چگونه مواد غذایی گوشتی را از شر كرونا خلاص كنیم؟

چگونه مواد غذایی گوشتی را از شر كرونا خلاص كنیم؟

به گزارش كونفه ایرنا نوشت: متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی به شهروندان آگهی داد كه از مصرف مواد گوشتی خام یا نیمه پخته اجتناب كنند برای اینكه این مواد میزبان و ناقل ویروس كرونا هستند.


خدیجه رحمانی، با بیان این مطلب كه همه مواد غذایی ها عامل انتقال كرونا نیستند، اضافه كرد: هیچ منبع علمی وجود ندارد كه اذعان كند كرونا از مواد غذایی منتقل می شود یعنی مواد غذایی عامل انتقال كرونا نیستند و این ویروس برای رشد خود نیاز به بدن انسان و حیوان بعنوان میزبان دارد. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی توضیح داد: مواد غذایی به تنهایی ناقل ویروس نیستند و فقط انتقال ثانویه از این مواد امكان دارد كه این انتقال ثانویه باید پیشگیری شود. رحمانی با تاكید بر این كه بیشترین عامل انتقال ویروس، انسان و حیوان است، تصریح كرد: منابع غذایی دامی مانند انواع گوشت ها، تخم مرغ، ماهی ها و غیره تنها مواد غذایی هستند كه عامل انتقال این ویروس به انسان محسوب می شوند. وی اشاره كرد: بر همین مبنا تاكید می شود در پخت مواد غذایی گوشتی كه بعنوان منابع حیوانی و احتمال ورود ویروس به بدن انسان تلقی می شود دقت و توجه فراوانی شود تا بتوان ویروس را كنترل كرد. شرایط پخت مواد غذایی رحمانی درباره نحوه پخت مواد غذایی جهت پیش گیری از انتقال ویروس كرونا اشاره كرد: مطالعات علمی نشان داده كه مواد غذایی اگر به مدت ۳۰ دقیقه در حرارت ۶۰ درجه پخته شود، ویروس كرونا و هر نوع ویروس دیگری كاملا از بین رفته و قدرت انتقال خودرا از دست می دهد. همین طور غذاهای پخته ای كه در یخچال نگهداری می شوند، ضمن تفكیك كامل از گوشت خام، برای مصرف باردیگر باید به خوبی گرم شوند. این متخصص تغذیه اشاره كرد: یكی از موضوعات مهم در هنگام پخت مواد غذایی گوشتی، درجه حرارت و پخت كامل آن است بنا بر این در این روزها، مصرف غذاهای كبابی و گریل شده كه احتمال خام ماندن گوشت وجود دارد، اجتناب شود. دور نگهداشتن بسته های مواد غذایی خریداری شده از فضای خانه رحمانی با بیان این مطلب كه دست آلوده یا ترشحات حلق و بینی انسان ها، مواد غذایی را آلوده می كنند، تصریح كرد: این انتقال ثانویه محسوب و تاكید می شود كه به این امر توجه و رعایت شود یعنی همان اصولی كه بارها از رسانه ها بر آن تاكید می شود مانند شستن مكرر دست ها هنگام دست زدن به مواد غذایی، پیش از غذا خوردن، قبل و پس از دستشویی رفتن و غیره چونكه شستن دست ها مهمترین عامل پیشگیری است. این متخصص تغذیه افزود: از سویی دیگر سفارش می شود با مایع ظرفشویی وسایل آشپزخانه چون تخته گوشت، كارد آشپزخانه و سایر ابزارها كه جهت قطعه قطعه كردن گوشت و مواد غذایی دامی، شست و شو داده شوند. وی با تاكید بر این كه حتما مواد غذایی را پخته مصرف كنند و از استفاده از مواد خام و نیمه پخته جلوگیری شود چونكه حرارت دادن قاتل ویروس می باشد، گفت: به سبب ماندگاری ویروس بر روی سطوح همانند پاكت پیتزا یا دسته های پلاستیكی كه بعنوان روپوش مواد غذایی استفاده می شود، در مواردی كه غذا از بیرون تهیه می شود، به محض خرید، از این بسته ها خارج و بلافاصله دور ریخته شوند تا ویروس منتقل نشود.
۲۳۲۳۵۲۳۷


منبع:

1399/01/02
23:31:39
5.0 / 5
87
تگهای خبر: پزشك , تغذیه , رشد , زبان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
کونفه