقال نیستند. تحقیقات نشان داده است كه بعد از ۷۲ساعت ویروس دیگر روی سطوح قابل ردیابی نیستند. ازاین رو اگر می دانید كنسروی كه خریداری نموده اید را تا ۲ یا ۳ روز دیگر استفاده نمی كنید، لازم نیست آنرا ضدعفونی كرده یا بشویید، كنار بگذارید و دست هایتان را بشویید و به كارتان برسید. البته حواستان باشد كه بعد از جابه جا كردن خریدهایتان میز آشپزخانه تان را با مواد ضدعفونی كننده سطوح تمیز كنید. احتیاط لازم اگر خیالتان با ضدعفونی كردن بسته بندی موادغذایی راحت می شود پس بهتر است نهایتا به آب و صابون بسنده كنید و از اسپری ضدعفونی كننده استفاده نكنید چون در نهایت منجر به آلوده كردن آن می شود. شافنر می افزاید كه اسپری های ضدعفونی كننده و دستمال های مرطوب جهت استفاده روی سطوح سخت مناسب هستند و برای پلاستیك ها و بسته بندی روی موادغذایی مناسب نیستند. بعضی از مردم سبزیجات و میوه ها را با آب و مواد شوینده می شویند اما شافنر می گوید این كار ایده بدی است چون كه احتمال دارد كه مواد صابونی به درستی از روی آنها پاك نشود و با خوردن آن فرد گرفتار اسهال و استفراغ بشود. او می گوید بهترین كار فقط شست وشوی محصولات با آب سرد است. اگر میوه و یا سبزی پوست سختی داشت می توانید آنرا با یك برس بشویید. البته شافنر تاكید می كند میزان مصرف میوه ها و سبزیجات را كم نكنید: هیچ شاهدی وجود ندارد كه نشان بدهد میوه و سبزی منجر به كووید-۱۹ می شود. بعلاوه سبزیجات حاوی مواد مغذی مناسب هستند كه می توانند ضد این بیماری در بدن شما ذخیره شوند. بهترین كار در نهایت استفاده از محلول های ویژه ضدعفونی سبزی و میوه است. 2323

1399/02/03
13:41:51
5.0 / 5
2638
تگهای خبر: آب , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
کونفه