ادامه سریال مسمومیت با مشروب دست ساز ۱۴ نفر در شیراز مسموم شدند

ادامه سریال مسمومیت با مشروب دست ساز ۱۴ نفر در شیراز مسموم شدند

به گزارش كونفه فارس به نقل از رئیس دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد دانشگاه علوم پزشكی شیراز، نوشت: رئیس دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد دانشگاه علوم پزشكی شیراز از مسمومیت ۱۴ نفر با مشربات الكی دست ساز در چهارماه گذشته اطلاع داد.


رامین افشاری از مسمومیت ۱۴ نفر با مشربات الكی دست ساز طی چهارماه گذشه اطلاع داد و اظهار داشت: چهار نفر آنان مربوط به شامگاه پنج شنبه است كه از این تعداد یك نفر نابینا و مابقی در مرز صدمه های جدی هستند كه با درمان های خوراكی وتزریقی از بیمارستان مرخص شدند. وی ضمن اخطار به افزایش یافتن تعداد مسمومیت های متانول در جامعه، اظهارداشت: برخی افراد به علل گوناگونی به تهیه وفروش مواد الكی دست ساز روی آوده انده كه به علت استفاده از متانول یا همان الكل چوب به مسمومیت شدید مبتلا ودر نهایت به سردرد سرگیجه مشكلات گوارشی ودر نهایت به تاری دید دید برفكی مشكلات كبدی ودرنهایت به مرگ مبتلا می شوند كه شامگاه پنج شنبه ۴نفر وچهارماه گذشته ۱۰نفر به مسمومیت متانول مبتلا شده اند. این مقام مسئول با اشاره به اینكه در روز گذشته چهارنفر به علت مسمومیت به متانول به بیمارستان تخصصی علی اصغر(ع) ارجاع داده شد اضافه كرد: از آنجایی كه مراكز درمانی فقط وظیفه خدمات رسانی به بیماران مسمومیت های الكلی را دارد ضروری می باشد این نوع بیماران در صورت مسمومیت با مشروبات الكی به این مركز یا دیگر مراكز درمانی رجوع كنند چونكه در صورت تاخیر یاعدم رفتن به مراكز درمانی فرد به تاری دید، كوری، نارسایی كلیه وكبد حتی امكان دارد فرد فوت كند. افشاری افزود: اكثرمراجعین با مسمومیت متانول بین گروه های سنی ۲۰ تا ۳۵ ساله هستند. وی با اشاره به اینكه متانول یا همان الكل چوب كه در صنعت كاربرد دارد با الكل طبی كه ماده اصلی مشروبات الكلس است در یك خانواده شیمیایی هستند در تولید الكل دست ساز مقادیر غبر مجاز آن منجر به عوارض یاد شده می شود. افشاری اضافه كرد: متانول بسیار سمی تر از اتانول است كه برخی افراد به علت اعتیاد به مشروبات الكی به مشروب دست ساز روی آورده اند كه همین امر سبب شده تعداد مسمومیت های متانول در جامعه افزایش یابد. سرپرست بیمارستان علی اصغر(ع) اضافه كرد: متانول از نظر رنگ، بو و مزه شبیه اتانول به نظر می آید، اما مصرف مقدار كمی از آن هم می تواند باعث صدمه های جدی یا فرد را به كام مرگ فرو ببرد.
به عقیده رئیس دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد دانشگاه علوم پزشكی شیراز امروزه بر مبنای آمارها مصرف انواع الكل و ماری جوآنا در میان بعضی از دانشجویان ونسل جوان همه گیر شده و یافته ها نشان داده است شیوع مصرف الكل در مردان، گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ ساله، مجرد، دارای تحصیلات متوسطه یا بالاتر، افراد شاغل، ساكن شهر و دارای وضعیت اقتصادی-اجتماعی بالاتر، بیشتر دیده شده است. به قول این روانپزشك با مصرف مشروبات الكلی، متانول در بدن متابولیزه می شود و مواد سمی تولید می كند كه سبب اختلالات چشمی، كوری، اسید دوز متابولیك، اختلالات الكترولیتی در بدن، تشنج، نارسایی كلیه و در نهایت بر روی كل بدن تاثیر می گذارد و حتی باعث مرگ می شود. افشاری بیان كرد: در صورت مصرف خوراكی مشروبات الكلی تقلبی و غیر مجاز، بین ۶ تا ۲۴ ساعت علایم مخرب آن در بدن ظاهر می شود و در صورت عدم درمان سبب مرگ مصرف كننده می شود. 64231

1398/05/28
15:31:59
5.0 / 5
4071
تگهای خبر: بیمار , بیمارستان , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
کونفه