مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت؛

مراقب غذا خوری در نوروز باشید، سبزی و میوه بخورید

مراقب غذا خوری در نوروز باشید، سبزی و میوه بخورید

به گزارش كونفه مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهار داشت: انواع مغزها و تخمه ها حاوی مقادیر زیادی چربی هستند، به صورتی كه هر ۱۰۰ گرم آنها حاوی ۵۰۰ تا ۶۰۰ كالری است.


به گزارش كونفه به نقل از مهر، زهرا عبداللهی، در مورد بایدها و نبایدهای تغذیه ای در تعطیلات نوروزی، اضافه كرد: با عنایت به اینكه آجیل یكی از وسایل پذیرایی در روزهای نوروز است، باید در مورد مصرف آن نكاتی رعایت شود. نباید در مصرف آجیل زیاده روی شود؛ چراكه انواع مغزها و تخمه ها حاوی مقادیر زیادی چربی هستند، به صورتی كه هر ۱۰۰ گرم آنها حاوی ۵۰۰ تا ۶۰۰ كالری است. وی با تاكید بر اینكه در صورت مصرف آجیل باید از انواع آجیل های بدون نمك و یا كم نمك استفاده شود، اظهار داشت: آجیل های شور با داشتن مقادیر زیادی نمك زمینه را برای فشارخون بالا فراهم می كنند. مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد مصرف شیرینی تصریح كرد: بهتر است برای پذیرایی از میهمان، انواع شیرینی های ساده و در اندازه كوچك تهیه كنید تا مهمانان با افزایش دریافت قند و چربی اضافی مواجه نشوند، البته برای جلوگیری از اضافه وزن و چاقی نباید در مصرف شیرینی و شكلات زیاده روی شود. وی افزود: به منظور جلوگیری از اضافه وزن و چاقی در دید و بازدیدها به جای شیرینی های خامه ای و شكلاتی كه اندازه برزگ دارند و حاوی مقدار زیادی كالری هستند، خودداری شود و به جای آن از انواع شیرینی خشك و ساده در اندازه كوچك استفاده گردد. عبداللهی با اشاره به اینكه مهمانان باید توجه نمایند كه نیازی نیست در تمام دید و بازدیدها از شیرینی و شكلات استفاده كنند، تصریح كرد: به جای مصرف شیرینی و شكلات در دید و بازدیدهای نوروزی بهتر است از میوه استفاده گردد. میوه ها علاوه بر ویتامین ها و املاح معدنی كه برای حفظ سلامت بدن لازم هستند، حاوی تركیباتی به نام آنتی اكسیدان هستند كه نقش آنها در جلوگیری از بیماری های غیر واگیر همچون دیابت، بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها شناخته شده است. وی با اشاره به اینكه مصرف زیاد میوه هم باعث اضافه وزن و چاقی می شود، اظهار داشت: روزانه ۲ تا ۴ واحد از گروه میوه ها می توان بهره برد و هر واحد میوه معادل یك عدد میوه با اندازه متوسط است. عبداللهی در ادامه توضیح داد: اگر مردم در طول روز چند دید و بازدید در پیش دارند، هر بار از یكی از انواع شیرینی، شكلات، آجیل و یا میوه استفاده كنند كه با اضافه دریافت انرژی گرفتار اضافه وزن و چاقی نشوند. وی با اشاره به اینكه برای صرف چای، به جای قند و شكلات از كشمش، توت خشك و یا خرما در حد كم استفاده كنید، تصریح كرد: مصرف مواد قندی و شیرین مثل شربت ها، شكلات، آب نبات، پولكی، گز و سوهان را محدود كنید. مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد صرف نهار و شام در روزهای نوروز، تصریح كرد: در میهمانی های نوروزی در وعده ناهار و شام، برای پرهیز از دریافت زیاد كالری كه به دنبال مصرف غذاهای چرب و سرخ شده وارد بدن می شود، باید تلاش شود، نیمی از بشقاب با سالاد و سبزی پر شده و مصرف شود؛ چراكه مصرف سالاد و سبزی به علت داشتن فیبر، جذب چربی ها و مواد قندی را می كاهد و بدین سان از اضافه وزن جلوگیری می كند، ازاین رو مصرف ۵ وعده سبزیجات در روز لزوم دارد. وی تصریح كرد: مصرف نوشابه (حتی انواع كم كالری) و آب میوه های صنعتی كه حاوی قند زیادی هستند باید به حداقل برسد و به جای آنها از آب ساده و یا دوغ های كم نمك و بدون گاز استفاده گردد. عبداللهی با اشاره به اینكه برای سلامتی و نشاط بیشتر در روزهای نوروز هم مانند سایر روزهای سال به جای مصرف غذاهای چرب و سرخ شده، می توان از غذاهای بخارپز، آب پز و تنوری استفاده كرد، تصریح كرد: در روزهای نوروز در كنار تغذیه متعادل، تحرك بدنی و ورزش الزامی است و حداقل ۳۰ دقیقه پیاده روی تند در روز تأثیر زیادی در سلامتی و عدم اضافه وزن خواهد داشت. وی خاطرنشان كرد: برای برخورداری از آرامش و سلامتی در طول سفرهای نوروزی و ایام دید و بازدید، تعادل در مصرف مواد غذایی فراموش نشود و برای جلوگیری از اضافه وزن و چاقی در روزهای نوروز به مقدار كالری دریافتی در طول روز توجه گردد. عبداللهی در انتها سفارش كرد: حتی الامكان مصرف فست فودها (سوسیس، كالباس، پیتزا و انواع ساندویچ ها) و سیب زمینی سرخ كرده و پرنمك محدود شود، چونكه در فست ها مقادیر زیادی نمك و چربی وجود دارد كه این مورد برای سلامتی مضر است.

1398/01/06
13:28:32
5.0 / 5
81
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
کونفه